Skip to Content

Mužský účes je výsledkom myslenia

Ako si moderní muži upravujú vlasy? Aké produkty sú vhodné pre váš strih vlasov? Čo robiť v prípade plešatenia? Ponúkame vám stylingové pravidlá, ktoré by mali ovládať všetci muži

Muži, ktorí navštevujú kaderníka len raz za rok sú už dnes raritou. V súčasnosti je úprava vlasov bežnou rutinou rovnako ako holenie.  Venujte sa úprave svojich vlasov s ľahkosťou - prečítajte si nasledujúce tipy. "Hair we go!"

Plusy a mínusy mužského stylingu

Muži zvykli styling vlasov obmedzovať na umývanie a fénovanie. Dnes si môžu vybrať takmer s neomedzených možností. Či už sú vaše vlasy krátke alebo dlhé, ide o to, čo sa páči vám. Môžete sa rozhodnúť pre účes, aký nosí Jake Gyllenhaal alebo staviť na look "práve som vstal z postele" Johnnyho Deppa. V móde sú aj viac ženskejšie strihy s dlhšou ofinou. Na tento unisex strih vsadil aj Owen Wilson. Pozor! Pamätajte na to, že váš účes budete nosiť i do práce. Dredy,číro alebo punkové strihy s rôznymi vyholenými motívmi sú otázkou vkusu či nevkusu.

Styling mužských vlasov: Užitočné nástroje

Okrem fénu na vlasy a hrebeňa by mala do stylingovej výbavy mužov patriť aj kefa na vlasy. Investujte do kefy s prírodnými štetinami alebo do masážnej kefy s gumenými alebo drevenámi "štetinami". Na styling môžete tiež použiť žehličku na vlasy. Presvedčte sa, že si kupujete kvalitnú žehličku, aby ste predišli poškodeniu vlasov i pokožky hlavy. 
Mali by ste myslieť i na úpravu obočia - husté obočie je dobré trochu pretrhať pinzetou, ktorú by ste mali dezinfikovať alkoholom. Malé množstvo vosku alebo gélu udrží vlasy na mieste.

Muži potrebujú správne stylingové prípravky

  • Krátke vlasy sa najlepšie stylujú pomocou gélu. Gél dodá vlasom potrebnú fixáciu. Dôležité však je správne množstvo gélu. Ostne ako dikobraz či tvrdé vlasy už dávno nie sú v móde.
  • Vosk alebo pomáda sú dobrou voľbou ak chcete, aby vaše vlasy jemne padali. Vlasové produkty by mali mať aj príjemnú vôňu.
  • Gély nie sú vhodné pre dlhé vlasy, pretože ich zanechávajú neohybnými a ťažko upraviteľnými.
  • Vosk alebo stylingový krém pomáha vytvoriť prirodzený vzhľad vlasov. Ak ste už aplikovali vosk alebo gél, mali by ste byť opatrný s použitím laku na vlasy. Lak na vlasy má dodať vlasom fixáciu, avšak pri nesprávnom použití ich môže zanechať mastné a neupravené.

Plešatiete, čo s tým?

Aké sú vaše možnosti v prípade, že vám začínajú vypadávať vlasy? Mnoho mladých mužov musí čeliť plešatosti. Možným riešením sú prípravky na podporu rastu vlasov alebo vlasové implantáty. Jednoduchá a štýlová cesta ako sa vyrovnať s plešatosťou je krátky alebo úplne vyholený strih vlasov. Bruce Willis je dôkazom, že holá hlava môže vyzerať sexy. Predtým, ako sa pre takýto účes rozhodnete, konzultujte to s kaderníkom a neváhajte sa poradiť aj s kamarátom.

Štýlové fúzy a briadka

Názory na brady sa rôznia. Všeobecné pravidlo je, že ak máte dostatok fúzov, môžete si nechať narásť bradu. Redšia brada veľmi príťažlivo nepôsobí. Rovnako ako vlasy i brady podliehajú trendom. Trojdňové strnisko môže byť sexy, avšak to už neplatí v prípade silno hustých fúzov. Na druhej strane briadkyy a klasické husté brady získavajú na popularite. O svoje fúzy by ste sa mali poctivo starať. Musíte ju umývať minimálne každý druhý deň. Nie všetky chĺpky rastú rovnako rýchlo, preto by ste si mali by bradu pristrihnúť ak je to potrebné. Divoké neupravené brady nie sú v kurze. Špeciálne zastrihávače a elektrické strojčeky sú užitočným nástrojom na ich úpravu. Tie isté nástroje sa používajú aj na úpravu bokombriadok. Husté briadky pristanú len málo mužom. Väčšina mužov vyzerá dobre s poriadne upravenými bokombradami, ktoré sa hodia k ich účesu a brade.

