Skip to Content

Penové tužidlo – viac ako len stylingový prípravok

Getty Images

Okrem toho, že robí vlasy viac „zvládnuteľnými“, ponúka penové tužidlo dlhý zoznam výhod. Chráni vlasy pred vonkajším prostredím, pripravuje vlasy pre styling a taktiež pomáha udržať tvar účesu. Spoznajte stylingový a ochraňujúci zázrak!

Krásne tvarované a pružné kučery, zložito vyzerajúce vyčesané vlasy s bohatým objemom a špicaté účesy na chlapca už viac nie sú otázkou šťastia a trpezlivého stylingu. Pokiaľ hľadáte lojálneho spojenca pre styling, to čo potrebujete je penové tužidlo. Váš inteligentný spojenec, ľahký ako pierko, nesklame vaše požiadavky pokiaľ ide o poskytovanie lesku, výživu, ochranu a individuálnu starostlivosť.

Aj málo penového tužidla prejde dlhú cestu

Vaše vlasy nepotrebujú väčšie množstvo tužidla ako je veľkosť liekového orecha alebo tenisovej loptičky. Viac tužidla väčšmi nepomôže. Jednoducho nanesiete malé množstvo tužidla do uterákom presušených vlasov a necháte ho robiť zázraky.

Penové tužidlo: viac objemu, viac pevnosti účesu, viac štýlovosti

Váš dobrý stylingový spojenec, je tu stále pre vás, keď ho potrebujete a nikdy vás nezradí! Spoľahnite sa na trvalú pomoc svojho spojenca, spoľahnite sa na tužidlo! Vyčesané vlasy majú objem a držia svoj tvar, ofina sa nadvihne, špicaté, na krátko vystrihané vlasy nepadajú a nestrácajú objem a prstencové (mokré) vlny sa ohýbajú v lesklom „vlnopáde“. Pokiaľ chcete na hlave nosiť ozdoby vlasov, potom určite používajte tužidlo. Pomáha upevniť ozdoby, sponky do vlasov a čelenky ostanú na svojom mieste.

Penového tužidlo pre zväčšenie objemu aplikujte iba tam, kde je to potrebné, alebo, kde chcete vytvoriť extra objem. Množstvo o veľkosti golfovej loptičky je dostačujúce na posilnenie vlasov pri korienkoch. Naneste tužidlo pre zväčšenie objemu o veľkosti tenisovej loptičky po celej dĺžke vlasov, napríklad pre postupne zostrihané dlhé vlasy.

Tužidlo môže obsahovať aj vzácne oleje ako napríklad arganový olej, ktorý vo vlasoch docieli vláčnu jemnosť a udrží v nich potrebnú vlhkosť. V takomto prípade je váš štýlový spojenec zároveň i kondicionérom.

Penové tužidlo: okúzľujúce kučery alebo vlny

Ak chcete na svojej hlave vytvoriť pekné kučery alebo štýlový vodopád vĺn, siahnite po špeciálnom tužidle na kučeravé vlasy. Naneste penové tužidlo do uterákom presušených vlasov a jednoducho ich nechajte vyschnúť, alebo použite fén s difuzérom. V prípade, že sa rozhodnete vaše rovné vlasy premeniť na kučery alebo vlny, alebo ak sa rozhodnete dodať vašim, už existujúcim kučerám, viac pružnosti a tvaru, jednoducho naneste tužidlo o veľkosti tenisovej loptičky na spodnú časť vašich vlasov. Potom si vlasy vysušte, ale tak, aby ostali vlhké. Zatočte vlasy do natáčok a nahrejte ich fénom. Pred odstránením natáčok nechajte vlasy vychladnúť. Pre formovanie kučier alebo vĺn použite radšej svoje prsty a než kefu. Závisiac podľa vášho účesu (vlny, kučery), môžete namiesto prstov taktiež použiť hrebeň so širokými zúbkami.

Penové tužidlo: Podpora štýlu a ochrana pred teplom

Váš stylingový spojenec je veľmi schopný všeumelec. Okrem individuálnej stylingovej podpory tužidlo taktiež ponúka neustále dôležitú ochranu pred teplom, takže s jeho pomocou fénovanie vaše vlasy nezničí. Kondicionéri obsiahnuté v tužidle dodajú vašim vlasom lesk, vďaka nim sa budú vlasy ľahko česať a tvarovať. No a ďalšou výhodou penového tužidla je prevencia pred statickou energiou.

