Aj tmavé korienky v blond vlasoch môžu vyzerať štýlovo

Getty Images

Pohrávate sa s myšlienkou zafarbiť si vlasy na blond, ale obávate sa pravidelného dofarbovania odrastajúcich tmavých korienkov vlasov? Už nemáte dôvod nechať sa touto predstavou odradiť. Podobné obavy sú vecou minulosti, keď boli tmavé korienky tabu a ženy sa ich snažili zakryť. To už viac nie je potrebné. Naopak, tmavé korienky v blond vlasoch sú dnes prijateľné, a to aj vrátane slávnostných podujatí. V našej galérii si môžete pozrieť blond hviezdy, ktoré ukazujú niekoľko verzií tohto looku. Ponúkame aj stylingové tipy, ktoré vám pomôžu vyzerať chic a upravene až do nasledujúcej návštevy kaderníctva.

Tmavé korienky v blond vlasoch
Pri pohľade na túto fotku Ashley Tisdale možno rozmýšľate, či by si nemala dofarbiť tmavé odrastajúce korienky na blond alebo nafarbiť zvyšok vlasov na hnedo. No my si myslíme, že tmavé korienky v jej dlhých blond vlasoch vyzerajú štýlovo.

Vyzerá to tak, že dvojtónový trend zrovnoprávnil nosenie tmavých korienkov v blond vlasoch. Nie je to tak dávno, keď bolo tabu ukázať odrastajúce korienky odlišnej farby. Vtedy museli byť vlasy zafarbené v celej dĺžke, čo mnohé ženy nútilo, aby si vlasy často farbili. Kedysi tabuizovaný look dnes odštartoval éru trendového dvojtónového looku. Táto ombre farba vlasov vám pomôže udržať si vlasy upravené až do nasledujúceho farbenia.

Urobíte dobre, ak nebudete brať tak bezvýznamné veci ako tmavé korienky príliš vážne. Upäté uvažovanie totiž obmedzuje tvorivosť a s takýmto prístupom toho veľa nevyskúšate!

Tmavé korienky v blond vlasoch: od tabu k bežnému looku

Dnes sú ženy s tmavými korienkami v blond vlasoch stále považované za rebelky. Niet divu, ignorujú totiž jednu z dávno platných konvencií, ktoré zahŕňajú prísne pravidlá typu: v blond vlasoch nesmú byť vidieť tmavé korienky. Často sa stáva, že niekoľko rebelov vytvorí malú skupinku, ktorá neskôr vydláždi cestu všeobecnému prijatiu. Chce to len trochu trpezlivosti a tabu sa postupne zlomí. Ženy s tmavými korienkami a blond vlasmi sú na ceste k zrušeniu tohto tabu. Niektoré hviezdy nosia tento štýl hrdo dokonca aj na červenom koberci. Jemné vlny, plážové vlny a hravé účesy v štýle bob (Cameron Diaz) sa mimoriadne hodia k tmavým korienkom.

To, ako často si dofarbujete korienky vlasov je dnes viac otázkou vkusu, než nutnosťou zamaskovať niečo, čo aj tak nie je možné úplne zakryť. Moderné ženy sa odmietajú slepo prispôsobovať pravidlám.

Tipy pre styling tmavých korienkov v blond vlasoch

Tmavé korienky v blond vlasoch
Ciara vyzerá s tmavými korienkami v blond vlasoch skutočne štýlovo. Ako je to možné? Odpoveď je jednoduchá: Jej vlasy nepôsobia ani trochu zanedbane či neupravene.

Už sme vás presvedčili? Ak ste pripravené príležitostne vyskúšať dvojtónový look alebo len chcete predĺžiť čas medzi dvoma farbeniami, máme pre vás niekoľko praktických tipov. Aj rebelky chcú predsa vyzerať skvele.

1. Príležitostná dvojtónová farebnosť vyzerá mimoriadne štýlovo v kombinácii s plážovými a jemnými vlnami vo vlasoch.

2. Pokiaľ sú vlasy zdravé, pôsobia tmavé korienky v blond vlasoch skôr ležérne ako neupravene.

3. Tmavé korienky vyznejú lepšie, pokiaľ nie je viditeľný ostrý prechod z tmavého ku svetlému tónu. Jemné, nepravidelné prechody sú oveľa príťažlivejšie.

4. Pre všetkých, ktorí si nie sú istí, že dokážu vytvoriť jemný, postupný prechod či vybrať najvhodnejší účes pre tento avantgardný look – obráťte sa na najbližšieho profesionálneho kaderníka Schwarzkopf.

