Mastné korienky – pomoc je na ceste

Je vám nasledujúci príbeh povedomý? Ráno odchádzate z domu s čerstvo umytými a nádherne pružnými vlasmi. Ešte ani nezačalo popoludnie, a vaše vlasové korienky sú už mastné a vlasy nedržia tvar. Prinášame vám pár tipov, ktoré vaše vlasy zbavia prebytočnej mastnoty.

Mastné korienky už čoskoro nemusia byť problémom - existujú bleskurýchle riešenia, ako na to.

Jednoducho poprášte korienky vlasov!

Majte vždy po ruke fľaštičku detského púdru, telového púdru alebo suchý šampón. Jednoducho aplikujte púder, alebo odmastňujúci prášok do vlasov tak, akoby ste nanášali klasický šampón. Potom použite kefu s prírodnými štetinami na odstránenie svetlého zvyšku z prášku z vašich vlasov.

Alkohol proti mastným vlasom

Nastriekajte trochu laku na vlasy ku korienkom vlasov (uistite sa, že používate lak pre mastné alebo jemné, nie poškodené vlasy) alebo vmasírujte malé množstvo tužidla na vlasy na pokožku hlavy. Oboje, tužidlo i alkohol v laku na vlasy absorbujú prebytok mazu a obnovia pružnosť vlasov. Iná jednoduchá metóda predstavuje použitie obyčajného vatového tampónika namočeného do pleťovej vody, ktorým si vytriete nadbytočný maz z pokožky hlavy. Pleťové vody na tvár obsahujú alkohol. takže pokožku dokonale odmastia. Predtým však skontrolujte ingrediencie, aby ste sa uistili, že pleťová voda alebo tonikum naozaj alkohol obsahuje.

Kožný maz pod kontrolou

Umývanie vlasov by malo byť najlepším riešením v boji s mastnou pokožkou hlavy. Bohužiaľ, v práci  mnohokrát  takéto možnosti nemáme. Vtedy prichádza na rad suchý šampón ako rýchle riešenie. Jednoducho ho naneste do vlasov, čo najbližšie k pokožke hlavy, a použite uterák na jeho rozotrenie. Potom, ako necháte suchý šampón pár minúť pôsobiť si vlasy dobre učešte.

Chráňte vlasy pred mastnou pokožkou hlavy

Čím bližšie sú vaše vlasy k pokožke hlavy, tým viac mastnoty z nej absorbujú. Preto by ste si vlasy mali občas rozčesať blízko korienkov alebo štice. Toto dodá vlasom viac objemu a udrží ich ďalej od zdroja (pokožka hlavy) mazu.

Ďalšie riešenia pre mastné korienky:

  • Ofiny nie sú príliš užitočné na zakrytie mastných vlasových korienkov. Vlasy po bokoch alebo na vrchu hlavy sú omnoho vhodnejšie, pretože vždy môžete mastné korienky zapojiť do trendového ultra ulízaného alebo falošne hladkého vzhľadu vlasov.
  • Melírované vlasy sú drsnejšie a suchšie vďaka svojej štruktúre. Ak sú vaše vlasy už pár hodín po umytí mastné alebo oslabené, zopár melírovaných pásikov bude predstavovať ideálne a krásne riešenie pre váš účes.
  • Uistite sa, že používate len čisté kefy na vlasy, hrebene, natáčky a kulmy. V ostatnom prípade zvyšky z kondicionérov, či stylingových prípravkov vedú k lepkavému a  sucho vyzerajúcemu vzhľadu vlasov krátko po tom, ako si ich umyjete šampónom. Optimálne by ste si mali čistiť kefy a hrebene raz do týždňa s jemným šampónom, následne ju vysošíte horúcim vzduchom, najlepšie fénom. Kulmy a žehličky na vlasy odporúčame čistiť vatovým tampónom nasiaknutým čistým alkoholom.
  • Ak vaša pokožka hlavy produkuje prílišné množstvo mazu, nemali by ste používať stylingové prípravky obsahujúce oleje ako vosky, pomády alebo stylingové krémy. Vlasové produkty založené na alkohole, ako penové tužidlo, lak na vlasy a gél sú oveľa vhodnejšie pre mastné vlasy. Najlepšie je začať s menším množstvom a podľa potreby dávku prípravku zvyšovať.
  • Používajte len kefy, ktoré majú štetiny z prírodných materiálov (napríklad so štetinami z diviaka). Tie dokážu maz z pokožky rovnomerne roztireť do celých vlasov.
Súvisiace články
  • Ako nájsť ten správny šampón

    Šampón na vlasy

    Ako nájsť ten správny šampón
    ...

