Vytvorte si trendy nové účesy pomocou fénu

Spôsob, akým si vlasy fénujete môže vášmu účesu pomôcť, alebo naopak ho poškodiť. Prezradíme vám niekoľko výborných techník pre styling vlasov pomocou fénu, ktoré udržia váš účes rovnako krásny počas dňa i dlho do noci.

Obvyklá starostlivosť o vlasy v sebe zahrňuje umývanie vlasov šampónom, rýchle fénovanie a nič iné. Skúste použiť fén na vlasy ako hodnotný stylingový prostriedok. Správnym použitím si môžete pomocou fénu dopriať dramatický objem a vzdušnosť do vlasov.

Prvý fén na vlasy bol vynájdený v roku 1899. Dokázal vytvoriť teplotu až 90°C [194 °F] a teda urobil viac škody, než osohu. Slovo šetrné sa na tento prístroj určite nevzťahuje. Roky výskumov to však zmenili. Dnešné fény na vlasy sú k vlasom omnoho šetrnejšie. Vývoj technológii nám priniesol iónový fén na vlasy. Tento najnovší typ fénu vytvára záporne nabité častice s prúdom vzduchu. Toto zabraňuje elektrostatickému náboju vo vlasoch a teda nepríjemným lietajúcim vlasom. Vlasy tak krásne žiaria a vyzerajú zdravo. Napriek tomu, aké sú dnešné fény pokročilé, potrebujete tiež trochu zručnosti, aby ste si vytvorili krásny dokonalý účes v jednom z novodobých zaujímavých štýlov.

Ukážeme vám niekoľko jednoduchých trikov, ktoré zmenia váš fén na vlasy na stylingový  nástroj a váš klasický účes na módny trend. Naše tipy a triky vám napomôžu predísť strate tvaru účesu hneď po stylingu. Všetko čo potrebujete je fén na vlasy, okrúhla kefa alebo rovná kefa pre uhladený účes a sprej na ochranu pred teplom, ktorý udrží vaše vlasy dostatočne hydratované.

Sušenie krátkych vlasov

Sušenie krátkych vlasov

Fénujte krátké vlasy proti rastu vlasov pre extra objem. Tento efekt môžete ešte znásobiť nanesením penového tužidla pre objem vlasov o veľkosti vlašského orecha okrem prípravkov na ochranu vlasov pred teplom. Tužidlo počas fénovania vlasov poriadne do vlasov zapracujte. To dodá vašim vlasom bohatý objem. Nasledujúci jednoduchý, ale účinný trik vám pomôže udržať vlasy krásne objemné a nedovolií im spľasnúť. Ak majú vaše vlasy tendenciu strácať objem hneď po stylingu, mali by ste nahriať jednotlivé pramene vlasov od korienkov až po končeky a použiť klipsy na držanie prameňov, kým nevychladnú. Potom klipsy z vlasov opatrne vytiahnite.

Sušenie účesu na boba

Sušenie účesu na boba

Klasický bob účes vyzerá obzvlášť príťažlivo, keď sú vlasy hodvábne jemné a majú dostatočný objem. Končeky vlasov by mali byť jemne zatočené smerom dolu. To poľahky dosiahnete použitím okrúhlej kefy. Naneste do vlasov sprej na ochranu vlasov pre teplom predtým, než rozdelíte vrchné vlasy do prameňov rovnakej veľkosti. Každý prameň osobitne vyfúkajte, pričom ich pomaly prečesávate okrúhlou kefou smerom dovnútra od korienkov až po končeky. Každý prameň by ste mali sušiť pod 90 stupňovým uhlom vzhľadom ku kefe. Krok  zopakujte, ak je to potrebné. Touto metódou vytvoríte vo vašich vlasoch ohromný objem a tiež dodáte vlasom krásny tvar. Použite lak na vlasy pre extra lesk pre lepšie spevnenie účesu.

Sušenie postupne zostrihaných dlhých vlasov

Sušenie postupne zostrihaných dlhých vlasov

Kto by nechcel husté hladké dlhé vlasy s extra leskom? Mnoho žien sníva o takejto úžasnej hrive. Potešujúce je, že k dosiahnutiu takýchto vysnených vlasov veľa netreba. Naneste penové tužidlo do vlasov potom, čo ste ich umyli šampónom. Rozdeľte si vlasy na pár prameňov a nasprejujte ich prípravkom na ochranu vlasov pred teplom. Vlasy si fénujte, zatiaľ čo ich prečesávate rovnou kefou na vlasy. Priložte kefu ku korienkom vlasov a pomaly ťahajte kefu odspodu prameňa vlasov po celej dĺžke. Zároveň tento prameň fénujte pod 90 stupňovým uhlom. Teraz môžete začať so sušením bočných vlasov rovnakým spôsobom ako predtým, avšak vlasy točíte dovnútra použitím okrúhlej kefy. Na vytvorenie klasického vzhľadu použite prsty, aby ste vlasy dostali do požadovaného tvaru. Prípadne môžete hlavu otočiť dolu a zatriasť ňou pre ležérnu hippie verziu účesu.

