Skip to Content

Zmývateľné tónovacie farby, intenzívne tónovanie pre vaše vlasy

Už vás omrzela vaša farba vlasov? Alebo len túžite po novom looku? Doprajte si viac hnedej. Hnedá farba vlasov doslova žiari medzi ostatnými farbami a ich odtieňmi. Vyberete si jednu z troch možností, ako rýchlo a jednoducho zmeniť farbu vlasov: pomocou zmývateľnej tónovacej farby, intenzívneho tónovania alebo klasického farbenia vlasov. Pomôžeme vám vybrať spôsob, ktorý vám bude najviac vyhovovať.

Oživte svoje hnedé vlasy
Zmývateľná tónovacia farba, intenzívne tónovanie alebo farbenie: Tri spôsoby, jeden výsledok.

Vedeli ste to? Hnedé vlasy vďaka svojim farebným pigmentom v porovnaní s ostatnými farbami vlasov odrážajú svetlo omnoho výraznejšie. To znamená, že sa na slnku krásne lesknú. Profesionálny kaderník vám dokáže pomôcť stať sa očarujúcou brunetkou, alebo tiež dodať iskru vašej prirodzenej farbe vlasov. Prípadne si vlasy môžete zafarbiť aj sami. 

Zmývateľná tónovacia farba je jednou z možností, ako si rýchlo a jednoducho dopriať novú farbu vlasov. Ako už z názvu vyplýva, farba postupným umývaní bledne. Všetko však závisí na intenzite tónovania - farba vám vydrží až 15 umytí. V porovnaní s klasickou farbou na vlasy je zmývateľná tónovacia farba jemnejšia k vašim vlasom. Farebné pigmenty tónovacej farby sa viažu len na vonkajšiu stranu vlasu, čo vytvára nový odtieň a zdravý lesk. Prichytené farebné pigmenty poskytujú jemným vlasom extra objem. Všeobecne platí, že zmývateľné tónovacie farby zvýrazňujú prirodzenú farbu vlasov a pridávajú im jemné odtiene. Avšak zmývateľná tónovacia farba nedokáže vaše vlasy zosvetliť. Ten, kto má hnedé vlasy si svoju prirodzenú farbu zachová, ale s akcentom vrámci celého spektra hnedej farby. Blondínka sa však poľahky zmení na brunetku po použití hnedej zmývateľnej tónovacej farby. 

Po použití zmývateľnej tónovacej farby prichytené farebné pigmenty dodajú jemným vlasom väčší objem

Ako ste si už určite všimli, čo sa týka efektivity intenzívne tónovanie zaraďujeme medzi zmývateľné tónovacie farby a klasické farbenie vlasov. Intenzívne tónovanie môže vašu prirodzenú farbu vlasov urobiť tmavšou až o tri odtiene. Je to tiež jednoduchý a šetrný spôsob ako zakryť šediny. V zásade intenzívne tónovanie funguje ako farbenie vlasov. V priebehu tónovania sa farebné pigmenty dostávajú hlbšie ku korienkom vlasov. Podobne ako v prípade zmývateľnej tónovacej farby, ani intenzívne tónovanie nedokáže zosvetliť farbu vlasov, a postupne mizne - vydží asi 24 umytí. Rozdiel medzi tónovaním a intenzívnymi zmývateľnými tónovacími farbami je: Pravidelné intenzívne tónovanie zanechá vaše vlasy o niečo tmavšie ako je váš prirodzený odtieň. Ak teda používate intenzívne tónovanie opakovane, mali by ste aplikovať intenzívne tónovacie farby len na nové, vyrastajúce vlasy. Toto udrží vaše vlasy dlhšie hnedé. 

Farbenie vlasov je najčastejším spôsobom úpravy vlasov. Nová farba na vlasy je permanentná. Dokonca i šediny sú kompletne skryté. Avšak každých pár týždňov si musíte farbiť novo-vyrastené korienky vlasov. Frekvencia farbenia záleží na rýchlosti rastu vašich vlasov. 

Chcete permanentú, alebo len dočasnú zmenu farby vlasov? Každý, kto sa rozhodne pre zmenu farby vlasov, by si mal na začiatok zodpovedať túto otázku. Ak ste si už vybrali, všetky tri spôsoby farbenia vám pomôžu dosiahnuť požadovaný efekt. Vaše vlasy zažiaria v novej farbe!

