Skip to Content

Aktuálne trendy: Luxusná starostlivosť pre zdravšie vlasy

Uviazli ste v nudnej rutine a starostlivosť o vaše vlasy zahŕňa iba šampón a kondicionér? Možno do nej budete chcieť vniesť niečo nové a vyskúšať jeden z účinných prípravkov, ktoré určujú aktuálne trendy. Odmenou vám bude zdravá pokožka hlavy a tiež hodvábne a lesklé vlasy.

Patríte medzi tých šťastlivcov, ktorý sa nikdy nestretli s dňom zlých vlasov? Ak áno, takmer nikdy za to nemôžete ďakovať iba skvelým génom. Pokiaľ totiž máte krásne vlasy, väčšinou je to zásluha dôkladnej starostlivosti. Zvyk je železná košeľa – ak sa nám podarí nájsť účinný produkt, používame ho neustále. Keď sa ponoríme do stereotypu, je ťažké z neho vystúpiť a pátrať, či je možné urobiť viac. Ak prepadnete rutine, samozrejme vám to ušetrí trochu času, s nami však možno prídete na spôsob, ako ju trocha oživiť a dopriať svojim vlasom niečo výnimočné.

Luxusná starostlivosť: Šampón

Každé dieťa vie, že človek si musí z času na čas umyť vlasy šampónom a vodou. Ukončiť umytie nanesením kondicionéru im poskytne jemnosť a budú poddajnejšie. Nič nové pod slnkom. Čo však možno neviete, je to, že aj počas umývania je možné vlasy mnohými spôsobmi posilniť, aby boli krásne a lesklé.

Ak si do šampónu pridáte niekoľko kvapiek vlasového oleja, poskytnete im výrazne lepšiu starostlivosť a navyše potešíte pokožku hlavy a vlasy zároveň. Jednoducho odlejte malé množstvo oleja a zmiešajte ho so šampónom. Následne si túto zmes votrite vo vlasov a do pokožky na hlave. Rozličné oleje pôsobia na rôzne potreby vlasov. Všetky druhy však poskytnú intenzívny lesk a vitalitu. Vaša koruna krásy nebude len skvele vyzerať a prekvapovať svojou mäkkosťou, bude tiež lepšie chránená proti škodlivým vplyvom počasia.

Tip: Vlasy si oplachujte studenou vodou, aby ste prekrvili krvný obeh v pokožke hlavy. 

Luxusná starostlivosť: Sušenie vlasov

Možno by ste radi zmenili aj stereotypné fúkanie, pretože šetrné metódy vysúšania výrazne ovplyvňujú to, či sú vaše vlasy hebké a či vyzerajú zdravo. Aby ste predišli poškodeniu, nikdy si ich nedrhnite dosucha, len ich jemne utrite uterákom. Niekedy možno budete mať málo času, vždy však majte na pamäti, že vlhké vlasy sú mimoriadne citlivé a náchylné na poškodenie.

Nezaškodí tiež, ak trochu pouvažujete nad spôsobom ich sušenia. Pred fúkaním ich vždy chráňte nanesením ochranného spreja pred stylingovým teplom a pri fúkaní udržujte fén neustále v pohybe – vo vlasoch sa tak nevytvoria vysušené miesta.

Tip: Znížte teplotu vzduchu hneď ako pocítite, že príval vzduchu je príliš horúci na pokožku hlavy.

Luxusná starostlivosť: Styling účesu

V priebehu rokov ste si možno nevedomky osvojili príliš prísny stylingový stereotyp. Určite vás prekvapí, aké množstvo skvelých metód úpravy vlasov ste zatiaľ nevyskúšali. Tak naberte odvahu a choďte do toho – bude to zábava!

Čo tak urobiť zo seba chameleóna a pravidelne podstúpiť zmenu účesu? Namiesto toho, aby ste si opäť bezmyšlienkovite zopli vlasy do copu, dajte šancu rafinovanému looku s extra objemom. Poslúži vám púder pre objem vlasov – vďaka nemu dodáte mnohým moderným účesom požadovaný tvar a bohatosť. Môžete ho použiť namiesto laku na vlasy, penového tužidla alebo akéhokoľvek iného bežného produktu. Jednoducho si púder rozotrite v dlaniach a potom ho naneste do suchých vlasov v blízkosti korienkov. Púder pre objem spôsobí, že vlasy budú poddajnejšie a poskytne im maximálny objem a tvar.

