Skip to Content

Blogy plné krásy: FromLenka.sk

Slovensko bloguje a my chceme byť pri tom! Preto vám budeme prinášať tipy na zaujímavé blogy plné skvelých nápadov z oblasti krásy, módy, wellness a ostatných vecí, o ktorých ženy rady hovoria. Objavte s nami osobnosti zo slovenskej blogosféry, o ktorých sa medzi fanúšikmi najviac hovorí! Tentokrát vám predstavujeme lifestylový blog plný krásy a šťavnatých receptov na to, ako sa cítiť skvele – FromLenka.sk.

„Vždy ma lákalo mať svoj blog, kde budem inšpirovať a komunikovať s mojimi fanúšikmi.“ hovorí Lenka, autorka blogu. A pravidelne im ponúka výdatnú porciu kozmetických noviniek, ale aj cestovateľských a kulinárskych zážitkov. Spolu s Lenkou môžete prepadnúť cool záležitostiam ako kokosová voda z pravého thajského zeleného kokosu, semienka chia, tapioca perly ale aj obľúbená kozmetika či šperky, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou jej looku.

„Najčastejšie recenzujem kozmetické prípravky, zverejňujem recepty, popisujem zdravé produkty, ktoré ja sama nepoznám a spoznávam. Prostredníctvom blogu chcem posunúť moju osobnú skúsenosť ďalej medzi fanúšikov FromLenka. Dnes je na trhu veľa kvalitných a zdravých produktov, ktoré sme v minulosti vôbec nepoznali. O tom všetkom sa dočítate tiež u mňa na blogu. Vždy sa teším na spoznávanie nových a zdravých vychytávok.“ hovorí sympatická tmavovláska, ktorá si okrem Maurícia či Dominikánskej republiky výborne odpočinie napríklad na rybách. Ku skvelému životnému pocitu podľa nej patria okrem zdravých pochúťok aj malé detaily ako napríklad vonné sviečky - a rada sa podelí aj s fanúšikmi.

O móde, priateľstve a obľúbenom looku

Blog FromLenka.sk

Ako každá žena, aj ona sleduje módne trendy, k svojim slabostiam či novým úlovkom (šperky, kabelky) sa priznáva aj na svojom blogu. „Rada sa inšpirujem v ženských magazínoch a tiež na blogoch slovenských alebo zahraničných blogeriek. Ak sa mi niečo páči, ovplyvniť sa nechám veľmi ľahko.“ smeje sa. Výpravy do obchodov si najviac užíva v spoločnosti dobrej kamarátky: „Nemáme problém stráviť na nákupoch zopár hodín. Ona má módu doslova v krvi a tak je mojou výbornou poradkyňou. Pozná mňa aj môj štýl. Želám každej žene takú skvelú poradkyňu a kamarátku v jednej osobe.“

Lenka presne vie, čo jej najviac pristane a v móde vyznáva hlavne lichotivú klasiku: „V práci preferujem štýl smart casual – tzv. biznis štýl.  Som skôr konzervatívny typ, nenájdete u mňa žiadny extravagantný kus oblečenia. Mám rada klasické kúsky ako džíny, tričká, topy, košele a šaty.“

Zdravý lifestyle zvonku aj zvnútra

Blog FromLenka.sk

Krása nie je náhoda ale alchýmia - výsledok zdravého životného štýlu, disciplíny a pozitívneho myslenia. To, ako vyzeráme, podľa Lenky začína vo vnútri: „Myslím si, že zdravie a krása sú úzko prepojené. Ak je človek zdravý prejaví sa to na jeho výzore, či už kvalite vlasov, pleti, alebo jeho nálade. V živote každého z nás je dôležitý  zdravý životný štýl, ktorý je dlhodobo ťažké udržať. Sama na sebe pozorujem, že ak dodržujem zdravú stravu a pravidelne cvičím, po pár týždňoch sa to odzrkadlí na mojej nálade, postave, kvalite vlasov a pleti. Pred cvičením bývam bez energie a po cvičení by som ju mohla rozdávať.“ A že zdravý život naozaj chutí, o tom nás presvedčila napríklad datľovým koláčikom alebo banánovým smoothie.  

Vlasy v réžii prírody a správnej starostlivosti

Blog FromLenka.sk

Aj v oblasti účesov miluje táto hnedovláska predovšetkým prirodzenosť. Základom je podľa nej každodenná starostlivosť, aby vlasy zostali svieže a krásne. Tie jej sú jemné, rovné s miernym sklonom k  masteniu. Používa preto šampón a kondicionér, prípadne masku či kúru. „Dôležité je, aby som si vlasy po umytí rozčesala a usušila. Veľkým pomocníkom je špeciálna kefa, ktorou si vlasy šetrne rozčešem. Ako každej zaneprázdnenej žene sa mi však stáva, že idem niekedy spať s mokrými vlasmi. Ráno ma však čaká nemilé prekvapenie. Potom s nimi zápasím a musím siahnuť aj po žehličke, alebo použijem lak na vlasy.“ priznáva sa. Podľa vlastných slov nedá dopustiť na suchý šampón: „Vždy mám vždy k dispozícii dve veľkosti, klasické aj cestovné/kabelkové balenie.“ Po féne a žehličke však siaha veľmi málo, aby si vlasy príliš nevysušovala. A raz za tri mesiace navštívi kaderníčku, ktorá jej vlasy podstrihne a zbaví ich rozštiepených končekov.