Nechcené ochlpenie

Ochlpenie je užitočná, avšak nie veľmi estetická vec. Viditeľné chĺpky v nose či v ušiach zanechávajú dojem neupravenosti. Ich odstránenie je jednoduché. Nosné a ušné zastrihávače chĺpy kvalitne vytrhávajú, je to však bolestivý proces. Tento problém vyriešia špeciálne nosné zastrihávače s okrúhlym zakončením. Odstrihnú chĺpky pri korienkoch a teda ich úplne neodstránia. Vďaka tomu si chĺpky zachovajú svoju ochrannú funkciu. V žiadnom prípade by ste nemali používať depilačné krémy do nosa alebo uší. Tieto prípravky sú určené na nohy, hruď a chrbát. V nose a ušiach by mohli poškodiť citlivé membrány.

Súvisiace články
  • Starostlivosť o dlhé vlasy

    Dlhé vlasy

    Starostlivosť o dlhé vlasy
    ...

    Vlasy po ramená rástli aspoň tri roky a prežili minimálne 300 umytí. Správna starostlivosť je preto nutnosťou. Máme deväť skvelých tipov pre vaše dlhé vlasy

    ...
  • Kedy používať produkty s obsahom silikónov

    Tipy a triky

    Kedy používať produkty s obsahom silikónov
    ...

    Či sú pre vás produkty s obsahom silikónov to pravé, záleží na type vašich vlasov a na tom, aké by ste ich chceli mať.

    ...
  • Vlasy a šport: Tipy na praktický a štýlový styling

    Tipy a triky

    Vlasy a šport: Tipy na praktický a štýlový styling
    ...

    Tie z vás, ktoré milujú zábavu, štýl a rýchly pohyb, sa určite rady inšpirujú praktickými a trendy účesmi slávnych športovkýň.

    ...
  • Ležérny vrkoč Kristen Stewart

    Zapletané účesy

    Ležérny vrkoč Kristen Stewart
    ...

    Nedbalý pôvab účesu s rybím vrkočom Kristen Stewart je ako stvorený na upútanie pozornosti. Zistite, ako si ho jednoducho vytvoriť!

    ...
  • Zapletaný styling: Ako si vytvoriť holandské vrkoče

    Zapletané účesy

    Zapletaný styling: Ako si vytvoriť holandské vrkoče
    ...

    Holandské vrkoče majú predpoklady stať sa stylingovým hitom. Vysvetlíme vám všetko, čo o holandských vrkočoch a ich úprave potrebujete vedieť.

    ...
  • Midi look: Skvelé účesy pre polodlhé vlasy

    Stredne dlhé vlasy

    Midi look: Skvelé účesy pre polodlhé vlasy
    ...

    Módna elita miluje polodlhé vlasy! Zaostrili sme na tento všestranný strih a vybrali sme pre vás najkrajšie účesy, ktoré hravo zvládnete aj samy.

    ...
  • Účesy pre stredne dlhé vlasy

    Stredne dlhé vlasy

    Účesy pre stredne dlhé vlasy
    ...

    Pozrite si sedem spôsobov, ako nosiť stredne dlhé vlasy, či už postupne zostrihané, s plážovými vlnami, uhladené, plné objemu alebo šikmou ofinou.

    ...
  • Okamžite krásna: 5 extra rýchlych účesov pre polodlhé vlasy

    Stredne dlhé vlasy

    Okamžite krásna: 5 extra rýchlych účesov pre polodlhé vlasy
    ...

    Vďaka našim rýchlym účesom začnete deň oddýchnuté a pred zrkadlom strávite len zlomok času. Vyskúšajte cool styling za menej ako päť minút!

    ...
  • Účesy pre mužov: Najlepšie looky a stylingové tipy

    Muži

    Účesy pre mužov: Najlepšie looky a stylingové tipy
    ...

    Prezradíme vám všetko o výbere najvhodnejšieho účesu, objasníme význam farby a ponúkneme niekoľko riešení pre problémy s vlasmi.

    ...
  • Trendy mužské účesy s cestičkou nabok

    Muži

    Trendy mužské účesy s cestičkou nabok
    ...

    Nový trend v mužských účesoch je cestička nabok. David Beckham, Justin Bieber a ďalšie hviezdy ukazujú variácie tohto trendy účesu.

    ...
  • Pánske účesy 2016: Štýl ulice a prirodzená príťažlivosť

    Muži

    Pánske účesy 2016: Štýl ulice a prirodzená príťažlivosť
    ...

    Ostro sledované účesy: Dlhé aj krátke vlasy, nagélovaný chic look ale aj absolútna ležérnosť. Čo nosia na hlavách trendsetteri, ktorí vládnu štýlu ulice?

    ...
  • Trendy pánske účesy

    Muži

    Trendy pánske účesy
    ...

    Dámy nebojte sa, nebudeme vám hodiny blokovať kúpeľnu, len aby sme vyzerali dokonale. Zistili sme pre vás, aké účesy nosia celebrity i modeli a ako ich budete môcť dopriať svojim vlasom každý deň.

    ...