Skip to Content

Strihanie nie je jediným riešením: Vyskúšajte SOS vlasové prípravky!

Nie každý deň sa môžete pochváliť ideálnym účesom. Vlasy bez objemu priliehajú k pokožke, sú bez lesku a končeky pôsobia nevábne. Vyskúšajte jednoduché domáce riešenie predtým, než sa rozhodnete urobiť koniec zničeným vlasom a objednáte sa u kaderníka na strihanie neporiadnych vlasov. Môžete byť milo prekvapení, aké prospešné SOS vlasové produkty pre starostlivosť o vlasy môžu byť.

Strihanie vlasov nie je jediným riešením
Sú vaše vlasy beztvaré a nudné bez ohľadu na to, čo s nimi robíte? Nezúfajte, strihanie nie je vaša jediná možnosť!

Čerstvo ostrihané vlasy sa zdajú byť zázračne hustejšie. Počkajte ešte zo strihaním, existujú aj iné spôsoby, ako si vytvoriť tento zázrak vo vlasoch aj v pohodlí domova! Začnite s používaním šampónov na jemné vlasy. Kolagén v týchto prípravkoch posilňuje vlasy a špeciálne zložky ako keratín ich obnovujú. Prípravky bez obsahu silikónu doprajú vašim vlasom objem bez ich zaťaženia. Aj penové tužidlo alebo lak dodajú vašim vlasom bohatší objem. Moderné prípravky pre starostlivosť o vlasy posilnia každý vlas individuálne a urobia ho oveľa pružnejším. Pamätajte, že tieto produkty je potrebné nanášať ku korienkom vlasov a nie na končeky, aby ste dosiahli požadovaný objem.

Radšej viac objemu než strihanie

Správny styling pridá do vašich vlasov objem. Nechajte vlasy chvíľu vyschnúť než ich začnete prečesávať okrúhlou kefou na vlasy. S veľmi vlhkými vlasmi je styling totiž náročnejší; preto by ste túto prácu mali nechať na kaderníkovi. Najprv zopnite jemne vlhké vrchné vlasy a vypnite si ich na vrchu hlavy. Prameň po prameni si teraz môžete natočiť tenší pásik vlasov na okrúhlu kefu, pričom si vlasy nahrievate pomocou fénu. Nechajte okrúhlu kefu vo vlasoch aspoň jednu minútu kým vlasy vychladnú. Následne kefu z vlasov opatrne vyberte. Upravte ďalšiu vrchnú časť vlasov tým istým postupom. Poprípade môžete využiť nahrievané natáčky pre dosiahnutie toho istého efektu. Natáčky nechajte vychladnúť a následne ich vyberte z vlasov. Vlasy si prečešte a užívajte si ich krásny lesk a objem. Váš účes už nemôže byť lepší!

Viac lesku a žiadne strihanie

Po návšteve kaderníctva sa vaše vlasy krásne lesknú, ako práve vyleštené zrkadlo. Takýto krásny lesk si môžete dopriať aj vďaka domácej starostlivosti o vlasy ako sú zmývateľné či bezoplachové kúry na vlasy a kondicionéry. Takéto kúry  a masky napomáhajú vlasovým kutikulám vytvoriť hladký a pravidelný povrch vlasu. Pravidelné vonkajšie kutiluky sa tiež postarajú o lepšie odrazy svetla vo vašich vlasoch. A sú to práve tieto odrazy svetla, ktoré dodajú vašim vlasom atraktívny hlboký lesk. Uistite sa, že ste si z vlasov poriadne opláchli šampón aj zvyšky kondicionéru. Vlasy je potrebné zmývať až kým nebudú dokonale čisté a bez zvyškov vlasových prípravkov. Ak vo vlasoch zostanú, zbytočne ich zaťažia. Od prírody kučeravé alebo brčkavé vlasy sa menej lesknú, pretože vlnité vlasy odrážajú svetlo o niečo menej než vlasy hladké a rovné. Aj napriek tomu môžete do svojich vlnitých vlasov pridať požadovaný lesk použitím kondicionéru s dostatočným obsahom lipidov. Takéto kondicionéry obsahujú amaratový, arganový alebo makadamiový olej, ktoré pomáhajú vyhladiť vlasové kutikuly. Či už máte vlasy rovné alebo vlnité, pomocou správnej starostlivosti budú žiariť ako tie čerstvo ostrihané.

