Skip to Content

Objem na vrchu i vzadu pre každého!

Je to stále dookola! Vlasy vyčesané vpredu dohora vyzerajú výborne, ale čo tie vzadu? Sú spľasnuté. Toto je už minulosťou. Inšpirujte sa nasledujúcimi tipmi pre vytvorenie dokonalého objemu vzadu i na vrchu hlavy.

Zadná časť vašej lebky je perfektne tvarovaná a ste majiteľkou dokonalého a zdravého objemu vlasov? V takom prípade už nemusíte ďalej čítať. Ak však sú vaše vlasy nepoddajné a riedke a poodhaľujú čo i len kúsok vašej lebky, potom pokračujte v čítaní. Máme pre vás  pár stylingových trikov a vlhodných vlasových produktov, ktoré udržia vaše vlasy na správnom mieste.

Naučte sa perfektne tupírovať

Spľasnuté vlasy potrebujú trocha pomoci, aby sa nadvihli. To môžete rýchlo docieliť použitím tupírovacieho hrebeňa. Tupírovanie bude ešte šetrnejšie, ak použijete tupírovaciu kefu s prírodnými štetinami. Vždy si pamätajte: netupírujte príliš divoko vrchnú časť vlasov. Mohlo by to vytvoriť dojem neučesaných vlasov. Výsledok bude oveľa lepší, ak zoberiete pramene vrchných vlasov a jemne natupírujete vlasy pod nimi. Použite trocha laku na vlasy ešte predtým, než učešete vrchné vlasy naspäť. Znova použite trochu laku na dokončenie účesu a uistite sa, že váš malý trik nikto nespozná.

Dajte vlasom správny smer

Zadným vlasom dodáte objem v okamihu, ak ich upravíte pomocou okrúhlej kefy, alebo veľkými natáčkami so sponkami, ktoré pevne uchytia pramene vlasov. Pre lepšiu fixáciu použite tužidlo, alebo sprej na ochranu pred teplom na vrchné dva alebo tri pramene vrchných vlasov predtým, než ich začnete natáčať na kefu alebo natáčky.Tieto natočené pramene vyfénujte. Nechajte vlasy asi päť minút vychladnúť a potom z nich opatrne vyberte kefu alebo natáčky. Nechajte vlasy ešte chvíľu vyschnúť predtým, ako ich jemne rozčešete. Nastriekajte lak na vlasy na korienky týchto prameňov, ak potrebujete lepšiu fixáciu. 

Melír - pomocník s objemom

Poproste svojho kaderníka, aby vám zvýraznil pár jemných vrchných a zadných pramienkov. S pomocou šikovnej kamarátky to môžete urobiť aj doma. Tieto pramene zanechajú vlasy jemne drsné a preto sa nebudú tak držať pri pokožke hlavy. Vytvorí to dojem hustých vlasov.

Imitácia pomáha

Nie je jednoduché vytvoriť dojem hustých vlasov s dokonalým tvarom, ak na to nemáte dostatok vlasov. Príčesky zabezpečia dojem objemu v prípade, že sú vaše pravé vlasy jemné alebo riedke. Objem môžete vytvoriť napríklad pridaním príčeskov. Pri tejto metóde sú pramene vlasov napojené k vašim prirodzeným vlasom. Môžete tiež skúsiť pripínacie príčesky. Pripnete si skutočné alebo nepravé vlasy pod vrchnú časť vašich vlasov a tiež dozadu. Vytvaruje to ideálny tvar lebky hlavne pre cop. Takéto príčesky tiež dodajú strihu Bob po bradu dokonalý vzhľad, najmä z boku.

Strihy a proporcie

Dosiahnuť objem na vrchu a vzadu hlavy je náročné, ak sú vlasy dlhé, a preto ťažké. Váš kaderník má však množstvo trikov na krátke alebo stredne dlhé vlasy, ktoré vytvoria ilúziu objemu.

Postupné alebo schodíkovité strihy sú najlepším spôsobom, ako vytvoriť objem na vrchu a vzadnej časti hlavy. Samozrejme, že kratšie vlasy majú viac objemu. Kratšie vlasy podporujú dojem hustejších vlasov. Prvotriedny kaderník ostrihá vlasy pod vrchnou časťou pomocou špeciálnych nožničiek určených na tento účel. Pozor: táto metóda nie je vhodná pre riedke vlasy. Proporcie hrajú tiež dôležitú úlohu pri kratších Boboch. Tenká hladká časť vlasov okolo krku zvýrazní trendový efekt objemných vrchných vlasov.