Ako farbiť hnedé vlasy

  1. Teplé farebné odtiene pristanú vašim vlasom pokiaľ máte olivovú alebo tmavú pleť s nádychom do žltej alebo zlatej farby. Sú to napríklad odtiene: karamel, bronz či gaštanovo hnedá. Pokiaľ je vaša pleť svetlá s nádychom do modra alebo do ružova, siahnite po svetlej hnedej alebo tmavej hnedej farbe na hlasy bez červeného alebo zlatého odtieňu. 
  2. Dôsledná a správna starostlivosť o vaše vlasy je najlepším základom pre farbenie vlasov. Výsledok farbenia je oslňujúci a dlhšie trvajúci, ak máte ako základ zdravé vlasy a tiež zdravú pokožku hlavy.
  3. Tónovanie dodá vašim vlasom tým intenzívnejší farebný efekt, čím dlhšie nechávate pôsobiť farbu vo vašich vlasoch. Pre intenzívnejšiu farbu vlasov môžete nechať farbu pôsobiť o pár minút, alebo dokonca o polhodinu dlhšie.  
  4. Viac zábavy a nových zážitkov si užijete s novou farbou na vlasy a tiež v nich dlhšie zachováte farebné pigmenty, ak siahnete po špeciálnej starostlivosti o vlasy pre farbené vlasy.
Súvisiace články
  • Farba verzus tónovanie: Ktorá metóda je tá pravá?

    Farbenie vlasov

    Farba verzus tónovanie: Ktorá metóda je tá pravá?
    ...

    Prinášame vám dôležité fakty, ktoré vám pomôžu pri rozhodovaní. Aké sú medzi nimi rozdiely, aké majú výhody a čo od ich aplikácie môžete očakávať?

    ...
  • Letná blond: Zdravé vlasy pobozkané slnkom

    Blond farba vlasov

    Letná blond: Zdravé vlasy pobozkané slnkom
    ...

    Trblietavá blond je esenciou leta. Aby takou aj zostala, mali by ste chrániť vlasy pred UV žiarením. Prinášame tie najlepšie letné tipy pre blondínky.

    ...
  • Farebné pruhy

    Exotické farby na vlasy

    Farebné pruhy
    ...

    Kombinácie výrazných farieb už nie sú vyhradené len pre látky a odevy. Teraz zvýrazňujú štýlové ženy žiarivými farbami svoje účesy

    ...
  • Návrat trendu: platinová blond je teraz trendy viac ako kedykoľvek predtým

    Plavá farba na vlasy

    Návrat trendu: platinová blond je teraz trendy viac ako kedykoľvek predtým
    ...

    Plavá, plavejšia, platinová. Tento najsvetlejší blond tón je medzi farbami na vlasy dobre známy. Platinová blond sa nosí už od 90. rokov, ale až teraz si ju ľudia prestali spájať s bábikou Barbie. Čítajte ďalej a dozviete sa všetko, čo potrebujete vedieť o tejto trendy farbe.

    ...
  • Blogové trendy: Zafarbite si vlasy načerveno

    Červená farba na vlasy

    Blogové trendy: Zafarbite si vlasy načerveno
    ...

    Blogerky sa rozžiarili pre červené vlasy. Zistite, či aj vám červené vlasy pristanú a ako si ich udržať stále krásne, plné života.

    ...
  • Odvážte sa! Premena blondínky na brunetku

    Farbenie

    Odvážte sa! Premena blondínky na brunetku
    ...

    Rada experimentujete s farbou vlasov? Možno vás zaujíma, aký je vzťah medzi odtieňom vlasov a celkovým imidžom.

    ...
  • Odtiene sivej: Nové trendy pre šedivé vlasy

    Šedivé vlasy

    Odtiene sivej: Nové trendy pre šedivé vlasy
    ...

    Nastávajú sivé časy: Vlasy tejto farby začínajú byť trendy! Zistite, ktoré účesy sú práve obzvlášť vhodné na to, aby sivým vlasom dovolili vyniknúť.

    ...
  • Odfarbenie pôvodne šedých vlasov

    Šedivé vlasy

    Odfarbenie pôvodne šedých vlasov
    ...

    Šedivé vlasy vyjadrujú určitý postoj k móde a životnému štýlu. Ženy, ktoré si farbili šedivé vlasy a teraz majú v pláne prestať vedia, koľko času to vyžaduje. Stať sa trendy so šedivými vlasmi však chce tiež svoj čas.

    ...
  • Hviezdy so šedivými vlasmi

    Šedivé vlasy

    Hviezdy so šedivými vlasmi
    ...

    Celebrity na celom svete zbožňujú svoje šedivé vlasy. Obdivujte šediny Jamie Lee Curtis, Judy Dench a iné hviezdy!

    ...
  • Šedivé vlasy

    Šedivé vlasy

    Šedivé vlasy
    ...

    V panike si ženy začínajú farbiť vlasy hneď ako nájdu svoj prvý šedivý vlas. Mladé hviezdy však objavili krásu a šarm šedivých vlasov.

    ...
  • Svieže účesy pre šedivé vlasy

    Šedivé vlasy

    Svieže účesy pre šedivé vlasy
    ...

    Jemné vlny, boby, uhladené drdoly a krátke účesy sú variácie, ktoré dodajú štýl šedivým vlasom.

    ...
  • Hlasujte: Ktorej blondínke to viac pristane?

    Plavá farba na vlasy

    Hlasujte: Ktorej blondínke to viac pristane?
    ...

    Ktorá z aktuálnych blondínok pôsobí príťažlivejšie, Emma Roberts či Demi Lovato? Hlasujte za svoju víťazku!

    ...