Skip to Content

Olej na vlasy, kúzlo pre oslnivé vlasy

Fotolia

Vlasový olej môže s vašimi vlasmi urobiť zázraky. Neustále upravovaným vlasom dodá potrebnú extra starostlivosť, kučerám prepožičia jasný tvar, preventívne ochráni pred rozštiepenými končekmi. Je to balzam pre pokožku hlavy a taktiež dodá vlasom lesk, silu a pružnosť. A to najlepšie, vďaka moderným high-tech receptúram, vlasový olej je skutočne ľahký a tak môže byť použitý aj na jemné vlasy. Zistite, čo všetko dokáže vlasový olej urobiť pre vaše vlasy a ako sa používa.

Vlasový olej je perfektným riešením pre vlasy, ktoré potrebujú viac lesku. Praktické nové receptúry vlasových olejov dokážu zázraky, pokiaľ ide o dodanie lesku a pružnosti zaťažovaným vlasom. Súčasné „ inteligentné“ zložky vlasových olejov vám vlasy zbytočne nezaťažia. Niektoré receptúry vlasových olejov sú k dispozícii v dvoch verziách, aby vyhovovali všetkým typom vlasov, od jemných až po tie husté.

Vlasové oleje môžu byť použité rôznymi spôsobmi. Používajú sa ako ošetrenie pred umytím vlasov šampónom alebo ako plnohodnotná bezoplachová kúra.

Olej na vlasy ako krotiteľ kučier

Kučeravé vlasy sú obyčajne suché a veľmi často opotrebované. Liečba pomocou vlasových olejov prinavráti takýmto vlasom prirodzený lesk a zdravý vzhľad. Vlasový olej zvyšuje prirodzený jas vlasov a pomáha kutikulovým vrstvám obnoviť sa okolo vlasového základu v prirodzenej podobe. Oveľa hladšie vlasové kutikuly sú potom schopné vyžarovať lesk účinnejšie ako kedykoľvek predtým. To vysvetľuje väčší lesk vlasov. Vlasový olej taktiež pomáha tvarovať a lepšie zvýrazňovať veľmi na tesno usporiadané kučery, ktoré sa potom javia viac bohaté ako krepovité. Mimochodom, ak sú vaše vlasy kučeravé, mali by ste vlasový olej používať v hojnom množstve.

Vlasový olej ako pomoc pri stylingu

Olej na vlasy sa stále častejšie používa aj v stylingu pri formovaní účesov. Napríklad, vzácny arganový olej je zložka, ktorá je obsiahnutá v mnohých vlasových produktoch. Ako súčasť laku na vlasy, olej vlasom dodáva pružnosť a zároveň stále umožňuje dostatočné držanie tvaru. Kvalitné laky na vlasy už preto viac nevytvárajú obávaný „helmový efekt“. Mnoho stylingových sprejov obsahuje oleje na vlasy, ako je napríklad olej Marula. Tento olej je liekom pre suché vlasy, chráni vlasy pred teplom pri fénovaní a zabraňuje krepovateniu vlasov pri vyššej vlhkosti.

Správne používanie oleja na vlasy

Vlasové oleje sú veľmi užitočné ako bezaoplachové kúry. Vzhľadom na skutočnosť, že olej z vlasov nevyplachujete, nemali by ste na vlasy naniesť viac ako dve, tri kvapky. Olej je najlepšie nanášať na suché vlasy. Pokiaľ máte kučeravé vlasy, mali by ste olej opatrne vmasírovať do celých vlasov. Pre rovné vlasy platí, že by ste mali olej najprv rozotrieť v oboch rukách a potom ním opatrne pohladiť vonkajšie plochy a konce vlasov, pričom vlasy pri korienkoch nechávate neošetrené. Olej môžete taktiež používať ako bežnú kúru na vlasy. V takomto prípade by ste mali olej naniesť do celých vlasov. Pre väčší úspech sa odporúča zabaliť vlasy do horúceho uteráku a nechať olej pôsobiť po dobu 20-tich minút. Olej odstránite tak, že najprv nanesiete trocha šampónu do ošetrených suchých vlasov. Až potom by ste mali našampónovať vlasy klasickou cestou (na mokro) a to raz alebo dvakrát.

