5 pravidiel krásy pre šarmantné blondínky

Farba, starostlivosť, výživa atď. – tipy a triky, vďaka ktorým budú vaše blond vlasy (farbené alebo prirodzené) žiariť zdravím a saténovým leskom. Päť „blond“ pravidiel, ktoré vám pomôžu v akejkoľvek situácii a vyžadujú minimálne úsilie.

Dokonalé kombinácia krásy, čistoty a pôvabu: Zdravo vyzerajúce blond vlasy, ktoré žiaria ako zlato! Prirodzené blondínky majú často príliš jemné vlasy a zosvetlené pramene môžu kvôli agresívnym procedúram pôsobiť matne a bez života. Nie je však žiaden dôvod na paniku! Stačí nasledovať týchto pár jednoduchých tipov – vy a vaše vlasy budete vďaka nim oslnivé a neprehliadnuteľné. Päť trikov pre krásu, ktoré by mala poznať a používať každá blondínka:

1. Ideálna starostlivosť - produkty

Aby bola vaša farba stále atraktívna, vyberajte si produkty, ktoré vyše vlasy rozžiaria a dodajú im lesk bez zbytočného zaťažovania. Používajte jemné prípravky s množstvom aktívnych hydratačných zložiek – vlasové vlákna nebudú zbytočne obaľovať. Produkty navrhnuté špeciálne pre starostlivosť o blond vlasy obsahujú aktívne látky, ktoré pohlcujú znečisťujúce častice horčíka a vápnika vo vode a vašim vlasom dodajú nádherný, prirodzený lesk. Dodatočné zlaté a strieborné pigmenty (tip: v produktoch pre šedivé vlasy) zvyšujú intenzitu blond farby a obzvlášť účinne odrážajú svetlo.     

Starostlivosť: Blond vlasy vyžadujú v lete o niečo väčšiu pozornosť, pretože sú citlivejšie na svetlo a slnko ich dokáže výrazne poškodiť. Je to tak - aj koruna vašej krásy môže dostať úpal! Hnedé a čierne vlasy majú šťastie v podobe tmavých pigmentov, ktoré im poskytujú spoľahlivú ochranu, no svetlovlasé ženy by si mali dať pozor. Čo by v ich výbave nikdy nemalo chýba? Bohaté oleje na vlasy, spreje s UV ochranou a vitamíny pre výživu vlasov.     

Mimochodom: Existujú šampóny, ktoré dokážu vlasy o pár tónov zosvetliť. Našťastie výsledok je natoľko jemný a prirodzený, že sa nemusíte báť výberu nesprávneho odtieňa a toho, že sa z vás naraz stane platinová blondínka. 

2. Blond receptúra: Prírodné triky na zosvetľovanie blond vlasov

Ak sa náhodou ocitnete bez rozjasňujúceho šampónu, nezúfajte: Citrón, rumanček a med dokážu s blond vlasmi urobiť zázraky a prirodzene ich zosvetliť. Ponúkame vám krátky prehľad toho, ako môžete domáce produkty používať čo najúčinnejšie:

Oplachovacia kúra z rumančeka:

Čo budete potrebovať: 5 lyžíc sušeného rumančeka (alebo 3 sáčky s rumančekovým čajom) a 400 ml studenej vody

Ako na to: Nasypte rumanček do studenej vody a nechajte cez noc vylúhovať. Potom zmes priveďte k varu a nechajte vychladnúť. Krátko pred použitím pridajte ešte 600 ml studenej vody a po umytí si týmto odvarom opláchnite vlasy.

Dôležité: Rumanček si z vlasov nevymývajte, ale nechajte pôsobiť.

Citrónová šťava

Citrónová šťava obsahuje kyselinu askorbovú (tiež známu ako vitamín C), ktorá má rozjasňujúce účinky.

