Skip to Content

Ako na to: Korunka vo vidieckom štýle

Getty Images

Trendom Oktoberfestu je tradičný vidiecky look a to platí aj pre vlasy! Náš najobľúbenejší účes sa nesie v duchu zapletanej korunky. S klasickým krojom pôsobí tradične, v kombinácii s módnym folklórnym outfitom noblesne a koženým nohaviciam zase dodá jemný akcent – zapletaná korunka jednoducho korunuje pôvabom každý look. Máme pre vás návod na jej styling krok za krokom a navyše vám ponúkneme päť originálnych verzií tohto účesu.    

Pletená sezóna sa práve začala! Nielen počas mníchovského Oktoberfestu máte príležitosť vziať styling do svojich rúk a začať zapletať ostošesť. Okoberfest je miestom, kde je korunka považovaná za kráľovnú účesov. Tradičný, štýlový i praktický: s týmto klasickým lookom v súčasnosti zažiarite nielen na folklórnom festivale, ale aj na módnom móle. Či už sa budete pohupovať v rytme hudby, sedieť pri pollitri, predierať sa festivalovým davom, flirtovať v pivnej záhrade alebo pri divokej jazde na kolotoči – pôvabne vrkôčiky zostanú pevne na mieste.    

Čo budete potrebovať na obľúbený vidiecky look:

Prirodzene, že tento šarmantný zapletaný účes najlepšie funguje, ak máte dlhé vlasy. Ale nevešajte hlavu – vďaka príčesku si korunku budú môcť vyčariť aj majiteľky kratších účesov (dokonca ich zoženiete už zapletené). Na vlasy ich napojíte pomocou klipov a ak si vyberiete odtieň podobný vaším vlasom, budú vyzerať prirodzene. Pre okamžitý efekt môžete použiť aj čelenky, ktoré už sú ozdobené zapletenými pramienkami.

Čo však budete potrebovať, ak si chcete korunku upliesť samy? Tužidlo na vlasy, dve tenké gumičky, vlásenky a lak na vlasy.

Návod na styling klasickej korunky:

1. Aby sa vám účes dobre tvaroval, votrite si do uterákom osušených vlasov dávku tužidla veľkosti tenisovej loptičky a potom si ich vyfúkajte.  

2. Vytvarujte si cestičku na strane a vlasy rozdeľte do dvoch rovnakých prameňov.

3. Oba pramene zopnite gumičkou napravo a naľavo vzadu nad krkom.

4. Každý z prameňov zapleťte do vrkoča.

5. Vrkoč vpravo naaranžujte na temene hlavy smerom doľava do tvaru čelenky a upevnite ho vlásenkami.

6. Potom položte prameň vľavo na temeno smerom doprava pozdĺž predchádzajúceho prameňa (pred neho alebo za neho). Výsledný tvar upevnite vlásenkami.

7. Konce pripevnite sponkami pod vrkoče a styling zakončite lakom na vlasy. Korunka je hotová!

Ak máte chuť na dramatickú zmenu imidžu v duchu prebiehajúceho Oktoberfestu a zlákala vás práve tradičná korunka, nazrite do našej galérie. Čaká na váš ďalších päť variácií zapletanej korunky.

Oktoberfest 2015: Módne trendy

Oktoberfest 2015: Módne trendy
To je pohľad! Trendy kroje na rok 2015 sú klasické, decentné a úchvatne ženské.

Oktoberfest štartuje v poradí už piatu sezónu na území Mníchova. Tí z vás, ktorí chcú navštíviť najznámejší folkový festival na svete, nepotrebujú len štýlový účes ale aj kostým, ktorý s ním bude perfektne ladiť. Tento ročník sa nesie v znamení návratu k tradícii. Polodlhý kroj s charakteristickými detailmi a nostalgickými prvkami je opäť v móde! Farebná škála siaha od klasiky ako čierna, zelená či tmavočervená až po jemné pastely. Najúchvatnejšiu zmenu prekonala krojovaná blúzka – niekdajší otvorený výstrih nahradila decentná verzia až ku krku. Takzvaný „Snehulienkin golier“ – stojatý golier siahajúci vysoko k zátylku - sa tento rok stáva obľúbenou súčasťou festivalového štýlu.  

Nech žije nový Oktoberfest! Vďaka naším stylingovým tipom a trikom môžete hneď vyraziť a budete vyzerať skvele.

