Skip to Content

Môžu byť vlasy a slnko kamaráti?

Vrhnite sa na svoju kozmetiku a zistite, koľko máte rôznych prípravku na ochranu pred slnkom: opaľovacie mlieka, vodeodolné krémy a spreje! A čo ochrana pred slnkom pre vaše vlasy? Našli ste niečo, čo by ochránilo vaše vlasy pred nadmerným slnečným žiarením? Prečítajte si ako si udržíte svoje vlasy krásne žiarivé a zdravé, zatiaľ čo si budete užívať slnečné dni vonku.

Leto láka bezstarostnými dňami, hrejivým slnkom a zábavou mimo domu. Už žiadna zima, slnečné teplo a svetlo hreje dušu a všetky zmysly. Avšak život dávajúce slnko znamená námahu pre vaše vlasy. Slnečné lúče a vietor, ktoré sa pohrávajú s vašimi vlasmi tiež ničia lipidovú ochrannú vrstvu okolo každého vlasu, čo sa na vašich vlasoch veľmi rýchlo prejaví. Sú drsné a suché ako slama a ani tie najjasnejšie lúče slnka neodrazia žiadny lesk z povrchu vašich zničených vlasov

Slnko opaľuje aj vašu pokožku. Pri tom ako si užívate slnečné lúče vaša pokožka tmavne vďaka ochranným pigmentom. Pre vlasy platí presný opak. Slnko zosvetľuje pigmenty vo vlasoch, či už máte vlasy farbené alebo nie.

Máme pre vás dobrú správu: Vaše vlasy sa nemusia počas leta vysušovať a ani nemusia stratiť krásnu farbu. Správne ochranné prípravky ochránia vaše vlasy pred nepriaznivým vplyvom slnka. Takže si pokojne užívajte leto bez klobúka so stále krásnymi a žiarivými vlasmi.

Správna ochrana pred slnkom pre vaše vlasy

Používajte prípravky na ochranu pred slnkom počas celého leta, ešte predtým než by silné slnečné UV žiarenie mohlo vlasy poškodiť. Jednoducho zaraďte tieto prípravky k vašej pravidelnej starostlivosti o vlasy po každom umytí vlasov šampónom. 

Vhodné ochranné spreje ochránia vaše vlasy pred nadmerným slnením, než vyrazíte von, užívať si zábavu na slnku, ale i potom. Sprej obalí každý jeden vlas ochranným obalom. Rovnako aj sprej na ochranu pred teplom chráni vlasy pred nepriaznivým UV žiarením.

Prípravky na ochranu pred slnkom naneste do vlasov rovnomerne a nechajte ich pôsobiť aspoň 30 minút, než sa vydáte von a vystavíte vlasy slnku. Kefa alebo hrebeň so širokými zubami pomôžu ochranné prípravky rovnomerne rozotrieť do všetkých vlasov.

Ochrana pred slnečným žiarením je dôležitá nielen pre vaše vlasy, ale i pokožku hlavy. Pokožka je veľmi jemná, a preto sa poľahky spáli na prudkom slnku. Preto by ste mali dbať na to, aby ste naniesli ochranné prípravky najmä na cestičku vo vlasoch.

Ako ochrániť vaše vlasy pre UV žiarením

Nechajte si ostrihať končeky vlasov ešte predtým, než začne kúpacia sezóna. Rozštiepené končeky sa rýchlo zmenia na rozštiepené vlasy. Čerstvo ostrihané vlasy a ich končeky sú silnejšie a viac odolné voči všetkých druhom námahy a poškodeniam.

Po každom kúpaní z vlasov dôkladne odstráňte soľ alebo chlór, tým sa zníži možnosť poškodenia vlasov. Jednoducho si vlasy opláchnite pitnou vodou. Ak nemáte nablízku sprchu jednoducho použite na opláchnutie vlasov neperlivú minerálnu vodu.

Uistite sa, že po dni strávenom na slnku používate veľmi šetrný šampón..

Je dobré všímať si rôzne prejavy vašej pokožky hlavy. Ak máte pocit napnutej pokožky, je čas na hydratáciu vašich vlasov. Aspoň jedenkrát do týždňa by ste mali svoje vlasy vyživovať pomocou regeneračných kúr na vlasy. Takéto prípravky navracajú prirodzenú vlhkosť a obnovujú pokožku hlavy i vlasy.

Prajete si, aby vám tieto rady povedal niekto ešte predtým, než vám slnko stihlo z vlasov „ukradnúť“ lesk a objem? Máme pre vás tiež riešenie pre slnkom zničené vlasy. Produkty proti krepovateniu vlasov fungujú veľmi dobre ako hydratačné kúry a bojujú proti elektrizujúcim, či nepoddajným vlasom.

