Vlásenky, štipce a spol.: Stručný sprievodca stylingovými vychytávkami

Aké kadernícke pomôcky sa hodia k akému účesu? Všetko vám objasníme a prezradíme, ako tieto malé doplnky správne používať na zopnutie, stiahnutie a styling vlasov.

Praktické, štýlové a nenahraditeľné: Štipce a ďalšie kadernícke doplnky sú maličkosti, bez ktorých sa nezaobíde žiaden dokonalý look. Predtým, než odhalíme, na aké účesy sú určené, vám ich stručne predstavíme:

Vlásenky

Dekoratívne a praktické: Vlásenky

Na prvé miesto v našom zozname sme zaradili vlásenky a má to svoj dôvod – tieto praktické sponky vás zachránia snáď v každej situácii. Okamžite pripevnia malé pramienky, udržia na mieste vlasové doplnky najrôznejšieho druhu. A s trochou zručnosti a originality z nich samých môžete vytvoriť umelecké dielo. Nechajte sa inšpirovať tu

Charakteristické znaky: Jedna hladká a jedna zvlnená strana, sú vyrobené z kovu. Ich ostré konce pokrývajú plastové násadky a chránia tak vlasy pred poškodením.

Aplikácia: Do vlasov ich zapínajte nie hladkou ale zvlnenou stranou smerom dole. Prečo? Nerovný povrch sa prispôsobí tvaru hlavy omnoho lepšie a zaručí väčšie spevnenie účesu.  

Sponky

Neviditeľné: Sponky na styling vyčesaných účesov

Sponky sú akousi sivou eminenciou medzi stylingovými nástrojmi, skvele sa hodia na neviditeľnú fixáciu pramienkov alebo zapletaných účesov. A sú ako stvorené na upevnenie výčesov akéhokoľvek druhu. Ich úzky tvar a rovné konce umožňujú, aby sme ich ohli do požadovaného tvaru, záleží na účese a spôsobe úpravy.

Charakteristické znaky: Tvar do „U“ s vrúbkovanými stranami, ktoré sa smerom ku koncu zužujú.

Aplikácia: Najkôr obe strany sponky od seba trochu oddeľte a do polovice ju zapichnite do vlasov. Potom ich jedenkrát obráťte a dobre ukryte vo vlasoch. 

Štipce

Rýchle zopnutie: Štipec vám pomôže udržať vlasy preč z tváre.

Štipce si v uplynulých rokoch príliš neškrtli, kadernícke trendy ich používaniu evidentne nepriali. Boli považované za staromódne a nevkusné, no v skutočnosti ide o geniálnych pomocníkov. Hrebienok štipca sa jednoduchým pohybom uzavrie a je schponý udržať vlasy na uzde bez toho, aby ich nepríjemne ťahal. Mali by sme ho začať brať opäť vážne aj pokiaľ ide o štýl a vzhľad účesu. Viac zistíte v našej galérii.  

Poznávacie znaky: Predĺžená spona s pružinkou a so zúbkami, ktoré do seba zapadajú.

Aplikácia: Vezmite širší prameň vlasov, otvorte štipec a vlasy ním zopnite.

Spony

Štipce, sponky a ďalšie pomôcky
Skrášľovací prostriedok: Spony do vlasov ozdobia váš účes.

Čo dákže spona do vlasov? Vďaka nej sa váš účes stane neprehliadnuteľný! Okrúhle, trojuholníkové alebo v tvare štvorca – tieto dekoratívne doplnky môžu mať farby a tvary od výmyslu sveta. Kovové tóny ako zlato či striebro vo vlasoch obzvlášť príťažlivo vyniknú a sú nositeľmi nadčasovej krásy.

Charakteristické znaky: Ozdobný dizajn a pružinkové zapínanie.

Aplikácia: Otvorte sponu, kovovú pracku umiestnite pod vlasy a potom sponu stisnutím znovu zapnite. Aby ste dosihli extra spevnenie, prameň vlasov najskôr stiahnite do gumičky a až potom zopnite sponou.  

Ďalšie stylingové nápady s týmito malými-veľkými pomocníkmi nájdete v našej galérii.

