Skip to Content

Inšpirujte sa účesom herečky Rosamund Pike

Getty Images

Hneď ako vyštudovala prestížnu školu v Oxforde začala Rosamund Pike svoju úspešnú kariéru ako herečka. Po desiatich rokoch má za sebou mnoho známych, ale i menej známych rolí v celovečerných filmoch. Dotiahla to dokonca až na nomináciu na Oscara v kategórii „Najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe“. Na odovzdávaní zlatých sošiek nás všetkých ohromila dych vyrážajúcou červenou róbou a „podstrihnutým“ drdolom! 

Rosamund všetkých očarila v divadelnom predstavení Rómeo a Júlia ešte ako mladá študentka. Po dokonalom výkone bola oslovená filmovým agentom a začala hrať v britskom obľúbenom seriáli Manželky a dcéry. Po absolvovaní štúdia anglickej literatúry dostala ponuku zahrať si Mirandu Frost po boku Pierce Brosnana a Halle Berry v jednej z bondoviek. Evidentne jej to zaimponovalo viac ako práca v kníhkupectve. V súčasnosti Rosamund účinkuje v Londýne i Hollywoode a je uznávanou herečkou, ktorá postavila svoju kariéru predovšetkým na nezávislých filmoch.

Rosamundin talent a štýl sú vo filmovom priemysle obdivované. Žne úspechy nielen na javisku ale i na divadelných doskách. Prešla si rolami od ľadových krások cez sofistikované až po humoristické postavy. Hrala po boku hviezd akými sú Antony Hopkins, Ryan Gosling, Dustin Hoffman, či Ben Affleck. Za postavu Amy vo filme režiséra Davida Finchera - Stratené dievča, bola tento rok nominovaná dokonca aj na Oscara, ale i na Zlatý Glóbus, či mnoho iných prestížnych ocenení. 

Rosamund Pike obľubuje „bob“ na rôzne štýly

Rosamundina všestrannosť sa neprejavuje len na plátne, ale i v spôsobe nosenia účesov. Obľúbený bob rôzne variuje. Volí buď elegantný alebo zvlnený look a na odovzdávaní Oscara dokonca odhalila podstrihnutú šiju.

Rosamund Pike obľubuje „bob“ na rôzne štýly. Svedčí jej aj s cestičkou uprostred, ale aj ten elegantný, ležérny, či vlnitý.

Potrebné stylingové prípravky:

Prípravok na držanie a tvarovanie vlasov, pinetky, vosk na vlasy.

Návod na vytvorenie podstrihnutého drdolu podľa Rosamund Pike

Vytvoriť si tento styling podľa Rosamund je veľmi jednoduché.

1. Ak zatiaľ nemáte podobný podstrihnutý bob, môžete zájsť ku svojmu kaderníkovi a o jeden štýlový ho poprosiť. Požiadajte ho, aby vám vlasy na šiji ostrihal do úrovne uší a ostatné zhruba pod úrovňou brady.

2. Učešte si vlasy, ale nevytvárajte cestičku.

3. Zopnite vlasy do konského chvosta, ten potom vytvarujte do drdolu a zopnite pinetkami. Ak nie sú vaše vlasy dostatočne dlhé na takýto „cop“, pomocou vhodného prípravku ich vytvarujte nad podstrihnutou časťou a opäť použite pinetky.

4. Nakoniec si dajte na končeky prstov trochu vosku na vlasy a následne ho aplikujte tak, aby ste vytvorili ležérnejší účes.

5. Naneste vosk aj na podstrihnuté vlasy (podstrihnuté najlepšie britvou), dodajú vlasom lesk a hladší vzhľad.

 

Tip: Svetlé pramene dodajú tomuto drdolu väčší „šmrnc“, pretože tmavé vlasy vytvoria príliš veľký kontrast medzi účesom a farbou pokožky.

Weblinks:

Oscari 2015: Rosamund Pike na červenom koberci >> youtube

Rosamund Pike v rozhovore >> W Magazine

Súvisiace články
  • Starostlivosť o dlhé vlasy

    Dlhé vlasy

    Starostlivosť o dlhé vlasy
    ...

