Skip to Content

Trendy look: Dlhé vlasy, krátka ofina

Protiklady sa priťahujú – tento koncept funguje aj vo vlasoch! Krátka ofina s dlhými vlasmi sa v poslednom čase stala obľúbeným spojením trendsetteriek. Odhalíme, kto si môže tento look dovoliť, čo je dôležité pri strihu a stylingu a ako tento účes najlepšie vynikne.

Ide o viac než len o sľubné spojenie: Niektoré z vás tomuto účesu zostali verné už roky, iné si naň buď netrúfli alebo ho dávno poslali k vode. Ofina jednoducho rozdeľuje ženskú populáciu. My sa však prihovárame za kratšie vlasy nad čelom, myslíme si totiž, že pozitíva tohto účesu jednoznačne prevažujú.    

Prednosti účesu s ofinou:

Jemne zostrihané pramienky naozaj osviežia váš look – bez toho, aby ste si museli skrátiť všetky vlasy.

Vďaka ofine vyzerá celý účes nežnejšie a má väčší objem.

Ofina dokáže zjemniť ostré črty tváre.

S ofinou zakryjete vysoké čelo a vyvážite výraznú bradu.

Príjemne upriami pozornosť na vaše oči a lícne kosti.

Tvoria sa vám na čele vrásky? Ofina ich dokáže rafinovane zakryť a omladiť vás.

A aké sú jej nevýhody? Ok, existujú dva dôvody, ktoré sa nedajú poprieť: Dokonale upravená ofina si vyžaduje častejšie zastrihávanie i úpravu. To znamená vtesnať do svojho harmonogramu viac času na styling, fúkanie atď. No nie je to až také zlé. S našimi trikmi sa z vás stane profesionálny kaderník a tento účes bude pre vás hračka.

Ako predviesť novú dĺžku ofiny: Krátka & jemná

Momentálne je našou najobľúbenejšou dĺžkou zjemnená verzia mini ofiny. Ani príliš krátka a už vôbec nie príliš dlhá – ideálom je jasná medzera medzi obočím a končekmi ofiny. Nádherne tým zvýrazníte obočie a zároveň budete trendy. Po stranách je ofina jemne zaoblená, takže prechod k dlhým prameňom je o niečo mäkší a hrany nie sú natoľko výrazné. A čo sa týka dlhých vlasov – tento look sa bez nich nezaobíde. Všetko je totiž založené na protiklade „dlhé-krátke“. Zvyšok vlasov musí siahať minimálne po plecia a výsledný finiš nesmie byť perfektne uhladený. Vznikne horúci kontrast, ktorý hýbe svetom módy.    

Dlhé vlasy, krátka ofina
Krátka ofina a dlhé vlasy tvoria perfektný tím! Vhodný stylingový partner: úchvatné obočie

Komu krátka ofina najviac pristane?

Vo všeobecnosti platí toto pravidlo: ofina sa hodí k podlhovastým tváram alebo k vysokému čelu. No s vhodným strihom a stylingom si na ňu môže trúfnuť každá žena. Okrúhlym tváram odporúčame trochu dlhší, postupný strih mini ofiny, zatiaľ čo hranatým tváram pristane skôr kratšia a jemnejšia verzia. Ak je vaše čelo príliš krátke, majte sa pred ňou na pozore. Mohla by vašu tvár príliš zaťažiť a narušiť vyváženosť jej proporcií.

Aké vlasy sú pre krátku ofinu najvhodnejšie?

Krátka ofina najlepšie vynikne, ak máte rovné vlasy. No aj kombinácia dlhých vĺn a ofiny má nesporne svoje čaro. Veď môžete kedykoľvek siahnuť po žehličke a vlastnoručne si vytvoriť šik uhladený vzhľad.  

Čomu by ste sa pri krátkej ofine mali vyhnúť?

Ak sú vaše vlasy intenzívne kučeravé alebo krepovité, radšej na tento look nepomýšľajte. To isté platí aj v prípade, že sa vám nad čelom tvoria víry a niektoré vlasy vytrvalo rastú v opačnom smere. Ofina by sa vám veľmi ťažko krotila a upravovala.

Ako si upraviť krátku ofinu?

