Skip to Content

10 Tipov: Nájdite si ideálneho kaderníka

Getty Images

Nájsť vhodného kaderníka nie je také jednoduché. Ak totiž máte niekomu zveriť svoje vlasy, musíte mu naozaj dôverovať. V tom vám môže pomôcť náš malý zoznam. Zistite, ako objavíte profesionálny salón a kaderníka, ktorý bude pre vás ten pravý. Hlavne nech má vaše hľadanie šťastný koniec!

Už ste vyskúšali množstvo kaderníkov, ale nikdy ste neboli úplne spokojné? Nevzdávajte sa, profesionáli naozaj existujú: skvelí kaderníci, ktorí vás budú počúvať a zároveň rozpoznajú, čo vám naozaj pristane. Potrebujete len dobrú stratégiu, aby ste ich našli. Prejdite si náš zoznam:

1. Túžby a nápady

Ešte než odštartujete pátranie, zamyslite sa nad svojimi želaniami, a čo je pre vás pri návšteve kaderníka najdôležitejšie. Potrebujete detailnú konzultáciu? Uvítali by ste spontánne návštevy, ktoré nemusíte vybavovať vopred? Alebo sa rozhodujete podľa ceny? Stanovte si jasné kritériá, ktoré vám hľadanie uľahčia.   

2. Dobrá povesť

Požiadajte o radu svojich známych. Najlepšie bude, ak oslovíte priateľku alebo kolegyňu s účesom, ktorý vyhovuje vašim predstavám. V prípade, že majú naopak zlé skúsenosti, s ich pomocou sa im vyhnete.

3. Presvedčte sa on-line

Nájdite si web daného salónu na internete. Obyčajne sa tak dozviete všetko o ich koncepte a službách ešte predtým, než k nim zavítate. Možno objavíte aj skúsenosti zákazníkov na Facebooku či iných sociálnych sieťach. Fotky v galérii vám tiež môžu pomôcť sa zorientovať. 

4. Zistite si cenu

Niektoré salóny vám môžu účtovať extra poplatky za určité služby (ako napr. fúkanie). Mali by ste si preto vopred naštudovať cenník, prípadne sa rozhodnúť, čo pri návšteve uprednostniť a čoho sa radšej vzdať. Alebo využiť zľavy či balíčky služieb, ktoré salón ponúka.

5. Stavte sa v salóne

Odporúčame vám dohodnúť si návštevu osobne. Budete mať príležitosť prezrieť si salón. Je vám jeho atmosféra príjemná? Dýcha toto miesto čistotou a citom pre súčasnú módu? Výborne, máte šancu, že budete s výsledkom spokojné.

6. Dohodnite si návštevu

Dobrým znamením je, ak sa vás pri zjednávaní schôdzky spýtajú, ktorého kaderníka by ste chceli. Je to dôkaz, že salón sa zaujíma o želania svojich zákazníkov. Máte aj príležitosť na to, aby ste sa informovali, kto je odborníkom na špeciálne úkony. Tým pádom budete mať k dispozícii vždy toho správneho partnera pre farbenie, strih, vyčesané kreácie atď.

7. Prvý dojem

Keď vstúpite, pozorujte zamestnancov. Ste na rovnakej vlnovej dĺžke, ako posádka v salóne, máte z nich priateľský pocit? To je dobrá indikácia, či sa budete v salóne cítiť príjemne. Prezrieť si účesy prítomných kaderníkov tiež stojí za to. Členovia tímu si často navzájom strihajú vlasy – a tak máte príklady ich práce priamo pred očami!   

8. Porozprávajme sa!

Aby ste získali presnejšiu predstavu, môžete požiadať o konzultáciu – bez strihania či stylingu. Dobrý kaderník si na vás čas nájde, prezrie vám pokožku hlavy a štruktúru vlasov, opýta sa na prípadné problémy s vlasmi a spôsob každodennej starostlivosti. Nielenže to bude pre vás príležitosť k vzájomnému spoznávaniu, môžete pri tom získať aj užitočné tipy a zistiť, ktoré produkty sú pre vás vhodné.  

9. K veci, prosím

Keď sa niečo pokazí alebo nie ste spokojné, nie je to vždy chyba kaderníka. Niekedy máme jednoducho nesprávne predstavy alebo trváme na nevhodnom strihu, ktorý nám vo výsledku nepristane a je v rozpore so štruktúrou vlasov. Takže: nebuďte plaché a zasypte kaderníka otázkami. Napríklad: Miesto toho, aby ste sa len spýtali, či vám pristane ofina, formulujte otázku konkrétnejšie: bude na mne lepšie vyzerať stupňovitá, strapatá, alebo dlhá ofina atď.? Potom môžete spolu objavovať, s čím vaša tvár najlepšie vynikne. Alebo si zo sebou zoberte fotografie, z ktorých budú zrejmé vaše predstavy. Profesionálny kaderník by mal mať na základe toho víziu nielen o štýle účesu, ale aj o vašom celkovom vzhľade. Veď nový účes by mal ladiť s vašou osobnosťou a nová farba harmonizovať s tónom pleti.      