Odkazy

Módny blog Olivie Palermo >> oliviapalermo.com

Súvisiace články
  • Starostlivosť o dlhé vlasy

    Dlhé vlasy

    Starostlivosť o dlhé vlasy
    ...

    Vlasy po ramená rástli aspoň tri roky a prežili minimálne 300 umytí. Správna starostlivosť je preto nutnosťou. Máme deväť skvelých tipov pre vaše dlhé vlasy

    ...
  • Kedy používať produkty s obsahom silikónov

    Tipy a triky

    Kedy používať produkty s obsahom silikónov
    ...

    Či sú pre vás produkty s obsahom silikónov to pravé, záleží na type vašich vlasov a na tom, aké by ste ich chceli mať.

    ...
  • Vlasy a šport: Tipy na praktický a štýlový styling

    Tipy a triky

    Vlasy a šport: Tipy na praktický a štýlový styling
    ...

    Tie z vás, ktoré milujú zábavu, štýl a rýchly pohyb, sa určite rady inšpirujú praktickými a trendy účesmi slávnych športovkýň.

    ...
  • Ležérny vrkoč Kristen Stewart

    Zapletané účesy

    Ležérny vrkoč Kristen Stewart
    ...

    Nedbalý pôvab účesu s rybím vrkočom Kristen Stewart je ako stvorený na upútanie pozornosti. Zistite, ako si ho jednoducho vytvoriť!

    ...
  • Zapletaný styling: Ako si vytvoriť holandské vrkoče

    Zapletané účesy

    Zapletaný styling: Ako si vytvoriť holandské vrkoče
    ...

    Holandské vrkoče majú predpoklady stať sa stylingovým hitom. Vysvetlíme vám všetko, čo o holandských vrkočoch a ich úprave potrebujete vedieť.

    ...
  • Midi look: Skvelé účesy pre polodlhé vlasy

    Stredne dlhé vlasy

    Midi look: Skvelé účesy pre polodlhé vlasy
    ...

    Módna elita miluje polodlhé vlasy! Zaostrili sme na tento všestranný strih a vybrali sme pre vás najkrajšie účesy, ktoré hravo zvládnete aj samy.

    ...
  • Účesy pre stredne dlhé vlasy

    Stredne dlhé vlasy

    Účesy pre stredne dlhé vlasy
    ...

    Pozrite si sedem spôsobov, ako nosiť stredne dlhé vlasy, či už postupne zostrihané, s plážovými vlnami, uhladené, plné objemu alebo šikmou ofinou.

    ...
  • Okamžite krásna: 5 extra rýchlych účesov pre polodlhé vlasy

    Stredne dlhé vlasy

    Okamžite krásna: 5 extra rýchlych účesov pre polodlhé vlasy
    ...

    Vďaka našim rýchlym účesom začnete deň oddýchnuté a pred zrkadlom strávite len zlomok času. Vyskúšajte cool styling za menej ako päť minút!

    ...
  • Účesy pre mužov: Najlepšie looky a stylingové tipy

    Muži

    Účesy pre mužov: Najlepšie looky a stylingové tipy
    ...

    Prezradíme vám všetko o výbere najvhodnejšieho účesu, objasníme význam farby a ponúkneme niekoľko riešení pre problémy s vlasmi.

    ...
  • Trendy mužské účesy s cestičkou nabok

    Muži

    Trendy mužské účesy s cestičkou nabok
    ...

    Nový trend v mužských účesoch je cestička nabok. David Beckham, Justin Bieber a ďalšie hviezdy ukazujú variácie tohto trendy účesu.

    ...
  • Pánske účesy 2016: Štýl ulice a prirodzená príťažlivosť

    Muži

    Pánske účesy 2016: Štýl ulice a prirodzená príťažlivosť
    ...

    Ostro sledované účesy: Dlhé aj krátke vlasy, nagélovaný chic look ale aj absolútna ležérnosť. Čo nosia na hlavách trendsetteri, ktorí vládnu štýlu ulice?

    ...
  • Trendy pánske účesy

    Muži

    Trendy pánske účesy
    ...

    Dámy nebojte sa, nebudeme vám hodiny blokovať kúpeľnu, len aby sme vyzerali dokonale. Zistili sme pre vás, aké účesy nosia celebrity i modeli a ako ich budete môcť dopriať svojim vlasom každý deň.

    ...