Samozrejme, stále máte možnosť dofarbením zakryť tmavé korienky vlasov. K dispozícii máte veľký výber súprav na dofarbovanie korienkov, ktoré môžete použiť v okolí cestičky a všade tam, kde je viditeľná  tmavá oblasť vyrastajúcich vlasov. To vám pomôže predĺžiť čas medzi jednotlivými návštevami kaderníka.

Súvisiace články
  • Farba verzus tónovanie: Ktorá metóda je tá pravá?

    Farbenie vlasov

    Farba verzus tónovanie: Ktorá metóda je tá pravá?
    ...

    Prinášame vám dôležité fakty, ktoré vám pomôžu pri rozhodovaní. Aké sú medzi nimi rozdiely, aké majú výhody a čo od ich aplikácie môžete očakávať?

    ...
  • Letná blond: Zdravé vlasy pobozkané slnkom

    Blond farba vlasov

    Letná blond: Zdravé vlasy pobozkané slnkom
    ...

    Trblietavá blond je esenciou leta. Aby takou aj zostala, mali by ste chrániť vlasy pred UV žiarením. Prinášame tie najlepšie letné tipy pre blondínky.

    ...
  • Farebné pruhy

    Exotické farby na vlasy

    Farebné pruhy
    ...

    Kombinácie výrazných farieb už nie sú vyhradené len pre látky a odevy. Teraz zvýrazňujú štýlové ženy žiarivými farbami svoje účesy

    ...
  • Návrat trendu: platinová blond je teraz trendy viac ako kedykoľvek predtým

    Plavá farba na vlasy

    Návrat trendu: platinová blond je teraz trendy viac ako kedykoľvek predtým
    ...

    Plavá, plavejšia, platinová. Tento najsvetlejší blond tón je medzi farbami na vlasy dobre známy. Platinová blond sa nosí už od 90. rokov, ale až teraz si ju ľudia prestali spájať s bábikou Barbie. Čítajte ďalej a dozviete sa všetko, čo potrebujete vedieť o tejto trendy farbe.

    ...
  • Blogové trendy: Zafarbite si vlasy načerveno

    Červená farba na vlasy

    Blogové trendy: Zafarbite si vlasy načerveno
    ...

    Blogerky sa rozžiarili pre červené vlasy. Zistite, či aj vám červené vlasy pristanú a ako si ich udržať stále krásne, plné života.

    ...
  • Odvážte sa! Premena blondínky na brunetku

    Farbenie

    Odvážte sa! Premena blondínky na brunetku
    ...

    Rada experimentujete s farbou vlasov? Možno vás zaujíma, aký je vzťah medzi odtieňom vlasov a celkovým imidžom.

    ...
  • Odtiene sivej: Nové trendy pre šedivé vlasy

    Šedivé vlasy

    Odtiene sivej: Nové trendy pre šedivé vlasy
    ...

    Nastávajú sivé časy: Vlasy tejto farby začínajú byť trendy! Zistite, ktoré účesy sú práve obzvlášť vhodné na to, aby sivým vlasom dovolili vyniknúť.

    ...
  • Odfarbenie pôvodne šedých vlasov

    Šedivé vlasy

    Odfarbenie pôvodne šedých vlasov
    ...

    Šedivé vlasy vyjadrujú určitý postoj k móde a životnému štýlu. Ženy, ktoré si farbili šedivé vlasy a teraz majú v pláne prestať vedia, koľko času to vyžaduje. Stať sa trendy so šedivými vlasmi však chce tiež svoj čas.

    ...
  • Hviezdy so šedivými vlasmi

    Šedivé vlasy

    Hviezdy so šedivými vlasmi
    ...

    Celebrity na celom svete zbožňujú svoje šedivé vlasy. Obdivujte šediny Jamie Lee Curtis, Judy Dench a iné hviezdy!

    ...
  • Šedivé vlasy

    Šedivé vlasy

    Šedivé vlasy
    ...

    V panike si ženy začínajú farbiť vlasy hneď ako nájdu svoj prvý šedivý vlas. Mladé hviezdy však objavili krásu a šarm šedivých vlasov.

    ...
  • Svieže účesy pre šedivé vlasy

    Šedivé vlasy

    Svieže účesy pre šedivé vlasy
    ...

    Jemné vlny, boby, uhladené drdoly a krátke účesy sú variácie, ktoré dodajú štýl šedivým vlasom.

    ...
  • Hlasujte: Ktorej blondínke to viac pristane?

    Plavá farba na vlasy

    Hlasujte: Ktorej blondínke to viac pristane?
    ...

    Ktorá z aktuálnych blondínok pôsobí príťažlivejšie, Emma Roberts či Demi Lovato? Hlasujte za svoju víťazku!

    ...