Čo budete potrebovať: Trocha šampónu, o niečo viac citrónovej šťavy, trocha vody a potravinovú fóliu

Ako na to: Do skleneného pohára dajte šampón a zmiešajte ho s citrónovou šťavou a malým množstvom vody (pomer by mal byť dve časti šťavy a jedna časť vody). Výsledný mix aplikujte na vlasy a potom si ich prikryte potravinovou fóliou. Kúru nechajte pôsobiť asi hodinu a potom ju starostlivo zmyte.

Tip: Tento rituál vaše vlasy mierne vysuší, preto im po každej aplikácii doprajte dostatok hydratácie.

Med

Hlavne tmavé druhy medu obsahujú enzýmy uvoľňujúce peroxid vodíka, ktorý má zosvetľujúce účinky.

Čo budete potrebovať:
Potravinovú fóliu, med a vlažnú vodu (optimálny pomer: 4 časti vlažnej vody a 1 časť medu)

Ako na to: Zmiešajte med s vodou a nechajte hodinu lúhovať. Potom si zmes naneste do vlasov, zakryte potravinovou fóliou a omotajte uterákom. Kúra tak zostane teplá a jej efekt bude ešte intenzívnejší. Po hodine ju zmyte vlažnou vodou.

Tip: Aj po tejto procedúre ošetrite vlasy hydratačným  produktom.

3. Flashback: Blond tóny z vášho detstva sú tie pravé

Ak sa neviete rozhodnúť, aký blond odtieň si zvoliť, prezrite si niektoré fotky zo svojho detstva. Ako malá ste pravdepodobne mali odlišnú farbu vlasov. A presne to je vaša farba! Nezabudnite si túto fotografiu vziať so sebou na najbližšiu návštevu kaderníka!

4. Tajná zbraň: Suchý šampón pre okamžitú sviežosť

Blond vlasy nanešťastie rýchlo pôsobia mastne, pretože pri korienkoch začnú tmavnúť. No každodenné umývanie tento problém nevyrieši. Práve naopak! Vlasy sú zbytočne namáhané, začnú sa vysušovať a strácajú lesk. Práve v tejto situácii vám môže pomôcť suchý šampón. Tento malý zázrak v spreji už nie je tajným tipom profesionálov, má svoje pevné miesto medzi najobľúbenejšími vychytávkami štýlových žien. Zatraste ním, nastriekajte ku korienkom asi z 20 cm vzdialenosti a nechajte niekoľko minút pôsobiť. Potom ho jemne pomasírujte uterákom (alebo prstami) a vyčešte von. Injekcia sviežosti, kedykoľvek potrebujete!

5. Profesionálny tip: Ako nájsť ten pravý blond odtieň

Hrejivá alebo studená blond? Hoci sa pri hľadaní ideálneho farebného tónu dá čo-to pokaziť, môžete aj veľa získať. Keď už totiž nájdete optimálny odtieň, užijete si odmenu v podobe neprehliadnuteľného, rozžiareného vzhľadu a zdravej sebadôvery. Tá pravá blond dokáže osviežiť vašu pleť a dokonca potlačiť tmavé kruhy pod očami. Ako máte pri hľadaní postupovať? Použite jednoduchý trik. Pozrite sa na svoje vnútorné zápästie a vaše žily vám napovedia – Ak pôsobia modrasto, potom sa vám najviac hodí chladnejší odtieň blond. Ak sú naopak modrozelené alebo zelené, bude vám viac lichotiť teplá blond.  

Súvisiace články
  • Farba verzus tónovanie: Ktorá metóda je tá pravá?

    Farbenie vlasov

    Farba verzus tónovanie: Ktorá metóda je tá pravá?
    ...

    Prinášame vám dôležité fakty, ktoré vám pomôžu pri rozhodovaní. Aké sú medzi nimi rozdiely, aké majú výhody a čo od ich aplikácie môžete očakávať?