Súvisiace články
  • Starostlivosť o dlhé vlasy

    Dlhé vlasy

    Starostlivosť o dlhé vlasy
    ...

    Vlasy po ramená rástli aspoň tri roky a prežili minimálne 300 umytí. Správna starostlivosť je preto nutnosťou. Máme deväť skvelých tipov pre vaše dlhé vlasy

    ...
  • Kedy používať produkty s obsahom silikónov

    Tipy a triky

    Kedy používať produkty s obsahom silikónov
    ...

    Či sú pre vás produkty s obsahom silikónov to pravé, záleží na type vašich vlasov a na tom, aké by ste ich chceli mať.

    ...
  • Vlasy a šport: Tipy na praktický a štýlový styling

    Tipy a triky

    Vlasy a šport: Tipy na praktický a štýlový styling
    ...

    Tie z vás, ktoré milujú zábavu, štýl a rýchly pohyb, sa určite rady inšpirujú praktickými a trendy účesmi slávnych športovkýň.

    ...
  • Ležérny vrkoč Kristen Stewart

    Zapletané účesy

    Ležérny vrkoč Kristen Stewart
    ...

    Nedbalý pôvab účesu s rybím vrkočom Kristen Stewart je ako stvorený na upútanie pozornosti. Zistite, ako si ho jednoducho vytvoriť!

    ...
  • Zapletaný styling: Ako si vytvoriť holandské vrkoče

    Zapletané účesy

    Zapletaný styling: Ako si vytvoriť holandské vrkoče
    ...

    Holandské vrkoče majú predpoklady stať sa stylingovým hitom. Vysvetlíme vám všetko, čo o holandských vrkočoch a ich úprave potrebujete vedieť.

    ...
  • Midi look: Skvelé účesy pre polodlhé vlasy

    Stredne dlhé vlasy

    Midi look: Skvelé účesy pre polodlhé vlasy
    ...

    Módna elita miluje polodlhé vlasy! Zaostrili sme na tento všestranný strih a vybrali sme pre vás najkrajšie účesy, ktoré hravo zvládnete aj samy.

    ...
  • Účesy pre stredne dlhé vlasy

    Stredne dlhé vlasy

    Účesy pre stredne dlhé vlasy
    ...

    Pozrite si sedem spôsobov, ako nosiť stredne dlhé vlasy, či už postupne zostrihané, s plážovými vlnami, uhladené, plné objemu alebo šikmou ofinou.

    ...
  • Okamžite krásna: 5 extra rýchlych účesov pre polodlhé vlasy

    Stredne dlhé vlasy

    Okamžite krásna: 5 extra rýchlych účesov pre polodlhé vlasy
    ...

    Vďaka našim rýchlym účesom začnete deň oddýchnuté a pred zrkadlom strávite len zlomok času. Vyskúšajte cool styling za menej ako päť minút!

    ...
  • Účesy pre mužov: Najlepšie looky a stylingové tipy

    Muži

    Účesy pre mužov: Najlepšie looky a stylingové tipy
    ...

    Prezradíme vám všetko o výbere najvhodnejšieho účesu, objasníme význam farby a ponúkneme niekoľko riešení pre problémy s vlasmi.

    ...
  • Trendy mužské účesy s cestičkou nabok

    Muži

    Trendy mužské účesy s cestičkou nabok
    ...

    Nový trend v mužských účesoch je cestička nabok. David Beckham, Justin Bieber a ďalšie hviezdy ukazujú variácie tohto trendy účesu.

    ...
  • Pánske účesy 2016: Štýl ulice a prirodzená príťažlivosť

    Muži

    Pánske účesy 2016: Štýl ulice a prirodzená príťažlivosť
    ...

    Ostro sledované účesy: Dlhé aj krátke vlasy, nagélovaný chic look ale aj absolútna ležérnosť. Čo nosia na hlavách trendsetteri, ktorí vládnu štýlu ulice?

    ...
  • Trendy pánske účesy

    Muži

    Trendy pánske účesy
    ...

    Dámy nebojte sa, nebudeme vám hodiny blokovať kúpeľnu, len aby sme vyzerali dokonale. Zistili sme pre vás, aké účesy nosia celebrity i modeli a ako ich budete môcť dopriať svojim vlasom každý deň.

    ...