Skip to Content

Silné vlasy - sedem tipov pre dokonalý výsledok

Každý túži mať lesklé, silné, husté a zdravé vlasy. Ale ako získať také silné a krásne vlasy? V článku nájdete sedem najlepších trikov pre okúzľujúce vlasy, aké ste ešte nemali 

Tip 1: Plán skrášľujúcej diéty

Zdravá diéta je základom pre zdravé vlasy. Proteíny a vitamín B5 sú nesmierne dôležité pre zdravú pokožku hlavy i zdravé vlasov. Veľké množstvo potrebných proteínov nájdete vo vajíčkach, orechoch a syroch. Vitamín B5 sa napr. nachádza v nespracovanej prírodnej ryži, fazuli a v celozrnných obilninách. Vitamíny a minerály posilňujú vlasové korienky. Pamätajte: Káva stimuluje produkciu mazu pri korienkoch vlasov, ktorý bohužiaľ, vedie k zvýšenej tvorbe lupín. Nikotín a alkohol by v pláne na dosiahnutie krásnych vlasov nemali figurovať. Namiesto toho by ste mali do diety zaradiť ovocie, ryby, hydinu, listovú zeleninu, rovnako ako mlieko, sójové a celozrnné výrobky. Vlasová dieta by mala obsahovať veľa biotínu, zinku, železa a kyseliny listovej.

Tip 2: Vyživujte svoje vlasy

Kondicionéry udržia vaše vlasy hladké a pružné. Aplikujte oplachové kondicionéry najmä na zaťažené a suché končeky vlasov.

Tip 3: Chráňte vaše vlasy pred teplom

Vyhnite sa poškodeniu vlasov teplom. Počas sušenia vlasov by mal byť fén neustále v pohybe, mali by ste sa vyhnúť používanou nástavcov, ktoré zbytočne zintenzívňujú prúd teplého vzduchu. Nastavenie fénu na najnižšiu teplotu znižuje riziko poškodenia štruktúry vlasov. Fény na vlasy alebo stylingové nástroje ako žehlička či kulma na vlasy často dosahujú teplotu až 200 °C. Pri poškodených vlasoch sa proteíny znehodnocujú už pri teplote 140 °C. Preto by ste nemali zabúdať pred použitím stylingových prístrojov použiť spreje na ochranu vlasov pred teplom. Tie regenerujú vlasovú proteínovú štruktúru, ošetrujú povrch vlasov a chránia ich pred poškodením.

Tip 4: Správny strih robí divy

Vytvárajú vaše jemné spľasnuté vlasy nepekný dojem z vašej tváre? Obyčajne je za to zodpovedný zlý strih vlasov. Termín u skúseného a šikovného kaderníka nie je preto na škodu, práve naopak. Kaderník zanalyzuje štruktúru vašich vlasov a poradí vám, čo bude pre vaše vlasy najlepšie. Takto získate vhodný a trendy účes zároveň. Účes by ste mali následne upravovať pravidelne každých šesť týždňov. Nedovoľte však, aby vám vlasy strihali pomocou britvy alebo príliš prestrihali končeky vlasov. Výsledkom podobných techník sú časro rozštiepené končeky alebo poškodené vlasy, a po takýchto úpravách je tiež ťažké vytvoriť pružný účes plný objemu.

Tip 5: Dobrá kefa - nevyhnutný nástroj na vlasy

Najlepšie kefy na vlasy majú prírodné (diviačie) alebo zmiešané štetiny. Takéto kefy rozčesávajú vlasy veľmi ľahko. Samozrejme, ľahké rozčesávanie je možné len vtedy, keď už vlasy nie sú mokré, vtedy sú totiž náchylnejšie na poškodenie. Dobre navrhnutá kefa tiež odstráni nečistoty a zbytky stylingových produktov z vlasov a tiež rovnomerne distribujú maz od korienkov až po končeky.

Tip 6: Ruky preč od pokožky

Ženy s mastnými vlasmi by sa mali so svojimi vlasmi hrať čo najmenej, aby tak neprenášali maz po celej dĺžke vlasov od korienkov až po končeky.

Tip 7: Zázračné triky

Vlasy budú vyzerať hustejšie, ak si ich zafarbíte o odtieň tmavšou farbou. Svetlejšie farby sú tiež dobrou možnosťou, vaše vlasy "zhrubnú", čo vám uľahčí ich úpravu. Máme tajné tipy pre vaše vlasy: používajte šampón na zväčšenie objemu, ktorý doplní štruktúru vlasov. V prípade, že sa vaše vlasy rýchlo mastia, používajte iba jemné detské šampóny.