Súvisiace články
  • Starostlivosť o dlhé vlasy

    Dlhé vlasy

    Starostlivosť o dlhé vlasy
    ...

    Vlasy po ramená rástli aspoň tri roky a prežili minimálne 300 umytí. Správna starostlivosť je preto nutnosťou. Máme deväť skvelých tipov pre vaše dlhé vlasy

    ...
  • Kedy používať produkty s obsahom silikónov

    Tipy a triky

    Kedy používať produkty s obsahom silikónov
    ...

    Či sú pre vás produkty s obsahom silikónov to pravé, záleží na type vašich vlasov a na tom, aké by ste ich chceli mať.

    ...
  • Vlasy a šport: Tipy na praktický a štýlový styling

    Tipy a triky

    Vlasy a šport: Tipy na praktický a štýlový styling
    ...

    Tie z vás, ktoré milujú zábavu, štýl a rýchly pohyb, sa určite rady inšpirujú praktickými a trendy účesmi slávnych športovkýň.

    ...
  • Ležérny vrkoč Kristen Stewart

    Zapletané účesy

    Ležérny vrkoč Kristen Stewart
    ...

    Nedbalý pôvab účesu s rybím vrkočom Kristen Stewart je ako stvorený na upútanie pozornosti. Zistite, ako si ho jednoducho vytvoriť!

    ...
  • Zapletaný styling: Ako si vytvoriť holandské vrkoče

    Zapletané účesy

    Zapletaný styling: Ako si vytvoriť holandské vrkoče
    ...

    Holandské vrkoče majú predpoklady stať sa stylingovým hitom. Vysvetlíme vám všetko, čo o holandských vrkočoch a ich úprave potrebujete vedieť.

    ...
  • Midi look: Skvelé účesy pre polodlhé vlasy

    Stredne dlhé vlasy

    Midi look: Skvelé účesy pre polodlhé vlasy
    ...

    Módna elita miluje polodlhé vlasy! Zaostrili sme na tento všestranný strih a vybrali sme pre vás najkrajšie účesy, ktoré hravo zvládnete aj samy.

    ...
  • Účesy pre stredne dlhé vlasy

    Stredne dlhé vlasy

    Účesy pre stredne dlhé vlasy
    ...

    Pozrite si sedem spôsobov, ako nosiť stredne dlhé vlasy, či už postupne zostrihané, s plážovými vlnami, uhladené, plné objemu alebo šikmou ofinou.

    ...
  • Okamžite krásna: 5 extra rýchlych účesov pre polodlhé vlasy

    Stredne dlhé vlasy

    Okamžite krásna: 5 extra rýchlych účesov pre polodlhé vlasy
    ...

    Vďaka našim rýchlym účesom začnete deň oddýchnuté a pred zrkadlom strávite len zlomok času. Vyskúšajte cool styling za menej ako päť minút!

    ...
  • Účesy pre mužov: Najlepšie looky a stylingové tipy

    Muži

    Účesy pre mužov: Najlepšie looky a stylingové tipy
    ...

    Prezradíme vám všetko o výbere najvhodnejšieho účesu, objasníme význam farby a ponúkneme niekoľko riešení pre problémy s vlasmi.

    ...
  • Trendy mužské účesy s cestičkou nabok

    Muži

    Trendy mužské účesy s cestičkou nabok
    ...

    Nový trend v mužských účesoch je cestička nabok. David Beckham, Justin Bieber a ďalšie hviezdy ukazujú variácie tohto trendy účesu.

    ...
  • Pánske účesy 2016: Štýl ulice a prirodzená príťažlivosť

    Muži

    Pánske účesy 2016: Štýl ulice a prirodzená príťažlivosť
    ...

    Ostro sledované účesy: Dlhé aj krátke vlasy, nagélovaný chic look ale aj absolútna ležérnosť. Čo nosia na hlavách trendsetteri, ktorí vládnu štýlu ulice?

    ...
  • Trendy pánske účesy

    Muži

    Trendy pánske účesy
    ...

    Dámy nebojte sa, nebudeme vám hodiny blokovať kúpeľnu, len aby sme vyzerali dokonale. Zistili sme pre vás, aké účesy nosia celebrity i modeli a ako ich budete môcť dopriať svojim vlasom každý deň.

    ...