    Vlasy po ramená rástli aspoň tri roky a prežili minimálne 300 umytí. Správna starostlivosť je preto nutnosťou. Máme deväť skvelých tipov pre vaše dlhé vlasy

    ...
  • Kedy používať produkty s obsahom silikónov

    Tipy a triky

    Kedy používať produkty s obsahom silikónov
    ...

    Či sú pre vás produkty s obsahom silikónov to pravé, záleží na type vašich vlasov a na tom, aké by ste ich chceli mať.

    ...
  • Vlasy a šport: Tipy na praktický a štýlový styling

    Tipy a triky

    Vlasy a šport: Tipy na praktický a štýlový styling
    ...

    Tie z vás, ktoré milujú zábavu, štýl a rýchly pohyb, sa určite rady inšpirujú praktickými a trendy účesmi slávnych športovkýň.

    ...
  • Ležérny vrkoč Kristen Stewart

    Zapletané účesy

    Ležérny vrkoč Kristen Stewart
    ...

    Nedbalý pôvab účesu s rybím vrkočom Kristen Stewart je ako stvorený na upútanie pozornosti. Zistite, ako si ho jednoducho vytvoriť!

    ...
  • Zapletaný styling: Ako si vytvoriť holandské vrkoče

    Zapletané účesy

    Zapletaný styling: Ako si vytvoriť holandské vrkoče
    ...

    Holandské vrkoče majú predpoklady stať sa stylingovým hitom. Vysvetlíme vám všetko, čo o holandských vrkočoch a ich úprave potrebujete vedieť.

    ...
  • Midi look: Skvelé účesy pre polodlhé vlasy

    Stredne dlhé vlasy

    Midi look: Skvelé účesy pre polodlhé vlasy
    ...

    Módna elita miluje polodlhé vlasy! Zaostrili sme na tento všestranný strih a vybrali sme pre vás najkrajšie účesy, ktoré hravo zvládnete aj samy.

    ...
  • Účesy pre stredne dlhé vlasy

    Stredne dlhé vlasy

    Účesy pre stredne dlhé vlasy
    ...

    Pozrite si sedem spôsobov, ako nosiť stredne dlhé vlasy, či už postupne zostrihané, s plážovými vlnami, uhladené, plné objemu alebo šikmou ofinou.

    ...
  • Okamžite krásna: 5 extra rýchlych účesov pre polodlhé vlasy

    Stredne dlhé vlasy

    Okamžite krásna: 5 extra rýchlych účesov pre polodlhé vlasy
    ...

    Vďaka našim rýchlym účesom začnete deň oddýchnuté a pred zrkadlom strávite len zlomok času. Vyskúšajte cool styling za menej ako päť minút!

    ...
  • Účesy pre mužov: Najlepšie looky a stylingové tipy

    Muži

    Účesy pre mužov: Najlepšie looky a stylingové tipy
    ...

    Prezradíme vám všetko o výbere najvhodnejšieho účesu, objasníme význam farby a ponúkneme niekoľko riešení pre problémy s vlasmi.

    ...
  • Trendy mužské účesy s cestičkou nabok

    Muži

    Trendy mužské účesy s cestičkou nabok
    ...

    Nový trend v mužských účesoch je cestička nabok. David Beckham, Justin Bieber a ďalšie hviezdy ukazujú variácie tohto trendy účesu.

    ...
  • Pánske účesy 2016: Štýl ulice a prirodzená príťažlivosť

    Muži

    Pánske účesy 2016: Štýl ulice a prirodzená príťažlivosť
    ...

    Ostro sledované účesy: Dlhé aj krátke vlasy, nagélovaný chic look ale aj absolútna ležérnosť. Čo nosia na hlavách trendsetteri, ktorí vládnu štýlu ulice?

    ...
  • Trendy pánske účesy

    Muži

    Trendy pánske účesy
    ...

    Dámy nebojte sa, nebudeme vám hodiny blokovať kúpeľnu, len aby sme vyzerali dokonale. Zistili sme pre vás, aké účesy nosia celebrity i modeli a ako ich budete môcť dopriať svojim vlasom každý deň.

    ...