Skip to Content

Trend blogeriek: Štýlové účesy pre mamy

Dnešné ženy na svojich blogoch dokazujú, že byť zaneprázdnenou mamou a vyzerať štýlovo sa navzájom nevylučuje. Predstavíme vám autorky niekoľkých blogov o materstve a ukážeme, aký look uprednostňujú.

Viac a viac matiek zdieľa svoje životné skúsenosti na blogoch. To však očividne nie je kvôli tomu, že by sa medzi kŕmením a výmenou plienok nudili. Dôvod je jednoduchý – aj mladé mamy chcú vyzerať štýlovo a moderne napriek tomu, že väčšinu svojho času venujú rodine. Blogovanie je spôsob, ako sa s inými matkami podeliť o skvelé zážitky aj o tie menej radostné skúsenosti z rodinného života. Nazreli sme do nových blogov, ktorých autorky sú matkami a zistili sme, čo si myslia o blogovaní, živote s deťmi a o každodennom stylingu. 

Nina, mama – blogerka (foto hore)

Nina už dva roky píše o modernom rodičovstve na blogu s názvom „Mama na pokraji nervového zrútenia“. Je matkou dvoch malých detí a priznáva, že blogovanie o rodičovských skúsenostiach je pre ňu tak trochu závislosťou. Okrem nich na svojom blogu zdieľa aj postrehy týkajúce sa stylingu, módy, kozmetiky a ukazuje, aké sú pre ňu tieto témy dôležité.

Čo si Nina myslí o dňoch zlých vlasov: „Mladé mamy sa im dokážu vyhnúť len zázrakom.“ V takýchto prípadoch si Nina vždy zopne vlasy do drdolu alebo do copu. „Ak by som bola v úprave vlasov o niečo zručnejšia, nosila by som vrkoče“, vysvetľuje Nina. 

„Vlasy mi na koncoch doslova stoja“, komentuje Nina fotografiu hore. Medzičasom už však táto mladá matka zistila, ako si s tvrdohlavými vlasmi poradiť. Náš návod na vyrovnávanie vlasov jej pomohol krepovité pramene skrotiť.  

Mama, ktorá bloguje: Henriette

Účesy pre matky
Henriette nosí krátky bob siahajúci po bradu: „Vždy vyzerá skvelo - čím je strapatejší, tým viac sa mi páči“, povedala nám.

Ako mladá matka dvoch detí uprednostňuje Henriette uvoľnené účesy. Vždy po šiestich týždňoch však zájde ku kaderníkovi, aby dofarbil vyrastajúce korienky, ktoré sa začínajú objavovať v jej blond vlasoch. „Veď nie som len mama ale aj žena“ vyhlasuje. Na svojom blogu „Supermama“ sa zdôveruje so všetkým, čo pociťujú mladé matky. 

Najčastejšou témou Henriette je styling vlasov: Po zafarbení vlasov na blond ich vždy ešte osvieži striebornými alebo ružovými odleskami. Farba i odlesky dodávajú jej účesu mladistvý šarm a moderný look. Na dni zlých vlasov odporúča cop či jednoduché doplnky, napr. šatky.

Mama, ktorá bloguje: Anne

 „Aj materstvo je výzva!“ Túto skúsenosť chce Anne zdieľať s ostatnými prostredníctvom svojho blogu nazvaného „Blog mamy Anne“. Tak ako u väčšiny matiek, ani jej ranný rituál neposkytuje príliš veľa času na rafinovaný účes alebo make-up. Napriek tomu si vo svojom rušnom režime vždy nájde niekoľko minút na rýchle líčenie a výber outfitu, ktorý bude ladiť so všetkým, čo ju v daný deň čaká.  

Účes na rušné dni podľa Anne: „V prípade, že nikam nejdem, postačí mi zopnúť si vlasy do gumičky alebo si ich stiahnuť šatkou. Keď mám deň zlých vlasov, je najlepším stylingovým riešením drdol vzadu na hlave.“

Účesy pre matky
Mama a blogerka Anne sa cíti dobre s dlhými vlasmi.

Mama, ktorá bloguje: Anna

Účesy pre matky
Blogerka a mama Anna píše blog s názvom „Downtown Berlin Mom“. Najradšej nosí vlasy jednoducho rozdelené cestičkou v strede.

Anna je matkou troch malých detí. Blogovanie je pre ňu spôsob, ako vyjadriť svoje pocity a myšlienky a na chvíľu sa odpútať od rodičovských povinností. Svoj štýl musela výrazne prispôsobiť novým životným okolnostiam: „Na mojom outfite je jasne vidieť, či mám pred sebou deň domácich prác, kedy varím a krúžim okolo detí, alebo či čakám na príchod opatrovateľky, pretože sa chystám na stretnutie.“ 

Annin účes na dni zlých vlasov: drdol. „Moje deti ho radi nazývajú ´knedlička na hlave´“, smeje sa Anna. „V takýto deň nie je priestor na zapletanie vrkočov alebo zložitý styling. Všetko musí byť za okamih hotové a účes musí vyzerať dobre tak dlho, ako sa len dá.“

Stylingové tipy pre mamy

Keď nemáte čas na umytie vlasov, použite suchý šampón.

