Šetrná cesta k žiarivej blond

Blond farba je stále najvyhľadávanejšou zo všetkých farieb na vlasy. Nebuďte smutné ak vám príroda sama nenadelila blond vlasy vašich snov. Pomôcť matke prírode môžete dnes jednoduchšie a prijateľnejšie ako kedykoľvek predtým. Dnes je zloženie odfarbovacích emulzií, v porovnaní s minulosťou, šetrnejšie. Pritom si môžete zosvetliť aj veľmi tmavé vlasy. Oboznámime vás so základmi zosvetlovania vlasov moderným spôsobom.

Odfarbovanie zosvetlí vaše vlasy aj o osem odtieňov, ak je vaša pôvodná farba stredná blond alebo svetlo hnedá. Špeciálne odfarbovacie receptúry na veľmi tmavé vlasy (stredne tmavá alebo čierna) zosvetlia vlasy o dva alebo tri odtiene bez nežiaduceho červeného nádychu. Je dobré vedieť, ako zosvetlovanie vlasov funguje. Najprv sa jemne naruší hladká štruktúra vlasu, aby sa to nej dostal zosvetľovací roztok. To dovolí peroxidu vodíka v zosvetľovači hlbšie preniknúť do vlasu, kde zoxiduje existujúci pigment. To spôsobí, že pigment je bezfarebný. Zosvetľovacie emulzie obsahujú rozdielne množstvo peroxidu vodíka, preto odfarbia prirodzený pigment do rôznych odtieňov. Zosvetľovanie prebieha v niekoľkých krokoch a farba sa mení postupne. Počas tohto procesu mení vlas svoju prirodzenú farbu cez rôzne odtiene červenej a žltej, kým dosiahnete napokon blond farbu. Preto by ste sa mali pred použitím odfarbovacej emulzie uistiť, či je tá správna pre odtieň vašich vlasov a aký odtieň blond vlastne chcete dosiahnuť. Potom musíte dodržať čas, ako dlho nechať emulziu pôsobiť (30 – 45 minút), aby ste predišli zafarbeniu vašich vlasov na blond s červeným alebo žltým nádychom, pretože bol odfarbovací proces ukončený predčasne. Ak necháte bieliacu prísadu na vlasoch príliš dlho, nezosvetlí vám to vlasy výraznejšie, ale vlasy zničí a poškodí a zanechá ich suché a pórovité.

Vlasy si pýtajú extra starostlivosť po zosvetľovaní

Emulzia na zosvetlenie vlasov sa predáva v balíčkoch s kondicionérmi na odfarbené vlasy. Uistite sa, že si tieto kondicionéry aplikujete na čerstvo zosvetlené vlasy na 3 minúty po zosvetlení a opláchnutí vlasov. Vyživujúce zložky posilnia vaše vlasy a dodajú im hodvábny lesk. Robili ste si nedávno trvalú alebo ste si chemicky vyrovnávali vlasy? Ak áno, mali by ste počkať minimálne dva týždne, kým si vlasy začnete zosvetľovať. V opačnom prípade môžete skončiť s veľmi zničenými vlasmi. Ak patrí zosvetľovanie už k vašej rutine, túto nemusíte zosvetľovač nanášať na celé vlasy. Aplikujte si ho iba na odrastené vlasy, je to šetrnejšie a výsledok je rovnaký, keď si zosvetľovač na posledných päť minút zostávajúceho času odfarbovania rozotriete na celé vlasy.

Zvýraznenie pomocou blond melíru

Možno preferujete oživenie vlasov pomocou niekoľko dobre umiestnených blond pramienkov vo vašich vlasoch. Tieto pramienky môžu byť svetlejšie o dva alebo šesť odtieňov ako je vaša prirodzená farba vlasov, a takisto máte možnosť sama si vybrať, ktorú časť vlasov si chcete zosvetliť. Tieto pramienky sa hodia pre svetlé blond až pre stredne hnedé vlasy. Hravé odlesky týchto pramienkov sú atraktívne a neobvyklé. Zosvetlenie len niekoľklých pramienkov je pre vaše vlasy menšou záťažou, ako keď si zosvetľujete všetky vlasy. Ak sa chystáte odfarbiť si vlasy po prvýkrát sama, mali by ste o pomoc požiadať vašu kamarátku. Druhý pár rúk sa môže zísť najmä vo chvíli, keď si budete vyberať pramienky na hlave vzadu.