    ...
  • Letná blond: Zdravé vlasy pobozkané slnkom

    Blond farba vlasov

    Letná blond: Zdravé vlasy pobozkané slnkom
    ...

    Trblietavá blond je esenciou leta. Aby takou aj zostala, mali by ste chrániť vlasy pred UV žiarením. Prinášame tie najlepšie letné tipy pre blondínky.

    ...
  • Farebné pruhy

    Exotické farby na vlasy

    Farebné pruhy
    ...

    Kombinácie výrazných farieb už nie sú vyhradené len pre látky a odevy. Teraz zvýrazňujú štýlové ženy žiarivými farbami svoje účesy

    ...
  • Návrat trendu: platinová blond je teraz trendy viac ako kedykoľvek predtým

    Plavá farba na vlasy

    Návrat trendu: platinová blond je teraz trendy viac ako kedykoľvek predtým
    ...

    Plavá, plavejšia, platinová. Tento najsvetlejší blond tón je medzi farbami na vlasy dobre známy. Platinová blond sa nosí už od 90. rokov, ale až teraz si ju ľudia prestali spájať s bábikou Barbie. Čítajte ďalej a dozviete sa všetko, čo potrebujete vedieť o tejto trendy farbe.

    ...
  • Blogové trendy: Zafarbite si vlasy načerveno

    Červená farba na vlasy

    Blogové trendy: Zafarbite si vlasy načerveno
    ...

    Blogerky sa rozžiarili pre červené vlasy. Zistite, či aj vám červené vlasy pristanú a ako si ich udržať stále krásne, plné života.

    ...
  • Odvážte sa! Premena blondínky na brunetku

    Farbenie

    Odvážte sa! Premena blondínky na brunetku
    ...

    Rada experimentujete s farbou vlasov? Možno vás zaujíma, aký je vzťah medzi odtieňom vlasov a celkovým imidžom.

    ...
  • Odtiene sivej: Nové trendy pre šedivé vlasy

    Šedivé vlasy

    Odtiene sivej: Nové trendy pre šedivé vlasy
    ...

    Nastávajú sivé časy: Vlasy tejto farby začínajú byť trendy! Zistite, ktoré účesy sú práve obzvlášť vhodné na to, aby sivým vlasom dovolili vyniknúť.

    ...
  • Odfarbenie pôvodne šedých vlasov

    Šedivé vlasy

    Odfarbenie pôvodne šedých vlasov
    ...

    Šedivé vlasy vyjadrujú určitý postoj k móde a životnému štýlu. Ženy, ktoré si farbili šedivé vlasy a teraz majú v pláne prestať vedia, koľko času to vyžaduje. Stať sa trendy so šedivými vlasmi však chce tiež svoj čas.

    ...
  • Hviezdy so šedivými vlasmi

    Šedivé vlasy

    Hviezdy so šedivými vlasmi
    ...

    Celebrity na celom svete zbožňujú svoje šedivé vlasy. Obdivujte šediny Jamie Lee Curtis, Judy Dench a iné hviezdy!

    ...
  • Šedivé vlasy

    Šedivé vlasy

    Šedivé vlasy
    ...

    V panike si ženy začínajú farbiť vlasy hneď ako nájdu svoj prvý šedivý vlas. Mladé hviezdy však objavili krásu a šarm šedivých vlasov.

    ...
  • Svieže účesy pre šedivé vlasy

    Šedivé vlasy

    Svieže účesy pre šedivé vlasy
    ...

    Jemné vlny, boby, uhladené drdoly a krátke účesy sú variácie, ktoré dodajú štýl šedivým vlasom.

    ...
  • Hlasujte: Ktorej blondínke to viac pristane?

    Plavá farba na vlasy

    Hlasujte: Ktorej blondínke to viac pristane?
    ...

    Ktorá z aktuálnych blondínok pôsobí príťažlivejšie, Emma Roberts či Demi Lovato? Hlasujte za svoju víťazku!

    ...