Skip to Content

Parížsky Táždeň módy 2011: Bohatá jesenná móda

Getty Images

Rozlúčte sa s praktickosťou a extrémnym purizmom. Zúčastnili sme sa módneho maratónu v Paríži a prinášame vám módne, najmä vlasové novinky z prehliadkových mól. Z materiálov prevažoval šifón, zamat, hodváb a brokát. Vo vlasoch sa objavili pätky v štýle 20-tych rokov, mäkké barokové kučierky a dievčenské vyčesané účesy (updos). 

Samozrejme, všetci sa nemohli dočkať na show od Diora, ktorá začala so 40 minútovým omeškaním, ako sa na módnu hviezdu patrí. Módny dom značky Dior predstavil svoju najnovšiu kolekciu od ich čerstvo vyhodeného návrhára Johna Galliana. Je pravdou, že prehliadka bola okúzľujúca, a to aj napriek návrhárovým vyostreným názorom v oblasti mimo módy.  Modelky od Diora predviedli hodvábne nohavice ku kolenám a k tomu sa hodiace mušketierske pláštenky. Dominovali farby ako granátovo červená, lovecká zelená a tmavomodrá. Svetlé ozdoby zo saténu, volány a nádherné brokáty určite očaria. Účesy obohatili módu o romantické kučery a vlny, kopírujúce prstencové vlny ako z 20-tych rokov. Zlaté roky dvadsiate inšpirovali Johna Galliana k vytvoreniu jeho poslednej kolekcie. Pre dobre známe dôvody sa táto módna kolekcia prezentovala len v menšom prostredí. Návrhár predstavil sukne do polky lýtok a líščie goliere. Účesy doplňujú outfity - vypnuté vlasy s veľkými pätkami a vlasovými doplnkami z kože.

Všetky odtiene červenej a nové stylingové nápady

Obdivujeme všetky odtiene červenej od oslnivej svetlo medenej hrivy až po teplé mahagónové farby. "Rockové sestry" Snehulienky boli súčasťou módnej, pretože nie všetko bolo o romantike a jemnosti. Yohji Yamamoto to dokazuje svojimi ultra-priehľadnými kĺzavými šatami a pastelovo farebným vysokým účesom. Viktor & Rolf sa rozhodli per svetlý, cukríkovo-červený make-up ako doplnenie ich geometrických návrhov v čiernej, bielej a ohnivej červenej farbe. Módna revolucionárka Vivienne Westwood predstavila modely s levou hrivou a tomu zodpovedajúci make-up predátora na móle. Vo svojej úžasne farebnej etnickej kolekcii indický návrhár Manish Arora prezentuje klobúky zo zafarbených umelých vlasov.

Marc Jacobs predstavil veľkolepú záverečnú show pre Louis Vuitton. Bola skutočne pestrá a očarujúca, našli sa v nej modely pre dominantné ženy, ale i pre tie, ktoré túžia byť viac domácou, no veľmi rafinovanou pani: Marc Jacobs pomenoval svoju inšpiráciu ‘fetiš’, a veľa jeho modelov tomu i zodpovedá. Účesy k týmto outfitom boli starostlivo vybrané a upravené. Jasne definovaný prísny vzhľad a vlasy stiahnuté dozadu a do vysokého copu. Účesy boli v niekoľkých prevedeniach ukryté pod vojenské čiapky. Marc Jacobs je už teraz považovaný za nástupcu Johna Galliana. A nečudo, jeho talent pre módu je očividný.

Informácie o Paríži a Parížskom Týždni módy:

Súvisiace články
  • Starostlivosť o dlhé vlasy

    Dlhé vlasy

    Starostlivosť o dlhé vlasy
    ...

    Vlasy po ramená rástli aspoň tri roky a prežili minimálne 300 umytí. Správna starostlivosť je preto nutnosťou. Máme deväť skvelých tipov pre vaše dlhé vlasy

    ...
  • Kedy používať produkty s obsahom silikónov

    Tipy a triky

    Kedy používať produkty s obsahom silikónov
    ...

