Skip to Content

Ako učesať módny mužský uzol

Mužský model s dlouhými vlasy.

Teaser: #createyourstyle: vo svojej novej kampani Schwarzkopf oslavuje individualitu a sebavedomie a vyzýva vás, aby ste vyskúšali nový vzhľad. Pánsky uzol je najmódnejším spôsobom, ako muž skrotí dlhé, divoké vlasy. Náš model Gwilym vám ukáže, ako učesať dlhé mužské vlasy a my vám povieme, ktorým typom sa tento účes hodí a prečo je taký populárny.

Od doby, kedy sa video fitness trénera Brocka O´Hurna stalo na Instagrame virálnym, účes typu mužský uzol skloňujú všetci. Vysoký, svalnatý a mužný model z Los Angeles skrotil dlhé vlasy tým, že ich viazal do voľného uzlu. Predtým boli pánske drdoly spojené predovšetkým s jemnými tanečníkmi baletu, ale video Brocka atraktívne a globálne spopularizovalo mužskú verziu tohto looku. Brock O´Hurn predstavil svetu voľný nonšalantný uzol. Tento cool Kalifornčan zamotal vlasy do perfektne nedokonalého uzlu, úplne odlišného od elegantného účesu tanečníka. Veľa mužov tento štýlovo nedbalý prístup oceňuje. A ženy, ktoré Brocka na Instagrame sledujú, milujú jeho samotného aj jeho vlasy a to bez ohľadu na to, ako ich má upravené.

Model Gwilym ukazuje na našom videu, ako učesať pánsky uzol:

You need to accept cookies to play this video

Pánsky uzol: Ako ho učesať mužne

Model Gwilym ukazuje, ako vyzerá účes na ryšavých vlasoch
  • Medzi rukami si rozotrite malé množstvo (veľkosť lieskového orechu) krémového gélu a stiahnite si vlasy dozadu.
  • Pre väčší lesk sin a ruky naneste fixačnú pastu, ako je vidieť v tutoriály a dlaňami si účes uhlaďte, aby ste skrotili všetky neposedné vlasy. Tento účes vyzerá zvlášť mužne spolu s plnou bradou, ako ju nosí model Gwilym.
  • Tip: Ak máte fúzy, taktiež um venujte starostlivosť. Vmasírujte trochu oleja do svojich fúzov. Na uhladenie fúzov použite kefu.
Najlepšia vec na tomto looku: elegantný mužný uzol je ideálny pre zvláštne príležitosti.

Pre uvoľnenejší vzhľad skúste polovičný uzol. Ďalšie informácie nájdete tu (3).

Mužský uzol – štýlový účes pre mužov na každú príležitosť

Mužský uzol sa stal stelesnením mužnosti. Najlepšia vec na tomto účese: je tak funkčný, ako aj štýlový. Mužský uzol skrotí stredne dlhé vlasy (1) a premení ich do mužného prejavu účesu, vhodného pre mnohé príležitosti: elegantný a chic ako náš model Gwilym vo video tutoriály alebo neupravený a divoký pre zábavnú noc. Elegantná a slávnostná verzia je vhodná aj pre rodinné oslavy a zvláštne príležitosti. Kreatívci si obzvlášť obľúbili tento model, napríklad keď je česaný rovno a správne zladený s oblekom. Je tiež ideálny pre aktívne typy – či už je to v posilňovni na turistike alebo pri horolezectve. Mužský uzol nie je len trendy ale je aj praktický.

Mužský uzol: jeden vzhľad, ktorý dominuje všetkému

Elegantný mužský uzol je vhodný aj pre pracovný image
Cool deň v kancelárií ? Elegantný mužský uzol je vhodný aj pre pracovný image.

Pánsky uzol dodáva dlhým, mužným vlasom úhľadný a reprezentatívny vzhľad, natoľko slušný, že sa bude páčiť aj nastávajúcim svokrám. Na jednu stranu je to silný mužný look, na druhú stranu je elegantný, dbalý a – v neposlednom rade – celkom štýlový. Je to trendy bomba, ktorá kombinuje vlastnosti ako silný, múdry, divoký a elegantný, dobrodružný a pri tom s nohami na zemi.