Slnko ešte viac zosvetlí už odfarbené vlasy. Pozor: Chemická reakcia odfarbených vlasov v kombinácii s iónmi medi či chlóru z vody v bazénoch vám môže vytvoriť v blond vlasoch zelené odtiene. Sme si viac než istí, že po zelených vlasoch netúžite, a preto vám radi pomôžeme: Rozpustite jednu tabletku Aspirínu v jednom litri vody a následne si s týmto roztokom vlasy opláchnite.

Jedzte veľa čerstvého ovocia a zeleniny. Vitamíny A a B tak ako aj ďalšie živiny pomáhajú udržiavať vlasy silné a zdravé.

Súvisiace články
  • Starostlivosť o dlhé vlasy

    Dlhé vlasy

    Starostlivosť o dlhé vlasy
    ...

    Vlasy po ramená rástli aspoň tri roky a prežili minimálne 300 umytí. Správna starostlivosť je preto nutnosťou. Máme deväť skvelých tipov pre vaše dlhé vlasy

    ...
  • Kedy používať produkty s obsahom silikónov

    Tipy a triky

    Kedy používať produkty s obsahom silikónov
    ...

    Či sú pre vás produkty s obsahom silikónov to pravé, záleží na type vašich vlasov a na tom, aké by ste ich chceli mať.

    ...
  • Vlasy a šport: Tipy na praktický a štýlový styling

    Tipy a triky

    Vlasy a šport: Tipy na praktický a štýlový styling
    ...

    Tie z vás, ktoré milujú zábavu, štýl a rýchly pohyb, sa určite rady inšpirujú praktickými a trendy účesmi slávnych športovkýň.

    ...
  • Ležérny vrkoč Kristen Stewart

    Zapletané účesy

    Ležérny vrkoč Kristen Stewart
    ...

    Nedbalý pôvab účesu s rybím vrkočom Kristen Stewart je ako stvorený na upútanie pozornosti. Zistite, ako si ho jednoducho vytvoriť!

    ...
  • Zapletaný styling: Ako si vytvoriť holandské vrkoče

    Zapletané účesy

    Zapletaný styling: Ako si vytvoriť holandské vrkoče
    ...

    Holandské vrkoče majú predpoklady stať sa stylingovým hitom. Vysvetlíme vám všetko, čo o holandských vrkočoch a ich úprave potrebujete vedieť.

    ...
  • Midi look: Skvelé účesy pre polodlhé vlasy

    Stredne dlhé vlasy

    Midi look: Skvelé účesy pre polodlhé vlasy
    ...

    Módna elita miluje polodlhé vlasy! Zaostrili sme na tento všestranný strih a vybrali sme pre vás najkrajšie účesy, ktoré hravo zvládnete aj samy.

    ...
  • Účesy pre stredne dlhé vlasy

    Stredne dlhé vlasy

    Účesy pre stredne dlhé vlasy
    ...

    Pozrite si sedem spôsobov, ako nosiť stredne dlhé vlasy, či už postupne zostrihané, s plážovými vlnami, uhladené, plné objemu alebo šikmou ofinou.

    ...
  • Okamžite krásna: 5 extra rýchlych účesov pre polodlhé vlasy

    Stredne dlhé vlasy

    Okamžite krásna: 5 extra rýchlych účesov pre polodlhé vlasy
    ...

    Vďaka našim rýchlym účesom začnete deň oddýchnuté a pred zrkadlom strávite len zlomok času. Vyskúšajte cool styling za menej ako päť minút!

    ...
  • Účesy pre mužov: Najlepšie looky a stylingové tipy

    Muži

    Účesy pre mužov: Najlepšie looky a stylingové tipy
    ...

    Prezradíme vám všetko o výbere najvhodnejšieho účesu, objasníme význam farby a ponúkneme niekoľko riešení pre problémy s vlasmi.

    ...
  • Trendy mužské účesy s cestičkou nabok

    Muži

    Trendy mužské účesy s cestičkou nabok
    ...

    Nový trend v mužských účesoch je cestička nabok. David Beckham, Justin Bieber a ďalšie hviezdy ukazujú variácie tohto trendy účesu.

    ...
  • Pánske účesy 2016: Štýl ulice a prirodzená príťažlivosť

    Muži

    Pánske účesy 2016: Štýl ulice a prirodzená príťažlivosť
    ...

    Ostro sledované účesy: Dlhé aj krátke vlasy, nagélovaný chic look ale aj absolútna ležérnosť. Čo nosia na hlavách trendsetteri, ktorí vládnu štýlu ulice?

    ...
  • Trendy pánske účesy

    Muži

    Trendy pánske účesy
    ...

    Dámy nebojte sa, nebudeme vám hodiny blokovať kúpeľnu, len aby sme vyzerali dokonale. Zistili sme pre vás, aké účesy nosia celebrity i modeli a ako ich budete môcť dopriať svojim vlasom každý deň.

    ...