Tip: V prípade, že sa chystáte použiť žehličku, kulmu či iný stylingový nástroj, uistite sa, že sú vlasy úplne suché, skôr než ich vystavíte vysokým teplotám. Úprava vlhkých vlasov stylingovými nástrojmi môže poškodiť povrch vlasových vlákien aj ich vnútornú stavbu.

Súvisiace články
  • Ako nájsť ten správny šampón

    Šampón na vlasy

    Ako nájsť ten správny šampón
    ...

    Cesta za krásnymi vlasmi začína už pri umytí. Šampón špeciálne určený presne pre vaše potreby totiž dokáže omnoho viac, než by ste predpokladali...

    ...
  • Správne šampónovanie

    Šampón na vlasy

    Správne šampónovanie
    ...

    Viete, čo všetko musíte pred šampónovaním vlasov zvládnuť? Pozrite sa, ako môžete vylepšiť svoju rutinu umývania vlasov.

    ...
  • Krásne vlasy za noc

    Ochrana

    Krásne vlasy za noc
    ...

    Aj počas spánku sa môžete starať o svoje vlasy. Užívajte si sladký odpočinok, zatiaľ čo vlasové masky, kúry, ošetrujúce produkty a spreje dodajú vlasom potrebnú starostlivosť. Poznáte zoznam najlepších vlasových produktov na nočnú starostlivosť o vlasy?

    ...
  • Poškodené vlasy

    Ochrana

    Poškodené vlasy
    ...

    Vyzerajú vaše vlasy ako cukrová vata s rozštiepenými končekmi a bez lesku? Našťastie existujú efektívne spôsoby, ako vyliečiť poškodené vlasy.

    ...
  • Silikónová strarostlivosť o vlasy

    Ochrana

    Silikónová strarostlivosť o vlasy
    ...

    Niektoré vlasové protukty obsahujú silikóny. Zistite, čo pre vaše vlasy tieto silikóny robia a pre ktoré typy vlasov sú vhodné a naopak, pre ktoré nie.

    ...
  • Farba kombinovaná s leskom: Zázračný rituál pre vaše vlasy

    Ochrana

    Farba kombinovaná s leskom: Zázračný rituál pre vaše vlasy
    ...

    Luxusný lesk, komplexná starostlivosť a svieža farba. Tomu hovoríme trojitý zásah! Všetko o tejto zázračnej farbe sa dozviete tu.

    ...
  • Vlasy a klimatizácia - Schwarzkopf.sk

    Ochrana

    Vlasy a klimatizácia - Schwarzkopf.sk
    ...

    Mrazivé dni si vyžadujú extra starostlivosť o vlasy. Prezradíme vám, ako prežiť zimu s krásnymi vlasmi.

    ...
  • Štýlové leto: produkty a doplnky, bez ktorých sa nezaobídete

    Ochrana

    Štýlové leto: produkty a doplnky, bez ktorých sa nezaobídete
    ...

    Ukážeme vám dva looky na horúce dni a predstavíme inovatívne produkty, s ktorými bude vaša hriva svieža a krásna po celé leto!

    ...
  • Keratín – zázračná starostlivosť zvnútra

    Ochrana

    Keratín – zázračná starostlivosť zvnútra
    ...

    Čo je keratín, prečo sa nachádza v produktoch a akú rolu zohráva v starostlivosti o vlasy? Čítajte ďalej a doprajte vlasom jeho výnimočné účinky!

    ...
  • Strihanie - Jediné riešenie pre záchranu vlasov?

    Ochrana

    Strihanie - Jediné riešenie pre záchranu vlasov?
    ...

    Stratili vaše vlasy svoju prirodzenú krásu a zdravý vzhľad? Pomôžeme vám prinavrátiť vašim vlasom život. Strihanie môže počkať.

    ...
  • Lecitín: Pre lesklé, pružné vlasy

    Ochrana

    Lecitín: Pre lesklé, pružné vlasy
    ...

    Lecitín má blahodárne účinky na suché a lámavé vlasy. Zistite, akú úlohu zohráva táto olejnatá látka v ošetrujúcich prípravkoch na vlasy.

    ...
  • Slovník zložiek vlasovej starostlivosti

    Ochrana

    Slovník zložiek vlasovej starostlivosti
    ...

    Jojobový olej vaše vlasy zjemní. Hodvábne proteíny dodajú vlasom lesk. Zložky v ošetrujúcich i stylingových vlasových produktoch dokážu s vlasmi divy. Chcete vedieť viac o účinkoch jednotlivých zložiek? Čítajte ďalej a dozviete sa viac...

    ...