Čo je kondicionér?

Čo sú kondicionéry a aké výhody pre vás predstavujú? Aký je rozdiel medzi šampónom a kondicionérom? Prečo by ste mali používať vlasové kúry aj kondicionéry? Objasníme vám, prečo kondicionéry sami nedokážu poskytnúť dostatok starostlivosti, akú vaše vlasy potrebujú a poradíme, ako používať vlasové kúry pre dokonale zdravé a krásne vlasy. 

Ošetrenie môže znamenať prinavrátiť niečomu jeho optimálny, ničím nenarušený stav. Prečo je vlastne dôležité ošetrovať si vlasy? Ak ich dokáže šampón zanechať v dokonalom stave, načo vlastne potrebujete ďalší krok v podobe kondicionéru?

Faktom je, že šampón vlasy len očistí, zatiaľ čo kondicionér im poskytuje látky, ktoré ich ochraňujú a skrášľujú.

Keď na vlasy nanesieme šampón, aby z nich odstránil mastnotu, zvyšky stylingových produktov, odumreté bunky a nečistoty i z pokožky hlavy, do istej miery tým narušíme aj vrstvu kutikúl. Kutikuly, ktoré normálne obaľujú vlasové vlákna v pevnej forme ako škridle na streche, sa od nich zľahka odchýlia. V tomto stave sú vlasy zraniteľnejšie voči negatívnym vplyvom prostredia a voči teplu. Práve v tejto fáze prichádza na pomoc kondicionér. Zmierňuje namáhanie kutikúl, ktoré tak opäť môžu vytvoriť pevnú vrstvu okolo vlasu. Vlasy sú vďaka tomu pripravené na styling a dokážu odolávať poveternostným vplyvom bez vážnejšieho poškodenia. Vhodne ošetrené vlasy žiaria vitalitou, sú schopné udržať si potrebnú vlhkosť a nádherne sa lesknú.   

Kúry – pravidelná súčasť starostlivosti o vlasy

Hoci používate kondicionér, vaša koruna krásy aj tak uvíta blahodarný účinok pravidelných vlasových kúr. 

Kondicionéry ochraňujú vlasy do nasledujúceho umytia ale ani zďaleka nemajú dlhotrvajúci účinok. Preto budete pravdepodobne potrebovať ďalšiu starostlivosť vo forme kúry.

Každý deň sú naše vlasy vystavované potenciálne škodlivým vplyvom. Okrem tepelného stylingu bez použitia ochranného spreja, zohrávajú svoju úlohu aj faktory prostredia, ako sú teplá a studená voda, horúci vzduch z vykurovania, vietor a UV žiarenie. Poškodené vlasy nemajú schopnosť samy sa zregenerovať. Pre regeneráciu a udržiavanie vo forme potrebujú vlasy pomoc v podobe vlasových kúr. Tieto kúry sú vytvorené tak, aby zacelili poškodenie, a uzdravili vnútro i kutikuly vlasových vlákien. Výsledkom sú hodvábne a zdravo vyzerajúce vlasy. 

Tip: Pre lepší výsledok nenanášajte kúry na mokré vlasy, ale na vlasy jemne vysušené uterákom.

Súvisiace články
  • Ako nájsť ten správny šampón

    Šampón na vlasy

    Ako nájsť ten správny šampón
    ...

    Cesta za krásnymi vlasmi začína už pri umytí. Šampón špeciálne určený presne pre vaše potreby totiž dokáže omnoho viac, než by ste predpokladali...

    ...
  • Správne šampónovanie

    Šampón na vlasy

    Správne šampónovanie
    ...

    Viete, čo všetko musíte pred šampónovaním vlasov zvládnuť? Pozrite sa, ako môžete vylepšiť svoju rutinu umývania vlasov.

    ...
  • Ten pravý šampón pre váš typ vlasov

    Šampón na vlasy

    Ten pravý šampón pre váš typ vlasov
    ...

    Používaním správneho šampónu určeného pre váš typ vlasov pomôžete svojim jemným, suchým alebo mastným vlasom, aby opäť žiarili zdravím.

    ...
  • Krásne vlasy za noc

    Ochrana

    Krásne vlasy za noc
    ...

    Aj počas spánku sa môžete starať o svoje vlasy. Užívajte si sladký odpočinok, zatiaľ čo vlasové masky, kúry, ošetrujúce produkty a spreje dodajú vlasom potrebnú starostlivosť. Poznáte zoznam najlepších vlasových produktov na nočnú starostlivosť o vlasy?

    ...
  • Poškodené vlasy

    Ochrana

    Poškodené vlasy
    ...

    Vyzerajú vaše vlasy ako cukrová vata s rozštiepenými končekmi a bez lesku? Našťastie existujú efektívne spôsoby, ako vyliečiť poškodené vlasy.

    ...
  • Silikónová strarostlivosť o vlasy

    Ochrana

    Silikónová strarostlivosť o vlasy
    ...

    Niektoré vlasové protukty obsahujú silikóny. Zistite, čo pre vaše vlasy tieto silikóny robia a pre ktoré typy vlasov sú vhodné a naopak, pre ktoré nie.

    ...
  • Farba kombinovaná s leskom: Zázračný rituál pre vaše vlasy

    Ochrana

    Farba kombinovaná s leskom: Zázračný rituál pre vaše vlasy
    ...

    Luxusný lesk, komplexná starostlivosť a svieža farba. Tomu hovoríme trojitý zásah! Všetko o tejto zázračnej farbe sa dozviete tu.

    ...
  • Vlasy a klimatizácia - Schwarzkopf.sk

    Ochrana

    Vlasy a klimatizácia - Schwarzkopf.sk
    ...

    Mrazivé dni si vyžadujú extra starostlivosť o vlasy. Prezradíme vám, ako prežiť zimu s krásnymi vlasmi.

    ...
  • Štýlové leto: produkty a doplnky, bez ktorých sa nezaobídete

    Ochrana

    Štýlové leto: produkty a doplnky, bez ktorých sa nezaobídete
    ...

    Ukážeme vám dva looky na horúce dni a predstavíme inovatívne produkty, s ktorými bude vaša hriva svieža a krásna po celé leto!

    ...
  • Keratín – zázračná starostlivosť zvnútra

    Ochrana

    Keratín – zázračná starostlivosť zvnútra
    ...

    Čo je keratín, prečo sa nachádza v produktoch a akú rolu zohráva v starostlivosti o vlasy? Čítajte ďalej a doprajte vlasom jeho výnimočné účinky!

    ...
  • Strihanie - Jediné riešenie pre záchranu vlasov?

    Ochrana

    Strihanie - Jediné riešenie pre záchranu vlasov?
    ...

    Stratili vaše vlasy svoju prirodzenú krásu a zdravý vzhľad? Pomôžeme vám prinavrátiť vašim vlasom život. Strihanie môže počkať.

    ...
  • Lecitín: Pre lesklé, pružné vlasy

    Ochrana

    Lecitín: Pre lesklé, pružné vlasy
    ...

    Lecitín má blahodárne účinky na suché a lámavé vlasy. Zistite, akú úlohu zohráva táto olejnatá látka v ošetrujúcich prípravkoch na vlasy.

    ...