Penové tužidlo: špeciálna starostlivosť pre špeciálne požiadavky

Potreby zafarbených vlasov sú iné ako potreby vlasov nefarbených. Preto je k dispozícii pre farbené vlasy špeciálne penové tužidlo s UV ochranou, ktoré udržiava farbu a chráni pred teplom. Tento typ tužidla predchádza vyblednutiu farieb. Šedivé vlasy majú tiež svojho stylingového pomocníka. Penové tužidlo určené pre šedivé vlasy obsahuje pigmenty, ktoré zabraňujú alebo eliminujú v šedivých vlasoch nežiaduci žltastý nádych. Spoľahnite sa na schopnosti stylingoveho tužidla, dodá objem akémukoľvek typu vlasov a taktiež dodá jemným vlasom väčšiu ohybnosť a mastným vlasom sviežosť a ľahkosť.

Súvisiace články
  • Starostlivosť o dlhé vlasy

    Dlhé vlasy

    Starostlivosť o dlhé vlasy
    ...

    Vlasy po ramená rástli aspoň tri roky a prežili minimálne 300 umytí. Správna starostlivosť je preto nutnosťou. Máme deväť skvelých tipov pre vaše dlhé vlasy

    ...
  • Kedy používať produkty s obsahom silikónov

    Tipy a triky

    Kedy používať produkty s obsahom silikónov
    ...

    Či sú pre vás produkty s obsahom silikónov to pravé, záleží na type vašich vlasov a na tom, aké by ste ich chceli mať.

    ...
  • Vlasy a šport: Tipy na praktický a štýlový styling

    Tipy a triky

    Vlasy a šport: Tipy na praktický a štýlový styling
    ...

    Tie z vás, ktoré milujú zábavu, štýl a rýchly pohyb, sa určite rady inšpirujú praktickými a trendy účesmi slávnych športovkýň.

    ...
  • Ležérny vrkoč Kristen Stewart

    Zapletané účesy

    Ležérny vrkoč Kristen Stewart
    ...

    Nedbalý pôvab účesu s rybím vrkočom Kristen Stewart je ako stvorený na upútanie pozornosti. Zistite, ako si ho jednoducho vytvoriť!

    ...
  • Zapletaný styling: Ako si vytvoriť holandské vrkoče

    Zapletané účesy

    Zapletaný styling: Ako si vytvoriť holandské vrkoče
    ...

    Holandské vrkoče majú predpoklady stať sa stylingovým hitom. Vysvetlíme vám všetko, čo o holandských vrkočoch a ich úprave potrebujete vedieť.

    ...
  • Midi look: Skvelé účesy pre polodlhé vlasy

    Stredne dlhé vlasy

    Midi look: Skvelé účesy pre polodlhé vlasy
    ...

    Módna elita miluje polodlhé vlasy! Zaostrili sme na tento všestranný strih a vybrali sme pre vás najkrajšie účesy, ktoré hravo zvládnete aj samy.

    ...
  • Účesy pre stredne dlhé vlasy

    Stredne dlhé vlasy

    Účesy pre stredne dlhé vlasy
    ...

    Pozrite si sedem spôsobov, ako nosiť stredne dlhé vlasy, či už postupne zostrihané, s plážovými vlnami, uhladené, plné objemu alebo šikmou ofinou.

    ...
  • Okamžite krásna: 5 extra rýchlych účesov pre polodlhé vlasy

    Stredne dlhé vlasy

    Okamžite krásna: 5 extra rýchlych účesov pre polodlhé vlasy
    ...

    Vďaka našim rýchlym účesom začnete deň oddýchnuté a pred zrkadlom strávite len zlomok času. Vyskúšajte cool styling za menej ako päť minút!

    ...
  • Účesy pre mužov: Najlepšie looky a stylingové tipy

    Muži

    Účesy pre mužov: Najlepšie looky a stylingové tipy
    ...

    Prezradíme vám všetko o výbere najvhodnejšieho účesu, objasníme význam farby a ponúkneme niekoľko riešení pre problémy s vlasmi.

    ...
  • Trendy mužské účesy s cestičkou nabok

    Muži

    Trendy mužské účesy s cestičkou nabok
    ...

    Nový trend v mužských účesoch je cestička nabok. David Beckham, Justin Bieber a ďalšie hviezdy ukazujú variácie tohto trendy účesu.

    ...
  • Pánske účesy 2016: Štýl ulice a prirodzená príťažlivosť

    Muži

    Pánske účesy 2016: Štýl ulice a prirodzená príťažlivosť
    ...

    Ostro sledované účesy: Dlhé aj krátke vlasy, nagélovaný chic look ale aj absolútna ležérnosť. Čo nosia na hlavách trendsetteri, ktorí vládnu štýlu ulice?

    ...
  • Trendy pánske účesy

    Muži

    Trendy pánske účesy
    ...

    Dámy nebojte sa, nebudeme vám hodiny blokovať kúpeľnu, len aby sme vyzerali dokonale. Zistili sme pre vás, aké účesy nosia celebrity i modeli a ako ich budete môcť dopriať svojim vlasom každý deň.

    ...