Drdoly a copy sú skvelým riešením v prípade, že vaše vlasy nemajú svoj deň.

Ak vlasy odmietajú spolupracovať, odpútajte od nich pozornosť tým, že si účes ozdobíte doplnkami.

O poškodené vlasy sa postarajú rýchle bezoplachové kúry.

Ak chcete rýchlo a jednoducho dodať vlasom objem, pomôže vám púder pre objem vlasov.

Keď potrebujete, aby vaše vlasy vyzerali dobre počas nasledujúcich dvoch dní, zapleťte si ich do vrkoča, kým sú ešte vlhké – vyčaríte si v nich veľké, mäkké vlny.

Odkazy:

Blog Niny >> Frau Mutter

Blog Anne >> Annes Mama-Blog

Annin blog >> Berlin Mitte Mom

Blog Henriette >> Super Mom

Súvisiace články
  • Starostlivosť o dlhé vlasy

    Dlhé vlasy

    Starostlivosť o dlhé vlasy
    ...

    Vlasy po ramená rástli aspoň tri roky a prežili minimálne 300 umytí. Správna starostlivosť je preto nutnosťou. Máme deväť skvelých tipov pre vaše dlhé vlasy

    ...
  • Kedy používať produkty s obsahom silikónov

    Tipy a triky

    Kedy používať produkty s obsahom silikónov
    ...

    Či sú pre vás produkty s obsahom silikónov to pravé, záleží na type vašich vlasov a na tom, aké by ste ich chceli mať.

    ...
  • Vlasy a šport: Tipy na praktický a štýlový styling

    Tipy a triky

    Vlasy a šport: Tipy na praktický a štýlový styling
    ...

    Tie z vás, ktoré milujú zábavu, štýl a rýchly pohyb, sa určite rady inšpirujú praktickými a trendy účesmi slávnych športovkýň.

    ...
  • Ležérny vrkoč Kristen Stewart

    Zapletané účesy

    Ležérny vrkoč Kristen Stewart
    ...

    Nedbalý pôvab účesu s rybím vrkočom Kristen Stewart je ako stvorený na upútanie pozornosti. Zistite, ako si ho jednoducho vytvoriť!

    ...
  • Zapletaný styling: Ako si vytvoriť holandské vrkoče

    Zapletané účesy

    Zapletaný styling: Ako si vytvoriť holandské vrkoče
    ...

    Holandské vrkoče majú predpoklady stať sa stylingovým hitom. Vysvetlíme vám všetko, čo o holandských vrkočoch a ich úprave potrebujete vedieť.

    ...
  • Midi look: Skvelé účesy pre polodlhé vlasy

    Stredne dlhé vlasy

    Midi look: Skvelé účesy pre polodlhé vlasy
    ...

    Módna elita miluje polodlhé vlasy! Zaostrili sme na tento všestranný strih a vybrali sme pre vás najkrajšie účesy, ktoré hravo zvládnete aj samy.

    ...
  • Účesy pre stredne dlhé vlasy

    Stredne dlhé vlasy

    Účesy pre stredne dlhé vlasy
    ...

    Pozrite si sedem spôsobov, ako nosiť stredne dlhé vlasy, či už postupne zostrihané, s plážovými vlnami, uhladené, plné objemu alebo šikmou ofinou.

    ...
  • Okamžite krásna: 5 extra rýchlych účesov pre polodlhé vlasy

    Stredne dlhé vlasy

    Okamžite krásna: 5 extra rýchlych účesov pre polodlhé vlasy
    ...

    Vďaka našim rýchlym účesom začnete deň oddýchnuté a pred zrkadlom strávite len zlomok času. Vyskúšajte cool styling za menej ako päť minút!

    ...
  • Účesy pre mužov: Najlepšie looky a stylingové tipy

    Muži

    Účesy pre mužov: Najlepšie looky a stylingové tipy
    ...

    Prezradíme vám všetko o výbere najvhodnejšieho účesu, objasníme význam farby a ponúkneme niekoľko riešení pre problémy s vlasmi.

    ...
  • Trendy mužské účesy s cestičkou nabok

    Muži

    Trendy mužské účesy s cestičkou nabok
    ...

    Nový trend v mužských účesoch je cestička nabok. David Beckham, Justin Bieber a ďalšie hviezdy ukazujú variácie tohto trendy účesu.

    ...
  • Pánske účesy 2016: Štýl ulice a prirodzená príťažlivosť

    Muži

    Pánske účesy 2016: Štýl ulice a prirodzená príťažlivosť
    ...

    Ostro sledované účesy: Dlhé aj krátke vlasy, nagélovaný chic look ale aj absolútna ležérnosť. Čo nosia na hlavách trendsetteri, ktorí vládnu štýlu ulice?

    ...
  • Trendy pánske účesy

    Muži

    Trendy pánske účesy
    ...

    Dámy nebojte sa, nebudeme vám hodiny blokovať kúpeľnu, len aby sme vyzerali dokonale. Zistili sme pre vás, aké účesy nosia celebrity i modeli a ako ich budete môcť dopriať svojim vlasom každý deň.

    ...