Súvisiace články
  • Farba verzus tónovanie: Ktorá metóda je tá pravá?

    Farbenie vlasov

    Farba verzus tónovanie: Ktorá metóda je tá pravá?
    ...

    Prinášame vám dôležité fakty, ktoré vám pomôžu pri rozhodovaní. Aké sú medzi nimi rozdiely, aké majú výhody a čo od ich aplikácie môžete očakávať?

    ...
  • Letná blond: Zdravé vlasy pobozkané slnkom

    Blond farba vlasov

    Letná blond: Zdravé vlasy pobozkané slnkom
    ...

    Trblietavá blond je esenciou leta. Aby takou aj zostala, mali by ste chrániť vlasy pred UV žiarením. Prinášame tie najlepšie letné tipy pre blondínky.

    ...
  • Farebné pruhy

    Exotické farby na vlasy

    Farebné pruhy
    ...

    Kombinácie výrazných farieb už nie sú vyhradené len pre látky a odevy. Teraz zvýrazňujú štýlové ženy žiarivými farbami svoje účesy

    ...
  • Návrat trendu: platinová blond je teraz trendy viac ako kedykoľvek predtým

    Plavá farba na vlasy

    Návrat trendu: platinová blond je teraz trendy viac ako kedykoľvek predtým
    ...

    Plavá, plavejšia, platinová. Tento najsvetlejší blond tón je medzi farbami na vlasy dobre známy. Platinová blond sa nosí už od 90. rokov, ale až teraz si ju ľudia prestali spájať s bábikou Barbie. Čítajte ďalej a dozviete sa všetko, čo potrebujete vedieť o tejto trendy farbe.

    ...
  • Blogové trendy: Zafarbite si vlasy načerveno

    Červená farba na vlasy

    Blogové trendy: Zafarbite si vlasy načerveno
    ...

    Blogerky sa rozžiarili pre červené vlasy. Zistite, či aj vám červené vlasy pristanú a ako si ich udržať stále krásne, plné života.

    ...
  • Odvážte sa! Premena blondínky na brunetku

    Farbenie

    Odvážte sa! Premena blondínky na brunetku
    ...

    Rada experimentujete s farbou vlasov? Možno vás zaujíma, aký je vzťah medzi odtieňom vlasov a celkovým imidžom.

    ...
  • Odtiene sivej: Nové trendy pre šedivé vlasy

    Šedivé vlasy

    Odtiene sivej: Nové trendy pre šedivé vlasy
    ...

    Nastávajú sivé časy: Vlasy tejto farby začínajú byť trendy! Zistite, ktoré účesy sú práve obzvlášť vhodné na to, aby sivým vlasom dovolili vyniknúť.

    ...
  • Odfarbenie pôvodne šedých vlasov

    Šedivé vlasy

    Odfarbenie pôvodne šedých vlasov
    ...

    Šedivé vlasy vyjadrujú určitý postoj k móde a životnému štýlu. Ženy, ktoré si farbili šedivé vlasy a teraz majú v pláne prestať vedia, koľko času to vyžaduje. Stať sa trendy so šedivými vlasmi však chce tiež svoj čas.

    ...
  • Hviezdy so šedivými vlasmi

    Šedivé vlasy

    Hviezdy so šedivými vlasmi
    ...

    Celebrity na celom svete zbožňujú svoje šedivé vlasy. Obdivujte šediny Jamie Lee Curtis, Judy Dench a iné hviezdy!

    ...
  • Šedivé vlasy

    Šedivé vlasy

    Šedivé vlasy
    ...

    V panike si ženy začínajú farbiť vlasy hneď ako nájdu svoj prvý šedivý vlas. Mladé hviezdy však objavili krásu a šarm šedivých vlasov.

    ...
  • Svieže účesy pre šedivé vlasy

    Šedivé vlasy

    Svieže účesy pre šedivé vlasy
    ...

    Jemné vlny, boby, uhladené drdoly a krátke účesy sú variácie, ktoré dodajú štýl šedivým vlasom.

    ...
  • Hlasujte: Ktorej blondínke to viac pristane?

    Plavá farba na vlasy

    Hlasujte: Ktorej blondínke to viac pristane?
    ...

    Ktorá z aktuálnych blondínok pôsobí príťažlivejšie, Emma Roberts či Demi Lovato? Hlasujte za svoju víťazku!

    ...