10. Vynikajúce!

Profesionálne majstrovstvo je skutočné umenie. Mnoho kaderníkov pravidelne absolvuje semináre, ďalej sa vzdeláva či súťaží, aby mali dokonalý prehľad o tom, čo je práve „in“. Takže ak si v salóne všimnete ocenenia a certifikáty, budete vedieť, že ste na správnom mieste.  

Súvisiace články
  • Kedy používať produkty s obsahom silikónov

    Tipy a triky

    Kedy používať produkty s obsahom silikónov
    ...

    Či sú pre vás produkty s obsahom silikónov to pravé, záleží na type vašich vlasov a na tom, aké by ste ich chceli mať.

    ...
  • Vlasy a šport: Tipy na praktický a štýlový styling

    Tipy a triky

    Vlasy a šport: Tipy na praktický a štýlový styling
    ...

    Tie z vás, ktoré milujú zábavu, štýl a rýchly pohyb, sa určite rady inšpirujú praktickými a trendy účesmi slávnych športovkýň.

    ...
  • Starostlivosť o dlhé vlasy

    Dlhé vlasy

    Starostlivosť o dlhé vlasy
    ...

    Vlasy po ramená rástli aspoň tri roky a prežili minimálne 300 umytí. Správna starostlivosť je preto nutnosťou. Máme deväť skvelých tipov pre vaše dlhé vlasy

    ...
  • Trendy účesy 2014 podľa módnych návrhárov

    Trendy účesy pre ženy

    Trendy účesy 2014 podľa módnych návrhárov
    ...

    Zaujímalo nás, čo bude definovať účesy v roku 2014. Vydajte sa s nami na túru po módnych prehliadkach a objavte najhorúcejšie trendy!

    ...
  • Objavte trendy v účesoch na rok 2016!

    Trendy účesy pre ženy

    Objavte trendy v účesoch na rok 2016!
    ...

    Vzrušujúce, jedinečné, sebavedomé! Rekapitulujeme, čo sa objavilo na módnych mólach a prinášame to najdôležitejšie na sezónu jar/leto 2016.

    ...
  • Účesy hviezd: Karolina Kurková

    Trendy účesy pre ženy

    Účesy hviezd: Karolina Kurková
    ...

    Filmové festivaly v Cannes sú legendárne. Na tohtoročnom festivale oslnila super modelka Karolina Kurková elegantným retro účesom. Karolina Kurková upravila svoje vlasy v štýle Holllywoodskej klasickej éry a jednej hviezdy filmového neba.

    ...
  • Športovci a starostlivosť o vlasy

    Športy

    Športovci a starostlivosť o vlasy
    ...

    Vlasy atlétov sú často vystavované nepriaznivým vplyvom ako chlór, slaná voda či telesný pot. Potrebujú extra starostlivosť a nekomplikovaný styling.

    ...
  • Aktívny styling: Športové účesy plné energie

    Športy

    Aktívny styling: Športové účesy plné energie
    ...

    Prinášame vám stylingové variácie, pri ktorých sa zaručene nespotíte. Účesy, s ktorými sa budete nielen dobre cítiť, ale aj skvele vyzerať.

    ...
  • Športové účesy

    Športy

    Športové účesy
    ...

    Nemusíte súťažiť na Olympijských hrách aby ste podrobili váš účes skúške z námahy. Pozrite si naše video a návrhy na krásne športové účesy.

    ...
  • Boxerské vrkoče: Horúci trend v zapletaných účesoch

    Športy

    Boxerské vrkoče: Horúci trend v zapletaných účesoch
    ...

    Štartujeme ďalšie stylingové kolo pre zapletané účesy: Boxerské vrkoče sa v poslednom čase stali skutočným účesom šampiónov!

    ...
  • Vysokohorský styling: Buďte šik aj na lyžovačke!

    Športy

    Vysokohorský styling: Buďte šik aj na lyžovačke!
    ...

    Užívajte si svieži vzduch a buďte štýlové aj na svahu! Prinášame vám účesy, ktoré zábavu na snehu určite nepokazia.

    ...
  • Účesy pre športovkyne

    Športy

    Účesy pre športovkyne
    ...

    Nikto nepotrebuje vyhrať súťaž o účes roku na ceste do posilňovne. Avšak, ženy sa radi cítia v pohode za všetkých okolností. Ukážeme vám účesy pre športovcov, ktoré vydržia aj náročné aktivity a stále vyzerajú trendy.

    ...