Skip to Content

Inšpirujte sa účesom herečky Rosamund Pike

Getty Images

Hneď ako vyštudovala prestížnu školu v Oxforde začala Rosamund Pike svoju úspešnú kariéru ako herečka. Po desiatich rokoch má za sebou mnoho známych, ale i menej známych rolí v celovečerných filmoch. Dotiahla to dokonca až na nomináciu na Oscara v kategórii „Najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe“. Na odovzdávaní zlatých sošiek nás všetkých ohromila dych vyrážajúcou červenou róbou a „podstrihnutým“ drdolom! 

Rosamund všetkých očarila v divadelnom predstavení Rómeo a Júlia ešte ako mladá študentka. Po dokonalom výkone bola oslovená filmovým agentom a začala hrať v britskom obľúbenom seriáli Manželky a dcéry. Po absolvovaní štúdia anglickej literatúry dostala ponuku zahrať si Mirandu Frost po boku Pierce Brosnana a Halle Berry v jednej z bondoviek. Evidentne jej to zaimponovalo viac ako práca v kníhkupectve. V súčasnosti Rosamund účinkuje v Londýne i Hollywoode a je uznávanou herečkou, ktorá postavila svoju kariéru predovšetkým na nezávislých filmoch.

Rosamundin talent a štýl sú vo filmovom priemysle obdivované. Žne úspechy nielen na javisku ale i na divadelných doskách. Prešla si rolami od ľadových krások cez sofistikované až po humoristické postavy. Hrala po boku hviezd akými sú Antony Hopkins, Ryan Gosling, Dustin Hoffman, či Ben Affleck. Za postavu Amy vo filme režiséra Davida Finchera - Stratené dievča, bola tento rok nominovaná dokonca aj na Oscara, ale i na Zlatý Glóbus, či mnoho iných prestížnych ocenení. 

Rosamund Pike obľubuje „bob“ na rôzne štýly

Rosamundina všestrannosť sa neprejavuje len na plátne, ale i v spôsobe nosenia účesov. Obľúbený bob rôzne variuje. Volí buď elegantný alebo zvlnený look a na odovzdávaní Oscara dokonca odhalila podstrihnutú šiju.

Rosamund Pike obľubuje „bob“ na rôzne štýly. Svedčí jej aj s cestičkou uprostred, ale aj ten elegantný, ležérny, či vlnitý.

Potrebné stylingové prípravky:

Prípravok na držanie a tvarovanie vlasov, pinetky, vosk na vlasy.

Návod na vytvorenie podstrihnutého drdolu podľa Rosamund Pike

Vytvoriť si tento styling podľa Rosamund je veľmi jednoduché.

1. Ak zatiaľ nemáte podobný podstrihnutý bob, môžete zájsť ku svojmu kaderníkovi a o jeden štýlový ho poprosiť. Požiadajte ho, aby vám vlasy na šiji ostrihal do úrovne uší a ostatné zhruba pod úrovňou brady.

2. Učešte si vlasy, ale nevytvárajte cestičku.

3. Zopnite vlasy do konského chvosta, ten potom vytvarujte do drdolu a zopnite pinetkami. Ak nie sú vaše vlasy dostatočne dlhé na takýto „cop“, pomocou vhodného prípravku ich vytvarujte nad podstrihnutou časťou a opäť použite pinetky.

4. Nakoniec si dajte na končeky prstov trochu vosku na vlasy a následne ho aplikujte tak, aby ste vytvorili ležérnejší účes.

5. Naneste vosk aj na podstrihnuté vlasy (podstrihnuté najlepšie britvou), dodajú vlasom lesk a hladší vzhľad.

 

Tip: Svetlé pramene dodajú tomuto drdolu väčší „šmrnc“, pretože tmavé vlasy vytvoria príliš veľký kontrast medzi účesom a farbou pokožky.

Weblinks:

Oscari 2015: Rosamund Pike na červenom koberci >> youtube

Rosamund Pike v rozhovore >> W Magazine

Súvisiace články
  • Kedy používať produkty s obsahom silikónov

    Tipy a triky

    Kedy používať produkty s obsahom silikónov
    ...