Pokiaľ ide o styling vlasov účesov, inšpiráciu čerpá hlavne v blogosfére a na obľúbenom pintereste. „Preferujem rozpustené vlasy, prípadne si ich vypínam do copu. Pre dôležité udalosti rada navštívim a nechám si poradiť s účesom u kaderníčky.“ A aký je jej tip na to, čo všetky veľmi dobre poznáme - tzv. „bad hair day“? „Keď sú moje vlasy nepoddajné, použijem na ne suchý šampón a lak na vlasy a učešem ich do copu. Prípadne ak nie sú mastné, vyhladím ich žehličkou a nechám ich jednoducho rozpustené.“ hovorí Lenka. A my dodávame: prirodzená krása je vždy pastvou pre oči!

Súvisiace články
  • Kedy používať produkty s obsahom silikónov

    Tipy a triky

    Kedy používať produkty s obsahom silikónov
    ...

    Či sú pre vás produkty s obsahom silikónov to pravé, záleží na type vašich vlasov a na tom, aké by ste ich chceli mať.

    ...
  • Vlasy a šport: Tipy na praktický a štýlový styling

    Tipy a triky

    Vlasy a šport: Tipy na praktický a štýlový styling
    ...

    Tie z vás, ktoré milujú zábavu, štýl a rýchly pohyb, sa určite rady inšpirujú praktickými a trendy účesmi slávnych športovkýň.

    ...
  • Starostlivosť o dlhé vlasy

    Dlhé vlasy

    Starostlivosť o dlhé vlasy
    ...

    Vlasy po ramená rástli aspoň tri roky a prežili minimálne 300 umytí. Správna starostlivosť je preto nutnosťou. Máme deväť skvelých tipov pre vaše dlhé vlasy

    ...
  • Trendy účesy 2014 podľa módnych návrhárov

    Trendy účesy pre ženy

    Trendy účesy 2014 podľa módnych návrhárov
    ...

    Zaujímalo nás, čo bude definovať účesy v roku 2014. Vydajte sa s nami na túru po módnych prehliadkach a objavte najhorúcejšie trendy!

    ...
  • Objavte trendy v účesoch na rok 2016!

    Trendy účesy pre ženy

    Objavte trendy v účesoch na rok 2016!
    ...

    Vzrušujúce, jedinečné, sebavedomé! Rekapitulujeme, čo sa objavilo na módnych mólach a prinášame to najdôležitejšie na sezónu jar/leto 2016.

    ...
  • Účesy hviezd: Karolina Kurková

    Trendy účesy pre ženy

    Účesy hviezd: Karolina Kurková
    ...

    Filmové festivaly v Cannes sú legendárne. Na tohtoročnom festivale oslnila super modelka Karolina Kurková elegantným retro účesom. Karolina Kurková upravila svoje vlasy v štýle Holllywoodskej klasickej éry a jednej hviezdy filmového neba.

    ...
  • Športovci a starostlivosť o vlasy

    Športy

    Športovci a starostlivosť o vlasy
    ...

    Vlasy atlétov sú často vystavované nepriaznivým vplyvom ako chlór, slaná voda či telesný pot. Potrebujú extra starostlivosť a nekomplikovaný styling.

    ...
  • Aktívny styling: Športové účesy plné energie

    Športy

    Aktívny styling: Športové účesy plné energie
    ...

    Prinášame vám stylingové variácie, pri ktorých sa zaručene nespotíte. Účesy, s ktorými sa budete nielen dobre cítiť, ale aj skvele vyzerať.

    ...
  • Športové účesy

    Športy

    Športové účesy
    ...

    Nemusíte súťažiť na Olympijských hrách aby ste podrobili váš účes skúške z námahy. Pozrite si naše video a návrhy na krásne športové účesy.

    ...
  • Boxerské vrkoče: Horúci trend v zapletaných účesoch

    Športy

    Boxerské vrkoče: Horúci trend v zapletaných účesoch
    ...

    Štartujeme ďalšie stylingové kolo pre zapletané účesy: Boxerské vrkoče sa v poslednom čase stali skutočným účesom šampiónov!

    ...
  • Vysokohorský styling: Buďte šik aj na lyžovačke!

    Športy

    Vysokohorský styling: Buďte šik aj na lyžovačke!
    ...

    Užívajte si svieži vzduch a buďte štýlové aj na svahu! Prinášame vám účesy, ktoré zábavu na snehu určite nepokazia.

    ...
  • Účesy pre športovkyne

    Športy

    Účesy pre športovkyne
    ...

    Nikto nepotrebuje vyhrať súťaž o účes roku na ceste do posilňovne. Avšak, ženy sa radi cítia v pohode za všetkých okolností. Ukážeme vám účesy pre športovcov, ktoré vydržia aj náročné aktivity a stále vyzerajú trendy.

    ...