    Cesta za krásnymi vlasmi začína už pri umytí. Šampón špeciálne určený presne pre vaše potreby totiž dokáže omnoho viac, než by ste predpokladali...

    ...
  • Správne šampónovanie

    Šampón na vlasy

    Správne šampónovanie
    ...

    Viete, čo všetko musíte pred šampónovaním vlasov zvládnuť? Pozrite sa, ako môžete vylepšiť svoju rutinu umývania vlasov.

    ...
  • Ten pravý šampón pre váš typ vlasov

    Šampón na vlasy

    Ten pravý šampón pre váš typ vlasov
    ...

    Používaním správneho šampónu určeného pre váš typ vlasov pomôžete svojim jemným, suchým alebo mastným vlasom, aby opäť žiarili zdravím.

    ...
  • Krásne vlasy za noc

    Ochrana

    Krásne vlasy za noc
    ...

    Aj počas spánku sa môžete starať o svoje vlasy. Užívajte si sladký odpočinok, zatiaľ čo vlasové masky, kúry, ošetrujúce produkty a spreje dodajú vlasom potrebnú starostlivosť. Poznáte zoznam najlepších vlasových produktov na nočnú starostlivosť o vlasy?

    ...
  • Poškodené vlasy

    Ochrana

    Poškodené vlasy
    ...

    Vyzerajú vaše vlasy ako cukrová vata s rozštiepenými končekmi a bez lesku? Našťastie existujú efektívne spôsoby, ako vyliečiť poškodené vlasy.

    ...
  • Silikónová strarostlivosť o vlasy

    Ochrana

    Silikónová strarostlivosť o vlasy
    ...

    Niektoré vlasové protukty obsahujú silikóny. Zistite, čo pre vaše vlasy tieto silikóny robia a pre ktoré typy vlasov sú vhodné a naopak, pre ktoré nie.

    ...
  • Farba kombinovaná s leskom: Zázračný rituál pre vaše vlasy

    Ochrana

    Farba kombinovaná s leskom: Zázračný rituál pre vaše vlasy
    ...

    Luxusný lesk, komplexná starostlivosť a svieža farba. Tomu hovoríme trojitý zásah! Všetko o tejto zázračnej farbe sa dozviete tu.

    ...
  • Vlasy a klimatizácia - Schwarzkopf.sk

    Ochrana

    Vlasy a klimatizácia - Schwarzkopf.sk
    ...

    Mrazivé dni si vyžadujú extra starostlivosť o vlasy. Prezradíme vám, ako prežiť zimu s krásnymi vlasmi.

    ...
  • Štýlové leto: produkty a doplnky, bez ktorých sa nezaobídete

    Ochrana

    Štýlové leto: produkty a doplnky, bez ktorých sa nezaobídete
    ...

    Ukážeme vám dva looky na horúce dni a predstavíme inovatívne produkty, s ktorými bude vaša hriva svieža a krásna po celé leto!

    ...
  • Keratín – zázračná starostlivosť zvnútra

    Ochrana

    Keratín – zázračná starostlivosť zvnútra
    ...

    Čo je keratín, prečo sa nachádza v produktoch a akú rolu zohráva v starostlivosti o vlasy? Čítajte ďalej a doprajte vlasom jeho výnimočné účinky!

    ...
  • Strihanie - Jediné riešenie pre záchranu vlasov?

    Ochrana

    Strihanie - Jediné riešenie pre záchranu vlasov?
    ...

    Stratili vaše vlasy svoju prirodzenú krásu a zdravý vzhľad? Pomôžeme vám prinavrátiť vašim vlasom život. Strihanie môže počkať.

    ...
  • Lecitín: Pre lesklé, pružné vlasy

    Ochrana

    Lecitín: Pre lesklé, pružné vlasy
    ...

    Lecitín má blahodárne účinky na suché a lámavé vlasy. Zistite, akú úlohu zohráva táto olejnatá látka v ošetrujúcich prípravkoch na vlasy.

    ...