Súvisiace články
  • Starostlivosť o dlhé vlasy

    Dlhé vlasy

    Starostlivosť o dlhé vlasy
    ...

    Vlasy po ramená rástli aspoň tri roky a prežili minimálne 300 umytí. Správna starostlivosť je preto nutnosťou. Máme deväť skvelých tipov pre vaše dlhé vlasy

    ...
  • Kedy používať produkty s obsahom silikónov

    Tipy a triky

    Kedy používať produkty s obsahom silikónov
    ...

    Či sú pre vás produkty s obsahom silikónov to pravé, záleží na type vašich vlasov a na tom, aké by ste ich chceli mať.

    ...
  • Vlasy a šport: Tipy na praktický a štýlový styling

    Tipy a triky

    Vlasy a šport: Tipy na praktický a štýlový styling
    ...

    Tie z vás, ktoré milujú zábavu, štýl a rýchly pohyb, sa určite rady inšpirujú praktickými a trendy účesmi slávnych športovkýň.

    ...
  • Ležérny vrkoč Kristen Stewart

    Zapletané účesy

    Ležérny vrkoč Kristen Stewart
    ...

    Nedbalý pôvab účesu s rybím vrkočom Kristen Stewart je ako stvorený na upútanie pozornosti. Zistite, ako si ho jednoducho vytvoriť!

    ...
  • Zapletaný styling: Ako si vytvoriť holandské vrkoče

    Zapletané účesy

    Zapletaný styling: Ako si vytvoriť holandské vrkoče
    ...

    Holandské vrkoče majú predpoklady stať sa stylingovým hitom. Vysvetlíme vám všetko, čo o holandských vrkočoch a ich úprave potrebujete vedieť.

    ...
  • Midi look: Skvelé účesy pre polodlhé vlasy

    Stredne dlhé vlasy

    Midi look: Skvelé účesy pre polodlhé vlasy
    ...

    Módna elita miluje polodlhé vlasy! Zaostrili sme na tento všestranný strih a vybrali sme pre vás najkrajšie účesy, ktoré hravo zvládnete aj samy.

    ...
  • Účesy pre stredne dlhé vlasy

    Stredne dlhé vlasy

    Účesy pre stredne dlhé vlasy
    ...

    Pozrite si sedem spôsobov, ako nosiť stredne dlhé vlasy, či už postupne zostrihané, s plážovými vlnami, uhladené, plné objemu alebo šikmou ofinou.

    ...
  • Okamžite krásna: 5 extra rýchlych účesov pre polodlhé vlasy

    Stredne dlhé vlasy

    Okamžite krásna: 5 extra rýchlych účesov pre polodlhé vlasy
    ...

    Vďaka našim rýchlym účesom začnete deň oddýchnuté a pred zrkadlom strávite len zlomok času. Vyskúšajte cool styling za menej ako päť minút!

    ...
  • Účesy pre mužov: Najlepšie looky a stylingové tipy

    Muži

    Účesy pre mužov: Najlepšie looky a stylingové tipy
    ...

    Prezradíme vám všetko o výbere najvhodnejšieho účesu, objasníme význam farby a ponúkneme niekoľko riešení pre problémy s vlasmi.

    ...
  • Trendy mužské účesy s cestičkou nabok

    Muži

    Trendy mužské účesy s cestičkou nabok
    ...

    Nový trend v mužských účesoch je cestička nabok. David Beckham, Justin Bieber a ďalšie hviezdy ukazujú variácie tohto trendy účesu.

    ...
  • Pánske účesy 2016: Štýl ulice a prirodzená príťažlivosť

    Muži

    Pánske účesy 2016: Štýl ulice a prirodzená príťažlivosť
    ...

    Ostro sledované účesy: Dlhé aj krátke vlasy, nagélovaný chic look ale aj absolútna ležérnosť. Čo nosia na hlavách trendsetteri, ktorí vládnu štýlu ulice?

    ...
  • Trendy pánske účesy

    Muži

    Trendy pánske účesy
    ...

    Dámy nebojte sa, nebudeme vám hodiny blokovať kúpeľnu, len aby sme vyzerali dokonale. Zistili sme pre vás, aké účesy nosia celebrity i modeli a ako ich budete môcť dopriať svojim vlasom každý deň.

    ...