Nenahraditeľný nástroj pre každodennú starostlivosť a styling: Bez hrebeňa a kefy by sme sa v bežnom živote jednoducho nezaobišli. Rôzne typy vlasov a účesov si však vyžadujú odlišné druhy týchto pomocníkov. Pomôžeme vám zorientovať sa. A navyše vám poradíme, ako ich používať a čistiť.
Jeden ťah za druhým – hrebene a kefy majú na starosti dôležitú prácu. Odstraňujú zvyšky stylingových produktov, rozčesávajú zamotané vlasy, dodávajú im iskru, objem a lesk. Je však ťažké medzi nimi rozlišovať: Každý typ vlasov a úprava účesu si vyžaduje iný hrebeň alebo kefu. Zistite, čo každý z nich dokáže a kedy je vhodná príležitosť použiť ho. Všetko sa dozviete v našej galérii:
Zdola nahor
Aby ste predišli bolestivému ťahaniu a lámaniu vlasov, je vždy lepšie začať s česaním na koncoch. Ak sa budete najskôr venovať korienkom, zamotané vlasy vás budú ťahať ešte viac a vytvoria sa malé uzlíky.
Učešte sa pred umytím
To vám pomôže odstrániť špinu a zvyšky produktov ešte pre samotným šampónovaním. Vlasy sa nebudú počas umývania natoľko zamotávať a následné česanie bude o to jednoduchšie.
100 ťahov hrebeňom denne?
Často vyslovovaná dobrá rada hovorí, že aby boli vlasy silné a lesklé, mali by sme ich prečesať hrebeňom stokrát denne. Česanie má pozitívne účinky: stimuluje cirkuláciu krvi v pokožke hlavy a napomáha prúdeniu výživných látok ku korienkom vlasov, čím posilňuje ich rast. Mastnota sa od korienkov rozmiestňuje po celej dĺžke vlasu a funguje ako ochranný povlak. Ale na to stačí len párkrát prečesať. Nerobte to príliš často, pretože si tak zvýšite produkciu mazu v pokožke, čo môže viesť k rýchlemu masteniu vlasov.
Dôležitá je aj následná starostlivosť
Nezabudnite z kefy či hrebeňa odstrániť vlasy po každom použití. Zabránite tým nadmernému usadzovaniu mastnoty a stylingových produktov na jej štetinách. Pomôcky na česanie by ste mali aj pravidelne čistiť, inak sa vám špina a mastnota vždy dostanú späť do čistých vlasov. Najlepšie bude, ak ich vyčistíte raz za mesiac. Ako na to? Navlhčite kefu vlažnou vodou a jemne ju namydlite šampónom. Potom ho zmyte a kefu položte na uterák štetinami smerom dole, aby rovnomerne uschli.