Súvisiace články
  • Ako nájsť ten správny šampón

    Šampón na vlasy

    Ako nájsť ten správny šampón
    ...

    Cesta za krásnymi vlasmi začína už pri umytí. Šampón špeciálne určený presne pre vaše potreby totiž dokáže omnoho viac, než by ste predpokladali...

    ...
  • Správne šampónovanie

    Šampón na vlasy

    Správne šampónovanie
    ...

    Viete, čo všetko musíte pred šampónovaním vlasov zvládnuť? Pozrite sa, ako môžete vylepšiť svoju rutinu umývania vlasov.

    ...
  • Ten pravý šampón pre váš typ vlasov

    Šampón na vlasy

    Ten pravý šampón pre váš typ vlasov
    ...

    Používaním správneho šampónu určeného pre váš typ vlasov pomôžete svojim jemným, suchým alebo mastným vlasom, aby opäť žiarili zdravím.

    ...
  • Krásne vlasy za noc

    Ochrana

    Krásne vlasy za noc
    ...

    Aj počas spánku sa môžete starať o svoje vlasy. Užívajte si sladký odpočinok, zatiaľ čo vlasové masky, kúry, ošetrujúce produkty a spreje dodajú vlasom potrebnú starostlivosť. Poznáte zoznam najlepších vlasových produktov na nočnú starostlivosť o vlasy?

    ...
  • Poškodené vlasy

    Ochrana

    Poškodené vlasy
    ...

    Vyzerajú vaše vlasy ako cukrová vata s rozštiepenými končekmi a bez lesku? Našťastie existujú efektívne spôsoby, ako vyliečiť poškodené vlasy.

    ...
  • Silikónová strarostlivosť o vlasy

    Ochrana

    Silikónová strarostlivosť o vlasy
    ...

    Niektoré vlasové protukty obsahujú silikóny. Zistite, čo pre vaše vlasy tieto silikóny robia a pre ktoré typy vlasov sú vhodné a naopak, pre ktoré nie.

    ...
  • Farba kombinovaná s leskom: Zázračný rituál pre vaše vlasy

    Ochrana

    Farba kombinovaná s leskom: Zázračný rituál pre vaše vlasy
    ...

    Luxusný lesk, komplexná starostlivosť a svieža farba. Tomu hovoríme trojitý zásah! Všetko o tejto zázračnej farbe sa dozviete tu.

    ...
  • Vlasy a klimatizácia - Schwarzkopf.sk

    Ochrana

    Vlasy a klimatizácia - Schwarzkopf.sk
    ...

    Mrazivé dni si vyžadujú extra starostlivosť o vlasy. Prezradíme vám, ako prežiť zimu s krásnymi vlasmi.

    ...
  • Štýlové leto: produkty a doplnky, bez ktorých sa nezaobídete

    Ochrana

    Štýlové leto: produkty a doplnky, bez ktorých sa nezaobídete
    ...

    Ukážeme vám dva looky na horúce dni a predstavíme inovatívne produkty, s ktorými bude vaša hriva svieža a krásna po celé leto!

    ...
  • Keratín – zázračná starostlivosť zvnútra

    Ochrana

    Keratín – zázračná starostlivosť zvnútra
    ...

    Čo je keratín, prečo sa nachádza v produktoch a akú rolu zohráva v starostlivosti o vlasy? Čítajte ďalej a doprajte vlasom jeho výnimočné účinky!

    ...
  • Strihanie - Jediné riešenie pre záchranu vlasov?

    Ochrana

    Strihanie - Jediné riešenie pre záchranu vlasov?
    ...

    Stratili vaše vlasy svoju prirodzenú krásu a zdravý vzhľad? Pomôžeme vám prinavrátiť vašim vlasom život. Strihanie môže počkať.

    ...
  • Lecitín: Pre lesklé, pružné vlasy

    Ochrana

    Lecitín: Pre lesklé, pružné vlasy
    ...

    Lecitín má blahodárne účinky na suché a lámavé vlasy. Zistite, akú úlohu zohráva táto olejnatá látka v ošetrujúcich prípravkoch na vlasy.

    ...