Tip: Vďaka elegantnému štýlu je tento look pre mužov klasický aj slušný. Dlhé vlasy (2) tak robí vhodnými aj pre pracovné pohovory, prezentácie a dôležité eventy. Jeho styling je taktiež rýchly a jednoduchý, čo z neho robí perfektný vzhľad pre mužov.

Kto môže nosiť mužský uzol a ktorý look vyzerá najvhodnejšie?

Štýlový mužský uzol s džínsovou košeľou a koženou bundou.
Štýlový mužský uzol tiež vyzerá dobre s džínsovou košeľou a koženou bundou.

Dobrodruhovia, outdooroví nadšenci, batôžkari a športovci môžu tento štýl nosiť jednoducho, pretože je veľmi praktický a navyše vyzerá skvelo. Mužský uzol je často kombinovaný s bradou , pretože muži na cestách obvykle nemajú čas na pravidelné návštevy u holiča. U trendsetterov, módnych profesionálov (od blogerov, dizajnérov až po modelov alebo stylistov) a hipsterov je mužský uzol proste trendy. Upravte svoje dlhé vlasy dozadu, voľne ich stiahnite do uzlu a získajte vzhľad podobný Brockovi O´Hurnovi. Vzhľad môže fungovať s džínsami a s tričkom, tak isto ako s koženou bundou a vysokými topánkami. V prípade voľnomyšlienkarských mužov alebo napríklad študentov filozofie je mužský uzol výrazom slobody a silnej osobnosti. Zvlášť cool potom vyzerá nedbalo upravený uzol. Uistite sa, že vlasy nie sú príliš uhladené, namiesto toho urobte uzol v štýle nedbalej elegancie, vlasy zviažte do voľného uzla, zopnite ich vzadu gumičkou alebo ich zatočte do nedbalého uzlu a zopnite tak, aby držali pohromade.

Bohužiaľ tento účes nie je vhodný pre konzervatívne kancelárske prostredie: bankári, právnici a policajti by sa mali tomuto trendu vyhýbať. Jednoducho nevyzerá dosť úctyhodne a nevzbudzuje rešpekt.

Súvisiace články
  • Taft. Pre silné momenty!

    Highlights

    Taft. Pre silné momenty!
    ...
  • Beauty premena s Lucidstyle

    Highlights

    Beauty premena s Lucidstyle
    ...
  • Spotrebiteľky testovali farby na vlasy Gliss Color

    Highlights

    Spotrebiteľky testovali farby na vlasy Gliss Color
    ...
  • Zistite, ako dopadlo testovanie produktu Gliss 7 sec

    Highlights

    Zistite, ako dopadlo testovanie produktu Gliss 7 sec
    ...
  • Schwarzkopf prvý experience store je otvorený

    Highlights

    Schwarzkopf prvý experience store je otvorený
    ...
  • Skoncujte s rozštiepenými končekmi

    Highlights

    Skoncujte s rozštiepenými končekmi
    ...
  • Trend vlasov 2018: „Rozcuch“

    Tutoriály

    Trend vlasov 2018: „Rozcuch“
    ...

    Cool každodenné prirodzené účesy, ktoré podtrhnú Vašu osobnosť, sú trendom roku 2018!

    ...
  • Trend vlasov 2018: „70s brushed”

    Tutoriály

    Trend vlasov 2018: „70s brushed”
    ...

    Schwarzkopf Look “70s Brushed“ kombinuje cestičku uprostred s mäkkými vlnami a prameňmi vyfúkanými smerom ku krajom s ofinou zhrnutou na stranu.

    ...
  • Trend Nature Look: Elegantný večerný účes

    Tutoriály

    Trend Nature Look: Elegantný večerný účes
    ...

    Pre elegantný večerný look sa nemusíte vždy uchyľovať k vašim osvedčeným vyčesaným drdolom. Tu je spôsob, ako nosiť vlasy rozpustené.

    ...