    Či sú pre vás produkty s obsahom silikónov to pravé, záleží na type vašich vlasov a na tom, aké by ste ich chceli mať.

    ...
  • Vlasy a šport: Tipy na praktický a štýlový styling

    Tipy a triky

    Vlasy a šport: Tipy na praktický a štýlový styling
    ...

    Tie z vás, ktoré milujú zábavu, štýl a rýchly pohyb, sa určite rady inšpirujú praktickými a trendy účesmi slávnych športovkýň.

    ...
  • Ležérny vrkoč Kristen Stewart

    Zapletané účesy

    Ležérny vrkoč Kristen Stewart
    ...

    Nedbalý pôvab účesu s rybím vrkočom Kristen Stewart je ako stvorený na upútanie pozornosti. Zistite, ako si ho jednoducho vytvoriť!

    ...
  • Zapletaný styling: Ako si vytvoriť holandské vrkoče

    Zapletané účesy

    Zapletaný styling: Ako si vytvoriť holandské vrkoče
    ...

    Holandské vrkoče majú predpoklady stať sa stylingovým hitom. Vysvetlíme vám všetko, čo o holandských vrkočoch a ich úprave potrebujete vedieť.

    ...
  • Midi look: Skvelé účesy pre polodlhé vlasy

    Stredne dlhé vlasy

    Midi look: Skvelé účesy pre polodlhé vlasy
    ...

    Módna elita miluje polodlhé vlasy! Zaostrili sme na tento všestranný strih a vybrali sme pre vás najkrajšie účesy, ktoré hravo zvládnete aj samy.

    ...
  • Účesy pre stredne dlhé vlasy

    Stredne dlhé vlasy

    Účesy pre stredne dlhé vlasy
    ...

    Pozrite si sedem spôsobov, ako nosiť stredne dlhé vlasy, či už postupne zostrihané, s plážovými vlnami, uhladené, plné objemu alebo šikmou ofinou.

    ...
  • Okamžite krásna: 5 extra rýchlych účesov pre polodlhé vlasy

    Stredne dlhé vlasy

    Okamžite krásna: 5 extra rýchlych účesov pre polodlhé vlasy
    ...

    Vďaka našim rýchlym účesom začnete deň oddýchnuté a pred zrkadlom strávite len zlomok času. Vyskúšajte cool styling za menej ako päť minút!

    ...
  • Účesy pre mužov: Najlepšie looky a stylingové tipy

    Muži

    Účesy pre mužov: Najlepšie looky a stylingové tipy
    ...

    Prezradíme vám všetko o výbere najvhodnejšieho účesu, objasníme význam farby a ponúkneme niekoľko riešení pre problémy s vlasmi.

    ...
  • Trendy mužské účesy s cestičkou nabok

    Muži

    Trendy mužské účesy s cestičkou nabok
    ...

    Nový trend v mužských účesoch je cestička nabok. David Beckham, Justin Bieber a ďalšie hviezdy ukazujú variácie tohto trendy účesu.

    ...
  • Pánske účesy 2016: Štýl ulice a prirodzená príťažlivosť

    Muži

    Pánske účesy 2016: Štýl ulice a prirodzená príťažlivosť
    ...

    Ostro sledované účesy: Dlhé aj krátke vlasy, nagélovaný chic look ale aj absolútna ležérnosť. Čo nosia na hlavách trendsetteri, ktorí vládnu štýlu ulice?

    ...
  • Trendy pánske účesy

    Muži

    Trendy pánske účesy
    ...

    Dámy nebojte sa, nebudeme vám hodiny blokovať kúpeľnu, len aby sme vyzerali dokonale. Zistili sme pre vás, aké účesy nosia celebrity i modeli a ako ich budete môcť dopriať svojim vlasom každý deň.

    ...