    Či sú pre vás produkty s obsahom silikónov to pravé, záleží na type vašich vlasov a na tom, aké by ste ich chceli mať.

    ...
  • Vlasy a šport: Tipy na praktický a štýlový styling

    Tipy a triky

    Vlasy a šport: Tipy na praktický a štýlový styling
    ...

    Tie z vás, ktoré milujú zábavu, štýl a rýchly pohyb, sa určite rady inšpirujú praktickými a trendy účesmi slávnych športovkýň.

    ...
  • Starostlivosť o dlhé vlasy

    Dlhé vlasy

    Starostlivosť o dlhé vlasy
    ...

    Vlasy po ramená rástli aspoň tri roky a prežili minimálne 300 umytí. Správna starostlivosť je preto nutnosťou. Máme deväť skvelých tipov pre vaše dlhé vlasy

    ...
  • Trendy účesy 2014 podľa módnych návrhárov

    Trendy účesy pre ženy

    Trendy účesy 2014 podľa módnych návrhárov
    ...

    Zaujímalo nás, čo bude definovať účesy v roku 2014. Vydajte sa s nami na túru po módnych prehliadkach a objavte najhorúcejšie trendy!

    ...
  • Objavte trendy v účesoch na rok 2016!

    Trendy účesy pre ženy

    Objavte trendy v účesoch na rok 2016!
    ...

    Vzrušujúce, jedinečné, sebavedomé! Rekapitulujeme, čo sa objavilo na módnych mólach a prinášame to najdôležitejšie na sezónu jar/leto 2016.

    ...
  • Účesy hviezd: Karolina Kurková

    Trendy účesy pre ženy

    Účesy hviezd: Karolina Kurková
    ...

    Filmové festivaly v Cannes sú legendárne. Na tohtoročnom festivale oslnila super modelka Karolina Kurková elegantným retro účesom. Karolina Kurková upravila svoje vlasy v štýle Holllywoodskej klasickej éry a jednej hviezdy filmového neba.

    ...
  • Športovci a starostlivosť o vlasy

    Športy

    Športovci a starostlivosť o vlasy
    ...

    Vlasy atlétov sú často vystavované nepriaznivým vplyvom ako chlór, slaná voda či telesný pot. Potrebujú extra starostlivosť a nekomplikovaný styling.

    ...
  • Aktívny styling: Športové účesy plné energie

    Športy

    Aktívny styling: Športové účesy plné energie
    ...

    Prinášame vám stylingové variácie, pri ktorých sa zaručene nespotíte. Účesy, s ktorými sa budete nielen dobre cítiť, ale aj skvele vyzerať.

    ...
  • Športové účesy

    Športy

    Športové účesy
    ...

    Nemusíte súťažiť na Olympijských hrách aby ste podrobili váš účes skúške z námahy. Pozrite si naše video a návrhy na krásne športové účesy.

    ...
  • Boxerské vrkoče: Horúci trend v zapletaných účesoch

    Športy

    Boxerské vrkoče: Horúci trend v zapletaných účesoch
    ...

    Štartujeme ďalšie stylingové kolo pre zapletané účesy: Boxerské vrkoče sa v poslednom čase stali skutočným účesom šampiónov!

    ...
  • Vysokohorský styling: Buďte šik aj na lyžovačke!

    Športy

    Vysokohorský styling: Buďte šik aj na lyžovačke!
    ...

    Užívajte si svieži vzduch a buďte štýlové aj na svahu! Prinášame vám účesy, ktoré zábavu na snehu určite nepokazia.

    ...
  • Účesy pre športovkyne

    Športy

    Účesy pre športovkyne
    ...

    Nikto nepotrebuje vyhrať súťaž o účes roku na ceste do posilňovne. Avšak, ženy sa radi cítia v pohode za všetkých okolností. Ukážeme vám účesy pre športovcov, ktoré vydržia aj náročné aktivity a stále vyzerajú trendy.

    ...