Súvisiace články
  • Ako nájsť ten správny šampón

    Šampón na vlasy

    Ako nájsť ten správny šampón
    ...

    Cesta za krásnymi vlasmi začína už pri umytí. Šampón špeciálne určený presne pre vaše potreby totiž dokáže omnoho viac, než by ste predpokladali...

    ...
  • Správne šampónovanie

    Šampón na vlasy

    Správne šampónovanie
    ...

    Viete, čo všetko musíte pred šampónovaním vlasov zvládnuť? Pozrite sa, ako môžete vylepšiť svoju rutinu umývania vlasov.

    ...
  • Ten pravý šampón pre váš typ vlasov

    Šampón na vlasy

    Ten pravý šampón pre váš typ vlasov
    ...

    Používaním správneho šampónu určeného pre váš typ vlasov pomôžete svojim jemným, suchým alebo mastným vlasom, aby opäť žiarili zdravím.

    ...
  • Krásne vlasy za noc

    Ochrana

    Krásne vlasy za noc
    ...

    Aj počas spánku sa môžete starať o svoje vlasy. Užívajte si sladký odpočinok, zatiaľ čo vlasové masky, kúry, ošetrujúce produkty a spreje dodajú vlasom potrebnú starostlivosť. Poznáte zoznam najlepších vlasových produktov na nočnú starostlivosť o vlasy?

    ...
  • Poškodené vlasy

    Ochrana

    Poškodené vlasy
    ...

    Vyzerajú vaše vlasy ako cukrová vata s rozštiepenými končekmi a bez lesku? Našťastie existujú efektívne spôsoby, ako vyliečiť poškodené vlasy.

    ...
  • Silikónová strarostlivosť o vlasy

    Ochrana

    Silikónová strarostlivosť o vlasy
    ...

    Niektoré vlasové protukty obsahujú silikóny. Zistite, čo pre vaše vlasy tieto silikóny robia a pre ktoré typy vlasov sú vhodné a naopak, pre ktoré nie.

    ...
  • Farba kombinovaná s leskom: Zázračný rituál pre vaše vlasy

    Ochrana

    Farba kombinovaná s leskom: Zázračný rituál pre vaše vlasy
    ...

    Luxusný lesk, komplexná starostlivosť a svieža farba. Tomu hovoríme trojitý zásah! Všetko o tejto zázračnej farbe sa dozviete tu.

    ...
  • Vlasy a klimatizácia - Schwarzkopf.sk

    Ochrana

    Vlasy a klimatizácia - Schwarzkopf.sk
    ...

    Mrazivé dni si vyžadujú extra starostlivosť o vlasy. Prezradíme vám, ako prežiť zimu s krásnymi vlasmi.

    ...
  • Štýlové leto: produkty a doplnky, bez ktorých sa nezaobídete

    Ochrana

    Štýlové leto: produkty a doplnky, bez ktorých sa nezaobídete
    ...

    Ukážeme vám dva looky na horúce dni a predstavíme inovatívne produkty, s ktorými bude vaša hriva svieža a krásna po celé leto!

    ...
  • Keratín – zázračná starostlivosť zvnútra

    Ochrana

    Keratín – zázračná starostlivosť zvnútra
    ...

    Čo je keratín, prečo sa nachádza v produktoch a akú rolu zohráva v starostlivosti o vlasy? Čítajte ďalej a doprajte vlasom jeho výnimočné účinky!

    ...
  • Strihanie - Jediné riešenie pre záchranu vlasov?

    Ochrana

    Strihanie - Jediné riešenie pre záchranu vlasov?
    ...

    Stratili vaše vlasy svoju prirodzenú krásu a zdravý vzhľad? Pomôžeme vám prinavrátiť vašim vlasom život. Strihanie môže počkať.

    ...
  • Lecitín: Pre lesklé, pružné vlasy

    Ochrana

    Lecitín: Pre lesklé, pružné vlasy
    ...

    Lecitín má blahodárne účinky na suché a lámavé vlasy. Zistite, akú úlohu zohráva táto olejnatá látka v ošetrujúcich prípravkoch na vlasy.

    ...