Starostlivosť o vlasové končeky zabráni strihaniu

Každý účes vyzerá strapato a zanedbane s rozštiepenými končekmi. To však neznamená, že si ich okamžite musíte dať ostrihať. Na začiatok by ste mali siahnuť po jemnom šampóne. Toto a k tomu výživné kúry s oplachovaním na namáhané vlasy skrotí vaše vlasy a udrží ich krásne bez tohto, aby sa z nich opäť stali nepoddajné a lietajúce vlasy bez lesku. Použite kvalitný hrebeň so širokými zubami, ktorý je vyrobený z dreva alebo kosti. Takéto hrebene totiž neprispievajú k ďalšiemu štiepeniu končekov. Tonikum na rozštiepené vlasové končeky napomáha obnovovať poškodené končeky. Toniká obalia vlasové končeky jemným filmom silikónového oleja. Týmto spôsobom chráni a vyhladzuje vlasové končeky. Vďaka tomu budú vaše vlasy vyzerať zdravšie a menej strapaté. Vlasové prípravky ako je tonikum by ste mali používať striedmo; jedna alebo dve kvapky sú obyčajne postačujúce pre všetky vlasové končeky.

Súvisiace články
  • Ako nájsť ten správny šampón

    Šampón na vlasy

    Ako nájsť ten správny šampón
    ...

    Cesta za krásnymi vlasmi začína už pri umytí. Šampón špeciálne určený presne pre vaše potreby totiž dokáže omnoho viac, než by ste predpokladali...

    ...
  • Správne šampónovanie

    Šampón na vlasy

    Správne šampónovanie
    ...

    Viete, čo všetko musíte pred šampónovaním vlasov zvládnuť? Pozrite sa, ako môžete vylepšiť svoju rutinu umývania vlasov.

    ...
  • Ten pravý šampón pre váš typ vlasov

    Šampón na vlasy

    Ten pravý šampón pre váš typ vlasov
    ...

    Používaním správneho šampónu určeného pre váš typ vlasov pomôžete svojim jemným, suchým alebo mastným vlasom, aby opäť žiarili zdravím.

    ...
  • Krásne vlasy za noc

    Ochrana

    Krásne vlasy za noc
    ...

    Aj počas spánku sa môžete starať o svoje vlasy. Užívajte si sladký odpočinok, zatiaľ čo vlasové masky, kúry, ošetrujúce produkty a spreje dodajú vlasom potrebnú starostlivosť. Poznáte zoznam najlepších vlasových produktov na nočnú starostlivosť o vlasy?

    ...
  • Poškodené vlasy

    Ochrana

    Poškodené vlasy
    ...

    Vyzerajú vaše vlasy ako cukrová vata s rozštiepenými končekmi a bez lesku? Našťastie existujú efektívne spôsoby, ako vyliečiť poškodené vlasy.

    ...
  • Silikónová strarostlivosť o vlasy

    Ochrana

    Silikónová strarostlivosť o vlasy
    ...

    Niektoré vlasové protukty obsahujú silikóny. Zistite, čo pre vaše vlasy tieto silikóny robia a pre ktoré typy vlasov sú vhodné a naopak, pre ktoré nie.

    ...
  • Farba kombinovaná s leskom: Zázračný rituál pre vaše vlasy

    Ochrana

    Farba kombinovaná s leskom: Zázračný rituál pre vaše vlasy
    ...

    Luxusný lesk, komplexná starostlivosť a svieža farba. Tomu hovoríme trojitý zásah! Všetko o tejto zázračnej farbe sa dozviete tu.

    ...
  • Vlasy a klimatizácia - Schwarzkopf.sk

    Ochrana

    Vlasy a klimatizácia - Schwarzkopf.sk
    ...

    Mrazivé dni si vyžadujú extra starostlivosť o vlasy. Prezradíme vám, ako prežiť zimu s krásnymi vlasmi.

    ...
  • Štýlové leto: produkty a doplnky, bez ktorých sa nezaobídete

    Ochrana

    Štýlové leto: produkty a doplnky, bez ktorých sa nezaobídete
    ...

    Ukážeme vám dva looky na horúce dni a predstavíme inovatívne produkty, s ktorými bude vaša hriva svieža a krásna po celé leto!

    ...
  • Keratín – zázračná starostlivosť zvnútra

    Ochrana

    Keratín – zázračná starostlivosť zvnútra
    ...

    Čo je keratín, prečo sa nachádza v produktoch a akú rolu zohráva v starostlivosti o vlasy? Čítajte ďalej a doprajte vlasom jeho výnimočné účinky!

    ...
  • Lecitín: Pre lesklé, pružné vlasy

    Ochrana

    Lecitín: Pre lesklé, pružné vlasy
    ...

    Lecitín má blahodárne účinky na suché a lámavé vlasy. Zistite, akú úlohu zohráva táto olejnatá látka v ošetrujúcich prípravkoch na vlasy.

    ...
  • Slovník zložiek vlasovej starostlivosti

    Ochrana

    Slovník zložiek vlasovej starostlivosti
    ...

    Jojobový olej vaše vlasy zjemní. Hodvábne proteíny dodajú vlasom lesk. Zložky v ošetrujúcich i stylingových vlasových produktoch dokážu s vlasmi divy. Chcete vedieť viac o účinkoch jednotlivých zložiek? Čítajte ďalej a dozviete sa viac...

    ...