Krátka ofina s krátkymi vlasmi predstavuje neprehliadnuteľný look, ktorý si však vyžaduje dokonale presný strih. To znamená naozaj mnoho úsilia. S dlhšími vlasmi sa môžete viac uvoľniť. Alebo to roztočiť nadivoko! Nedbalý vzhľad je populárny práve preto, že súvisí s módnym etno lookom. A ofina sa k tomuto štýlu výborne hodí, pretože aj ona môže vyzerať ležérne. Požadovanú hustotu a tvar docielite použitím suchého šampónu, hlavne ak máte jemné vlasy!  

Súvisiace články
  • Kedy používať produkty s obsahom silikónov

    Tipy a triky

    Kedy používať produkty s obsahom silikónov
    ...

    Či sú pre vás produkty s obsahom silikónov to pravé, záleží na type vašich vlasov a na tom, aké by ste ich chceli mať.

    ...
  • Vlasy a šport: Tipy na praktický a štýlový styling

    Tipy a triky

    Vlasy a šport: Tipy na praktický a štýlový styling
    ...

    Tie z vás, ktoré milujú zábavu, štýl a rýchly pohyb, sa určite rady inšpirujú praktickými a trendy účesmi slávnych športovkýň.

    ...
  • Starostlivosť o dlhé vlasy

    Dlhé vlasy

    Starostlivosť o dlhé vlasy
    ...

    Vlasy po ramená rástli aspoň tri roky a prežili minimálne 300 umytí. Správna starostlivosť je preto nutnosťou. Máme deväť skvelých tipov pre vaše dlhé vlasy

    ...
  • Trendy účesy 2014 podľa módnych návrhárov

    Trendy účesy pre ženy

    Trendy účesy 2014 podľa módnych návrhárov
    ...

    Zaujímalo nás, čo bude definovať účesy v roku 2014. Vydajte sa s nami na túru po módnych prehliadkach a objavte najhorúcejšie trendy!

    ...
  • Objavte trendy v účesoch na rok 2016!

    Trendy účesy pre ženy

    Objavte trendy v účesoch na rok 2016!
    ...

    Vzrušujúce, jedinečné, sebavedomé! Rekapitulujeme, čo sa objavilo na módnych mólach a prinášame to najdôležitejšie na sezónu jar/leto 2016.

    ...
  • Účesy hviezd: Karolina Kurková

    Trendy účesy pre ženy

    Účesy hviezd: Karolina Kurková
    ...

    Filmové festivaly v Cannes sú legendárne. Na tohtoročnom festivale oslnila super modelka Karolina Kurková elegantným retro účesom. Karolina Kurková upravila svoje vlasy v štýle Holllywoodskej klasickej éry a jednej hviezdy filmového neba.

    ...
  • Športovci a starostlivosť o vlasy

    Športy

    Športovci a starostlivosť o vlasy
    ...

    Vlasy atlétov sú často vystavované nepriaznivým vplyvom ako chlór, slaná voda či telesný pot. Potrebujú extra starostlivosť a nekomplikovaný styling.

    ...
  • Aktívny styling: Športové účesy plné energie

    Športy

    Aktívny styling: Športové účesy plné energie
    ...

    Prinášame vám stylingové variácie, pri ktorých sa zaručene nespotíte. Účesy, s ktorými sa budete nielen dobre cítiť, ale aj skvele vyzerať.

    ...
  • Športové účesy

    Športy

    Športové účesy
    ...

    Nemusíte súťažiť na Olympijských hrách aby ste podrobili váš účes skúške z námahy. Pozrite si naše video a návrhy na krásne športové účesy.

    ...
  • Boxerské vrkoče: Horúci trend v zapletaných účesoch

    Športy

    Boxerské vrkoče: Horúci trend v zapletaných účesoch
    ...

    Štartujeme ďalšie stylingové kolo pre zapletané účesy: Boxerské vrkoče sa v poslednom čase stali skutočným účesom šampiónov!

    ...
  • Vysokohorský styling: Buďte šik aj na lyžovačke!

    Športy

    Vysokohorský styling: Buďte šik aj na lyžovačke!
    ...

    Užívajte si svieži vzduch a buďte štýlové aj na svahu! Prinášame vám účesy, ktoré zábavu na snehu určite nepokazia.

    ...
  • Účesy pre športovkyne

    Športy

    Účesy pre športovkyne
    ...

    Nikto nepotrebuje vyhrať súťaž o účes roku na ceste do posilňovne. Avšak, ženy sa radi cítia v pohode za všetkých okolností. Ukážeme vám účesy pre športovcov, ktoré vydržia aj náročné aktivity a stále vyzerajú trendy.

    ...